Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 24. 11:04

Sybase-támogatás két főiskolának

A Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékben adott át szoftverlicenceket a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának.

[HWSW] A Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékben adott át szoftverlicenceket a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának.

A Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézete a Sybase oszlopfolytonos adattárolásra épülő Sybase IQ adattárház, a PowerBuilder üzleti alkalmazásfejlesztő és a PowerDesigner vállalati szintű tervező és modellező eszközének licenceit kapta meg, összessen 141 millió forint értékben. A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának a PowerBuilder, PowerDesigner és Sybase IQ szoftvereket, valamint a Java-alapú WorkSpace fejlesztői környezet, az Adaptive Server Enterprise nagyvállalati adatbázisszerver és az SQL Anywhere hordozható adatbázisszerver legújabb kiadásait biztosította a Sybase hazai disztribútora.

A főiskolák hallgatóinak az ősszel kezdődő tanévben így már lehetősége lesz megismerkedni a Sybase technológiáival. A Sybase Products Hungary mindkét főiskolán tart majd előadásokat az oktatóknak és akár a hallgatóknak is, amelyek alapvető célja, hogy "megismertessék az oktatókat a szoftverek alapjaival, áttekintést adjanak az adott Sybase technológia nyújtotta széleskörű lehetőségekről, és bemutasák azok valós felhasználási területeit" -- tudtuk meg a cégtől.

"A Deed Of Donation programunk keretében olyan csúcstechnológiákat teszünk elérhetővé, amelyek gyakran a mai cégek szoftvertárából is hiányoznak" -- mondta Dinnyés Ferenc, a Sybase Products Hungary Kft. ügyvezetője. "Ezzel nemcsak versenyképes, de versenyelőnyt jelentő tudás megszerzésére nyílik módjuk a hallgatóknak." Ahogy a korábbi, felsőoktatási intézményeknek nyújtott támogatások esetében, a hallgatók a szoftvereket nem csak az intézmény laborjaiban, de hallgatói jogviszonyuk során saját számítógépeiken is használhatják a felkészüléshez.

A Sybase korábban, hasonló konstrukció keretén belül az ELTE Informatikai Karát, a udapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karát és a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Karát támogatta. Idén ősszel várhatóan további hazai és határon túli felsőoktatási intézmények juthatnak Sybase-támogatáshoz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról