Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 27. 08:58

Augusztusban érkezhet a Firefox 3.1 első bétája

Alig egy héttel ezután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox régóta várt 3.0 verzióját, a szervezet már a 3.1 fejlesztésén végzi az utolsó simításokat. A Firefox 3.1 első fejlesztői alfaváltozata akár már júliusban megérkezhet, a béta augusztusban, a végleges verzió pedig az utolsó negyedévben, vagy 2009 elején jelenik meg a terv szerint.

[HWSW] Alig egy héttel ezután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox régóta várt 3.0 verzióját, a szervezet már a 3.1 fejlesztésén végzi az utolsó simításokat. A Firefox 3.1 első fejlesztői alfaváltozata akár már júliusban megérkezhet, a béta augusztusban, a végleges verzió pedig az utolsó negyedévben, vagy 2009 elején jelenik meg a terv szerint.

A Firefox 2.0 és 3.0 megjelenése között mintegy 20 hónap telt el, a Firefox 3.1 fejlesztése ennél jóval rövidebb időt vesz igénybe, mivel főleg olyan újdonságokat tartalmaz, amelyeket a 3.0-hoz fejlesztettek, de aztán időhiány miatt nem kerültek be a végleges verzióba. Mike Schröpfer fejlesztési vezető szerint a legtöbb újdnonság már a Firefox 3.0 megjelenésekor is majdnem kész volt, ezért nem várható, hogy a 3.1 készítése elhúzódna.

A 3.1-ben várható fejlesztések legtöbbje a böngészőmotort érinti és főképp a teljesítményt (pl. JavaScript-futtatás sebessége), illetve a webszabványok támogatását érinti. Lesznek azért a felhasználó számára szembetűnőbb újdonságok is, a Firefox 3.1-ben még tovább fejlődik a 3.0-ban bemutatkozott címsor, amelyben még gyorsabban lehet majd keresni, és törölni is lehet elemeket belőle.

A Firefox 3.0 június 17-én jelent meg, és azóta már több mint 22,4 milliószor töltötték le a Mozilla számításai szerint. A magyar letöltések száma több mint 187 ezer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról