Szerző: Bányai György

2008. június 11. 10:28:52

A Western Digital bemutatta 1 terabájtos merevlemezét

A Western Digital bemutatta asztali gépekbe szánt 1 terabájtos merevlemezét, amelyet a méretosztály leggyorsabbjaként ismertetett. Az új WD Caviar Black sorozat az egy terabájtos kapacitású modell mellett egy 750 gigabájtosból is áll.

[HWSW] A Western Digital bemutatta asztali gépekbe szánt 1 terabájtos merevlemezét, amelyet a méretosztály leggyorsabbjaként ismertetett. Az új WD Caviar Black sorozat az egy terabájtos kapacitású modell mellett egy 750 gigabájtosból is áll.

Don Bennett, a WD alelnöke és a vállalat asztali tárolókkal foglalkozó területének vezetője szerint a Caviar Black merevlemezek a lehető legnagyobb kapacitásban a leggyorsabb elérhető megoldások, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy maximumon járathassák a fotó- és videoeditáló, tágabban véve a multimédia alkalmazásaikat. A SATA II csatolófelülettel ellátott meghajtók keveset fogyasztanak, ebbe a sorozatba a gyártó beépítette a GreenPower technológiáját.

WD Caviar Black

A meghajtók 32 megabájt gyorsítótárral rendelkeznek, emellett 7200-as fordulaton járnak. A két új meghajtóban a sebes működésért a nagyméretű gyorsítótár és a 7200-as fordulatszám mellet az általános esetekben alkalmazott egy helyett két processzor felel, a megbízhatóságért pedig továbbfejlesztett, vibrációcsökkentő felfüggesztés. A meghajtók ára ismert, jövő héttől a 750 gigabájtos modell 199, az 1 terabájtos pedig 249 dollárért rendelhető meg. A gyártó a termékekre öt év garanciát vállal.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 13:42

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.