:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 24. 10:58

Már lehet jelentkezni a Google idei Code Jam programozóversenyére

A Google idén is megrendezi Code Jam programozóversenyét, amelyen a legtehetségesebb kódereket keresi. A feladat minden esetben algoritmizálás, a programozási nyelv és a fejlesztői környezet kiválasztását a cég az indulókra bízza.

[HWSW] A Google idén is megrendezi Code Jam programozóversenyét, amelyen a legtehetségesebb kódereket keresi. A feladat minden esetben algoritmizálás, a programozási nyelv és a fejlesztői környezet kiválasztását a cég az indulókra bízza.

A versenyre július 17-ig lehet regisztrálni, akkor kezdődik az internetes selejtező, ahol a versenyzőknek 24 órája van arra, hogy a Google által kiírt feladatot megoldják. Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt, az innen továbbjutó száz fő pedig a Google főhadiszállásán mérkőzik meg egymással 2008. november 14-én. Az ideutazás és a szállás költségeit természetesen a Google állja. A verseny összdíjazása 80 ezer dollár, amelyből 10 ezret kap a legjobb programozó, a második helyezettnek 5 ezer üti a markát, a harmadiknak pedig 2500 dollár jár. Még a századik helyen végző versenyző is 250 dollárral lesz gazdagabb.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.