:

dev archívum - 2008 december

2008
december

0

Utazás ingyen internettel és nyomtatással a legjobb IT-extrákkal rendelkező taxiban

2008. december 30. 09:15

Már hét hónapja dolgozik Szingapúr útjain az a taxi, mely egyedülálló módon lehetővé teszi utasainak, hogy interneten böngésszenek és a fontos információkat akár ki is nyomtassák. Mr. Mohamed Rafee, a sofőr utasai megelégedésére teszi elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, annál is inkább, mert semmiféle extra díjat nem számol fel.

0

Apple MacBook Pro: valami más

2008. december 29. 09:44

Október közepén jelent meg az Apple új noteszgép-sorozata, benne az egymásra kísértetiesen hasonlító MacBookkal és MacBook Próval. Már Magyarországra is megérkeztek a gépek, szerkesztőségünk az egymásra megszólalásig hasonlító testvérek közül a nagyobbikat, a professzionális felhasználásra szánt MacBook Prót látta vendégül.

0

Kapható az Intel 160 gigabájtos SSD-je

2008. december 23. 09:53

Az Intel megkezdte noteszgépekbe szánt, 2,5 hüvelykes, 160 gigabájtos SSD-jének szállítását, januárra pedig ugyanekkora kapacitású, 1,8 hüvelykes kivitelű változatot ígér. Ezzel az SSD-k kapacitásban felzárkóznak a legkisebb merevlemezekhez, az 1,8 hüvelykes méretorsztályban a ma kapható legnagyobb változatok 240, illetve 160 gigabájtosak.

0

Magyarul is elindult a Google News

2008. december 23. 08:58

Mától magyar nyelven is elérhetővé teszi népszerű hírgyűjtő szolgáltatását a Google, ami a hazai online sajtó több száz forrásából táplálkozva, a jól ismert automatikus algoritmusok által válogatja majd az írásokat.

0

Jönnek az első hibrid Blu-ray/DVD kiadványok

2008. december 22. 11:50

A fejlesztők reményei szerint jelentősen hozzájárulhat a Blu-ray technológia gyorsabb térnyeréséhez, sikeréhez az a hibrid lemez, melyet eredetileg a JVC mérnökei kezdtek tervezni két évvel ezelőtt, amikor még javában dúlt a DVD utódlásáért zajló harc a Blu-ray és a HD DVD közt.

0

Még erőteljesebb grafika az iPhone-ban, iPod touchban?

2008. december 22. 11:46

Az Apple 4,8 millió dollárért 3,6 százalékos részesedést vásárolt a brit Imagination Technologies vállalatban, amely elsősorban mobil eszközökbe szánt multimédiás megoldásokat fejleszt. A cég által tervezett PowerVR grafikus magok teljesítenek szolgálatot több okostelefonban, illetve médialejátszóban is.

0

Ahogy a csövön kifér: megjelentek a YouTube-on a HD-videók

2008. december 19. 14:30

Tegnap elindult a YouTube aloldala , ahol kizárólag a HD-minőségű videók között lehet keresgélni. A nagyfelbontású videószolgáltatáshoz szükséges kisebb fejlesztéseket a Google igyekezett csendben elintézni, s az utolsó lépésnek sem kerített nagy feneket.

0

A lézernyomtatás nem mérgezőbb a kenyérpirításnál

2008. december 19. 11:58

Vajon bocsátanak-e ki a lézernyomtatók mérgező részecskéket a levegőbe? Egyesek meg vannak győződve, hogy igen. Kutatók nemrégiben kiderítették, miféle anyagokat enged a levegőbe egy lézernyomtató.

0

Linuxra is megérkezett az AIR 1.5

2008. december 18. 15:50

[eWeek/HWSW] Kiadta az Adobe Integrated Runtime 1.5 linuxos verzióját az Adobe Systems, így a nyílt forráskódú operációs rendszeren elméletileg ugyanúgy futnak az AIR kódok, mint bármilyen más platformon. Év végére nagyjából 100 millió PC-re telepítik az AIR futtatási környezetet, mellyel offline futtathatóak a webes alkalmazások.

0

A világ legkisebb SRAM celláját készítette el az IBM, a Toshiba és az AMD

2008. december 18. 10:19

Az IBM, a Toshiba és az AMD közösen fejlesztették ki a világ legkisebb SRAM memóriacelláját, amelyhez nemplanáris térvezérelt (FinFET) tranzisztorokat használtak. Az eddigi legparányibb működő SRAM cella mindössze 0,128 négyzetmikron méretű. Az áttörésről a San Franciscó-i International Electron Devices Meeting (IEDM) rendezvényen számoltak be a vállalatok.

0

Az utolsó frissítéssel vége a Firefox 2 pályafutásának

2008. december 18. 09:20

A Mozilla tegnap újabb frissítést adott ki népszerű többplatformos böngészőprogramjához, a Firefoxhoz, annak 2-es és 3-as verziójához egyaránt. A korábbi változathoz elvileg ez lett volna az utolsó patch, a fejlesztők azonban a windowsos kódból véletlenül kihagytak egy javítást, így a Firefox 2.0-hoz hamarosan újabb tapasz érkezik, és a támogatása ezután megszűnik.

0

Haláltusát vív a Midway Games

2008. december 17. 15:19

Az egyik klasszikusnak számító videójáték-fejlesztő cég, a Midway Games Inc. számára is nehezen átvészelhető a válság, kénytelen komoly költségcsökkentést végrehajtani. A tegnapi bejelentésük szerint jelentős lépéseket tesz a kiadások lefaragásának érdekében, így több fejlesztést szüneteltet, illetve kénytelen megválni minden negyedik alkalmazottjától is.

0

Rendkívüli biztonsági foltozást ad ki a Microsoft az Internet Explorerhez

2008. december 17. 11:30

Soronkívüli biztonsági frissítés kiadására kényszerül ma a Microsoft az Internet Explorer egy különösen súlyos sebezhetősége miatt. A rést kiaknázó exploitok a decemberi patch kedd óta jelentek meg egyre nagyobb tömegben, miután a bűnözők azt látták, a Microsoft nem vette észre azt -- egyértelmű lett, hogy a vállalatot váratlanul fogják érni a támadások, és időbe kerül, mire reagálnak.

0

64 bites Windows kódot sikerült futtatni Linuxon

2008. december 16. 16:37

[HUP/HWSW] A windowsos alkalmazásokat Linux és UNIX operációs rendszereken futtató Wine fejlesztései másfél évtizede folynak, és csak idén nyáron érte el a szoftver az 1.0-s kiadást. A munkálatok természetesen azóta sem álltak le, és a minél szélesebb szoftverkompatibilitás mellett egy újabb mérföldkövet ért el a projekt: 64 bites végrehajtás.

0

Az Intel és az Ericsson noteszgépbe építhető lopásgátlón dolgozik

2008. december 15. 10:36

Az Intel és az Ericsson közösen fejlesztett ki egy olyan megoldást, amely az ellopott notebookokon tárolt információkat tenné olvashatatlanná és a gép visszaszerzését segítené. Az új technológiával felvértezett számítógépek akár a jövő év második felében elérhetővé válhatnak először a Lenovo, majd a Dell és a Toshiba notebookjaiban is.

0

Alkalmazás- virtualizáció

2008. december 15. 09:48

A virtualizációs megoldások általában -- az alkalmazásvirtualizáció pedig konkrétan ebben az írásban azt ígéri, hogy a tűzoltás mellett már másra is jut idő, mégpedig azért, mert a javasolt technológia az elvégzendő tevékenységek számát csökkenti és emellett még az előforduló hibák valószínűsége is kisebb lesz.

0

Tízezer weboldalt blokkolna az ausztrál kormány

2008. december 15. 08:51

Az ausztrál kormány egy olyan, egész országra kiterjedő szűrőt szeretne ráerőltetni az internetezőkre, ami oldalak ezreit tenné elérhetetlenné. Ha a terv élesedne, akkor minden internetszolgáltató kénytelen lenne saját rendszerén belül lehetetlenné tenni minden olyan tartalom elérését, amit egy kinevezett testület illegálisnak vagy megkérdőjelezhetőnek ítél.

0

Egy terabájt átvitel másodpercenként: közeleg a Rambus új memóriája

2008. december 12. 15:47

[Nikkei Electronics/HWSW] Másodpercenként 1 terabájtos áteresztőképességgel bíró memóriaalrendszert igyekszik létrehozni a Rambus. A vállalat ezt a régóta fejlesztés alatt álló XDR2 memóriatechnológiájára alapozva kívánja ezt elérni valamikor a következő évtizedben.

0

Megérkezett a végleges Google Chrome

2008. december 12. 10:18

Tegnapelőtt még csak meglebegtette a Google elnökhelyettese, Marissa Mayer, tegnap pedig a hivatalos bejelentés is megérkezett arról, hogy a Google Chrome a béta állapotból kilépve, végleges változatban érhető el. A 3 hónapja bejelentett és azon nyomban be is mutatott, legfiatalabb böngésző rekordidő alatt ért el a tesztfázistól a fogyasztható állapotig.

0

Újabb akvizícióra készül a Lenovo a PC-piacon

2008. december 11. 15:44

A Lenovo megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint tárgyalásokat folytat egy PC-gyártó felvásárlásáról, azonban hogy melyik ez a cég, arról mélyen hallgat. Magáról értetődő lenne a Fujitsu Siemens PC-gyártó tevékenységének akvirálása, közben brazil lapok egy helyi összeszerelő esetleges eladásáról írnak, amely iránt a Dell is érdeklődik.

0

Natív x86 kódot futtat böngészőből a Google Native Client

2008. december 10. 18:40

Újabb szintre emeli az online alkalmazások képességeit a Google. A bemutatott Native Client nem kevesebbet tesz lehetővé, minthogy natív kódot futtasson a böngésző, ami lehetővé teszi tetszőleges komplexitású számítások elvégzését. Ennek demonstrálására a Google böngészőben futtatható Quake-et mutatott be. A technológia ugyanakkor még hosszú fejlesztés előtt áll, mielőtt általánosan használhatóvá válna.

0

Meglepően sokat járnak a magyarok online boltokba

2008. december 10. 14:11

A magyar internetezők csaknem háromnegyede vásárolt legalább egyszer online áruházban az elmúlt évben -- derül ki a Millward Brown által a D-Link megbízásából készített részletes felmérésből. A férfiak szívesebben költik a pénzüket online webáruházakban, a nőket kevésbé érdekli a garancia, és a legtöbben készpénzzel szeretnek fizetni (igaz, a magyarországi webáruházakban a bankkártyás fizetés még korántsen tekinthető általánosnak).

0

Mega patch-kedd a Microsofttól

2008. december 10. 12:10

Hatalmas frissítési csomaggal kívánt jó reggelt a Microsoft a felhasználók nagy részének. A szoftveróriás soha nem látott mennyiségű biztonsági javítást adott ki egyszerre a decemberi patch kedden, melyek többsége kritikus besorolású. A frissítések rávilágítanak, hogy a Microsoft minden erőfeszítése ellenére az Internet Exploreren keresztül a támadóknak továbbra is számos lehetősége adódik, hogy bejussanak egy Windows-alapú rendszerbe, és tetszőleges kódot futtassanak le ott.

0

Egyre többen állnak be a Google Android támogatóinak sorába

2008. december 10. 11:55

Jelentős lökést adhat a Google Android platform térnyerésének, hogy a rendszer fejlesztését felügyelő Open Handset Alliance (OHA) szervezet a héten 14 új taggal bővítette tagságát. A szövetséghez ezúttal olyan, jelentős piaci befolyással bíró multik csatlakoztak, mint a Vodafone, a Sony Ericsson vagy a Toshiba.

0

Jóval tartósabb akkumulátorok kerülnek jövőre a HP egyes noteszgépeibe

2008. december 10. 10:46

[News.com/HWSW] A jövő év elejétől új, környezetbarát akkumulátorokat csomagolhatnak a HP egyes noteszgépei mellé. A vállalat egy, a nagyobb akkumulátorgyártók mellett eltörpülő amerikai céggel, a Boston Powerrel fogott össze három évvel ezelőtt azért, hogy a lítiumion technológiában rejlő lehetőségeket a végletekig kiaknázhassák.

0

Elkészült az Intel 32 nanométeres chipgyártási technológiája

2008. december 10. 10:00

Elkészült 32 nanométeres csíkszélességű félvezetőgyártási technológiájával az Intel, amelyet a tervek szerint 2009 végén vet majd be tömegtermelésben. A következő években is folytatódni fog tehát az a fejlesztési ciklus, amelynek keretében az Intel a páros években új architektúrával, a páratlan években pedig új gyártástechnológiával áll elő.

0

Elkészült az első, mobiltelefonokba építhető LTE-modem az LG-nél

2008. december 9. 12:11

A megfelelő hálózaton a jelenleginél sokkal gyorsabb mobil adatkommunikációt ígér az LG Electronics új, mobiltelefonok és kézi eszközök részére fejlesztett modemchipje. A lapka által használt 3GPP Long Term Evolution (LTE) technológia a jelenleg használatos, széles körben elterjedt UMTS/HSPA kommunikációs rendszereket. Az új szabvány nem csak gyorsabb átviteli sebességeket, hanem alacsony késleltetést is ígér, valamint rugalmasabb spektrumszeletelést nyújt, azaz a jelenlegi technológiáknál hatékonyabban tudja kiszolgálni a klienseket.

0

JavaFX: legyen webkettes a Java is!

2008. december 9. 10:47

A Sun Microsystems pénteken bejelentette a JavaFX 1.0 verzióját, amely fejlett prezentációs képességekkel ruházza fel a Javát. A Sun ezzel az AJAX és a Flash által uralt webkettes (vagy software-as-a-service, SaaS) alkalmazások közegébe kíván betörni.

0

Magyarországon is kapható a szolgáltatófüggetlen Google-telefon

2008. december 8. 15:09

Szolgáltatófüggetlenül is kapható a Google Android szoftverplatformra épülő T-Mobile G1 mobiltelefon, amelyet egyébként kizárólag az amerikai T-Mobile forgalmaz egyelőre. Az elsősorban fejlesztőknek szánt független verzió Dev Phone 1 néven 399 dollárért kapható a Google-nál, a telefont csak néhány országba szállítja a cég, de szerencsére hazánk is köztük van.

0

Vodafone Unlimited Music Store: a kihagyott ziccer

2008. december 8. 13:09

Néhány hónappal ezelőtt mindenféle különösebb felhajtás nélkül zeneboltot indított a Vodafone. Az Unlimited Music Store nem az első próbálkozás a hazai mobilszolgáltatók részéről, ugyanakkor eddig kétségtelenül a legpotensebb. A Vodafone szolgáltatása már rávilágít, miért a mobiltelefon lesz a zenehallgatás elsődleges eszköze a jövőben, kipusztítva az MP3-lejátszók piacának nagy részét, ipodostul és mindenestül, ugyanakkor fájdalmasan fapados funkcionalitása miatt egyelőre csak a jövő pre-alfa előzeteseként lehet tekinteni rá, és egyelőre sajnos nem érdemes a népszerűségre.

0

Türelem, a Sun Microsystemsnek van stratégiája

2008. december 8. 12:26

Bár termékei a szakemberek körében hagyományosan általános népszerűségnek és elismerésnek örvendenek, a Sun Microsystems a dotkom-lufi kipukkadását követő sokkot hosszú évek alatt sem heverte ki. A vállalat pénzügyi teljesítménye legalábbis kiábrándító, a cég képtelen növekedést vagy egészséges nyereségességet felmutatni, legutóbbi negyedévében pedig olvadó árbevételről és súlyos értékvesztési leírásról volt kénytelen számot adni.

0

Kommunikációs és közösségi szolgáltatásokkal, alkalmazásokkal erősít a Nokia

2008. december 5. 14:30

A Nokia a hét elején a barcelonai Nokia World 2008 rendezvény keretén belül bejelentette új, symbianos okostelefonokra fejlesztett szolgáltatásait, melyek az internetezést, üzenetküldést, illetve a navigációt teszik kényelmesebbé. Az új szolgáltatásokat mai sajtótájékoztatóján ismertette a Nokia magyarországi képviselete.

0

Sokba kerülnek a Flash reklámok az internetezőknek

2008. december 5. 12:31

A reklámkerülés az interneten mára nem elsősorban a nagy mennyiségben a felhasználóra zúduló marketingszemét miatt lehet érdekes, hanem a weboldalakon tucatszám villódzó Flash animációk a számítógép teljesítményét, végeredményben pedig a költségeket is érezhetően befolyásoló viselkedése miatt.

0

Csúnyán keresztbetesz a válság az AMD-nek

2008. december 4. 16:31

A gazdasági válság hatásai, a vártnál jóval nagyobb mértékben visszaeső kereslet miatt erőteljesen megvágta negyedéves prognózisát az AMD. A világ második legnagyobb processzorgyártója a december 27-én véget érő időszakban 25 százalékos bevételcsökkenést vár a harmadik negyedévhez képest.

0

Már nem csak telefonkönyv, hanem alkalmazásplatform is az iWiW

2008. december 4. 15:44

Végre kimozdul a gigantikus online telefonkönyv státuszból a hazai legnagyobb közösségi oldal, az iWiW. Januártól külső fejlesztők által készített alkalmazások is megjelenhetnek a rendszerben, hasonlóan a Facebook megoldásához. Az Origo Zrt. alapvetően megengedő politikát folytat majd a létrehozható új szolgáltatások esetében, ami hirdetési, tartalomszolgáltatási szempontból is előnyös lehet, újra értelmet nyer majd naponta bejelentkezni az oldara, illetve a hazai webkettes fejlesztők is könnyedén elérhetik a kritikus tömeget újszerű alkalmazásaikkal.

0

Az Opera 10 is száz százalékra teljesíti az Acid3 tesztet

2008. december 4. 13:47

[News.com/HWSW] Az Opera webböngésző soron következő főverziója a korábbi változatokhoz hasonlóan -- a piacvezető Internet Explorerrer és Firefoxszal ellentétben -- továbbra is élen jár majd a webes szabványok pontos kezelésében. A norvég fejlesztők szerint az Opera 10 is száz százalékra teljesíti majd az Acid3 tesztet, ami csak egy browsernek, a Safari 4 fejlesztői kiadásának sikerült eddig.

0

Lassul a növekedés az okostelefonok piacán, előretört az Apple

2008. december 4. 13:27

Az iPhone 3G globális rajtja és a BlackBerryk mindent elsöprő népszerűsége ellenére csökkent a növekedés az okostelefonok piacán a harmadik negyedévben -- derül ki a Gartner által közzétett adatokból. Az eladások 2007 harmadik negyedévéhez képest mindössze 11,5 százalékkal nőttek, így 36,5 millió darabot tettek ki.

0

Alkoss, ne csak gyarapíts!

2008. december 4. 12:23

Nincs meg az újítási kedv Magyarországon. A kockázatitőke-befektetők sem tolonganak itthon, az innovátoroknak csúfolt ötletgazdák is azt keresik, hogyan lehet valamit gyorsan, könnyen eladni, ráadásul a támogatások nagy része is már a sínen lévő projekteket veszi célba, hiszen ott kisebb a kockázat, habár a nagy áttörésre is kevesebb esély van.

0

Jövőre bekeményít a Nemzeti Hírközlési Hatóság

2008. december 3. 17:58

Közzétette jövő évre vonatkozó piacfelügyeleti tervét a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), melyből kiderül, hogy különösen odafigyelnek majd az emeltdíjas telefonszámok kezelőire, a szélessávú internetszolgáltatások esetében a valós és a hirdetett sávszélesség ellenőrzésére és az egyoldalúan módosított előfizetői szerződéseket is szigorúbban vizsgálják majd.

0

A YouTube-on tartja beszédét San Francisco polgármestere

2008. december 3. 16:06

[SFC/HWSW] San Francisco mindig is szabadelvűségéről volt híres, így talán nem is meglepő az ottani polgármester, Gavin Newsom lépése, miszerint a szokásos éves beszédeit a YouTube-on tette elérhetővé. A State of the City beszédek vágatlan verzióinak a hossza 7 és fél óra, Newsomnak ennyiben sikerült összefoglalnia mondandóját.

0

Neves formatervezői csapattal erősít a HTC

2008. december 3. 14:43

A windowsos okostelefonjairól ismert tajvani HTC megvásárolta az alig két tucat főt foglalkoztató One & Company Design vállalatot, amely fogyasztói termékek formatervezésével foglalkozik.

0

Pályakezdő informatikusok: a diploma mellé tapasztalat és nyelvtudás is kell

2008. december 3. 13:24

Még mindig a műszaki és gazdasági végzettségű hallgatók a legkeresettebb pályakezdők, 2008 elején a vállalatok mérnöki, informatikai és gazdasági területen hirdették meg a legtöbb nyitott pozíciót -- adta hírül az IT Jobs Személyzeti Tanácsadó Kft. A diploma viszont önmagában már nem elég: a szakmai tapasztalat sokat számít, a nyelvtudás pedig nélkülözhetetlen.

0

Hatalmasat lendíthet a Chrome népszerűségén a bővítmények megjelenése

2008. december 3. 10:03

Nem kizárt, hogy belátható időn belül megjelenhetnek az első, külső fejlesztők által készített bővítmények a Google böngészőjéhez, a Chrome-hoz. A felhasználók és a fejlesztők egyöntetű véleménye szerint ha a projekt elindul, hatalmasat ugorhat a program népszerűsége.

0

Megjelent a Vista SP2 bétája, a Windows 7 béta pedig januárban jön

2008. december 3. 09:37

Január közepén érkezhet a Windows 7 első bétája -- derül ki az MSDN Developer Conference weboldalán olvasható információkból. A Microsoft fejlesztői konferenciasorozatát népszerűsítő webhelyen az olvasható, hogy a roadshow idei három állomásán résztvevők megjelenéskor postán megkapják a Windows 7 Beta 1-et tartalmazó DVD-t, a január 13-án Chicagóban zajló eseményen azonban már a helyszínen átvehetik, ami arra enged következtetni, hogy ekkorra már kész lesz a béta. A Vista SP2 béta az MSDN-előfizetők számára már elérhető, a nagyközönség holnaptól töltheti le.

0

Netbookokra szabott webes operációs rendszer: gOS Cloud

2008. december 2. 16:02

[Electronista/HWSW] A Linux-alapú gOS operációs rendszer fejlesztői hamarosan előrukkolnak egy olyan környezettel, mely a felhasználók számára gyakorlatilag instant hozzáférést jelent a webes eszközökhöz, mint a Google, Yahoo! vagy Microsoft Live szolgáltatások, de a kliens maga is elérést biztosít több alkalmazáshoz illetve multimédiás tartalmakhoz.

0

Az Intel segítségével fejleszt vállalati SSD-ket a Hitachi

2008. december 2. 11:24

Közösen fejleszt SSD-ket az Intel és a Hitachi merevlemezekkel, tárolókkal foglalkozó részlege, a Global Storage Technologies -- az erről szóló megállapodást tegnap jelentette be a két cég. A meghajtókhoz az Intel szállítja a NAND memóriachipeket, a Hitachi pedig a kompetenciát, amelynek révén a flash lapkákból csúcsteljesítményű tárolási megoldásokba beépíthető meghajtók lesznek.

0

Szerzői jogi tanmese: hogyan fog megbukni a videókhoz szánt DRM is?

2008. december 2. 09:06

[Silicon Alley Insider/HWSW] A XXI. század azzal kezdődött, hogy a zeneipar megpróbálta legyőzni a technológiai fejlődést. Nekik nem sikerült. Sírás, botrány, dráma és milliárdos veszteségek árán tanulták meg a kiadók, hogy az emberek nem akarnak bonyolul megoldásokat, ha az illegális egyszerűbb, az lesz a nyerő. A tanulságos történetből látszólag nem tanulva, most a filmipar ugyanabba a nyomvájúba hajt bele.

0

Jelentős akadály hárult el az üzemanyagcellás áramforrások elterjedésének útjából

2008. december 1. 16:39

[Sydney Morning Herald/HWSW] Elhárult az egyik legfőbb akadály a hordozható eszközökhöz -- például mobiltelefonokhoz, MP3-lejátszókhoz és noteszgépekhez -- fejlesztett üzemanyagcellás, illetve gázzal vagy savval feltöltött áramforrások piacrakerülése elől. Míg korábban a lassú ütemben haladó fejlesztés hátráltatta a technológia tömeges megjelenését, addig az utóbbi időszakban leginkább biztonsági megfontolások akadályozták a piaci bevezetést.

0

Évtizedes együttműködést köthet a Microsoft és a Yahoo

2008. december 1. 14:34

[The Times/HWSW] A brit Times értesülései szerint a Microsoft újra tárgyalásokat folytat a Yahoo-val, ezúttal az online keresőüzletág került az érdeklődés homlokterébe, amit állítólag 20 milliárd dollárért vásárolnának meg a redmondiak.

0

Megfigyelték a brit internetezőket

2008. december 1. 11:11

Az Egyesült Királyságban újabb privát szférát érintő botrány van kialakulóban, ugyanis a nyomozóhatóságok utánaeredtek annak az idén nyáron kiszivárgott dokumentumnak, amely azt bizonyítja, hogy a British Telecom internetszolgáltató 18 ezer előfizető webböngészési aktivitását monitorozta és adatbányász eszközökkel is elemezte még 2006 őszén. Természetesen erről a felhasználókat elfelejtették tájékoztatni.

0

Parttalan vita az Unióban a telekommunikációs törvényről

2008. december 1. 08:45

[EurActiv/HWSW] Heves vitákat követően a múlt hét végén megegyeztek az Európai Unió 27 tagállamának távközléssel foglalkozó miniszterei: az elektronikus kommunikációról szóló törvénytervezetet gyakorlatilag teljesen lebutították, kukába dobva számos ambíciózus javaslatot.

0

Négyszeresére gyorsította az AEGON webes díjkalkulátorát az Alvicom

2008. december 1. 08:15

Az AEGON biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjkalkulációs és ajánlatkészítő webalkalmazását úgy sikerült felgyorsítani, hogy az a novemberi csúcsban a korábbi éveknél magasabb terhelés mellett is gyorsabban ki tudta szolgálni az ügyfeleket -- adta hírül a tesztelésre szakosodott Alvicom.