:

Szerző: Ady Krisztián

2008. június 12. 14:57

Tokent épített új bankkártyájába a Visa

Kísérleti jelleggel indította el a Visa Europe új programját, melynek lelke egy valódi elektromos, kijelzővel rendelkező tokennel ellátott, normál méretű bankkártya. A Visa PIN-kártya program megoldást kínál nyújtani a kártya fizikai jelenléte nélküli bankkártyás csalások ellen.

[HWSW] Kísérleti jelleggel indította el a Visa Europe új programját, melynek lelke egy valódi elektromos, kijelzővel rendelkező tokennel ellátott, normál méretű bankkártya. A Visa PIN-kártya program megoldást kínál nyújtani a kártya fizikai jelenléte nélküli bankkártyás csalások ellen.

Ma egyre többen vásárolnak interneten keresztül, valódi, dombornyomott kártyával, jobb esetben virtuális bankkártyával. Az online vásárlások esetén nincs szükség PIN-kód megadására, a kártya hátoldalán található úgynevezett CCV-kód (háromjegyű szám) hivatott megvédeni számlánkat a csalóktól. Számos esetben azonban nem akadályozhatjuk meg, hogy illetéktelen akár ezt a kódot is lemásolhassa, ritka, hogy egy kártyát saját magunk húzhatunk le egy terminálon.

A Visa PIN-kártya erre nyújtana megoldást a tokenekhez hasonló módon, egy folyamatosan változó, nyolcjegyű számra cserélné le ezt a háromjegyű kódot, melyet azonosítónk, kártya PIN-ünk megadása után ír ki az apró hátlapi kijelző. A beépített áramforrás 3 évig látja el energiával az apró tokent, így egy kártyaciklust bőven átvészel a kártya.

>A Visa PIN-kártyát az EMUE Technologies Pty Ltd.-vel közösen fejlesztették ki és áttörést jelenthet a visszaélések megelőzését szolgáló technikák terén. A kártya a kibocsátók számára teljesen biztonságos megoldás jelent, ami online tranzakciók esetében hatékonyabb jóváhagyást eredményez. A kártyabirtokosok számára is egyszerűsödik a folyamat, hiszen telefonos vagy internetes vásárlásnál nincs szükség egy különálló eszközre, tokenre.

VISA PIN-Card

A Visa PIN-kártyával csak a valós kártyabirtokos tud tranzakciót lebonyolítani, hiszen csak ő ismeri a saját PIN-kódját. A használat egyszerű: a PIN-kód megadását követően megjelenik a kártya kijelzőjén egy egyszer használatos kód, amellyel a kártyabirtokos jóváhagyja a tranzakciót.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.