dev archívum - 2008 február

2008
február

0

Egyre gyakoribb a nem megfelelő internethasználat miatti elbocsátás

2008. február 29. 12:29

Az amerikai vállalatok több mint negyede bocsátott már el dolgozót az e-mailezésre vagy az internetezésre vonatkozó szabályok megsértése miatt -- derül ki az American Management Association (AMA) és az ePolicy Institute által készített felmérésből, ami több mint 300, különféle méretű cég bevonásával készült.

0

Ingyen vállalati weboldal készíthető a Google-lal

2008. február 28. 14:35

Újabb alkalmazással bővítette Google Apps, illetve magyarul Google Alkalmazások kínálatát a keresőóriás: a 2006 októberében bekebelezett JotSpot wikiplatformját gyúrta át mára saját szájíze szerintire. A Google Sites -szal egyszerűen, mint egy szöveget szerkesztve készíthetünk nyílt, vagy zárt csoportmunka, intra-, vagy internet oldalakat.

0

Elhúzódik a Mozilla Firefox 3 fejlesztése, ötödik bétára is szükség lehet

2008. február 28. 11:43

Döcögősen halad a Firefox 3 fejlesztésének végső stádiuma, a Mozilla főmérnöke bejelentette, hogy a hibák nagy száma miatt valószínűleg egy ötödik béta kiadására is szükség lesz, mielőtt a végleges verzió megjelenhet. A Beta 4 kódját befagyasztották, és a fejlesztők péntekig fogják eldönteni, maradtak-e olyan komoly hibák a szoftverben, amelyek szükségessé teszik egy újabb béta megjelentetését, vagy akár ellehetetlenítik a végleges verzió kiadását.

0

Microsoft: megérkezett a 2008-as generáció

2008. február 28. 10:35

A Microsoft egy nagyszabású Los Angeles-i eseményen végre hivatalosan is bejelentette a Windows Server 2008-ból, SQL Server 2008-ból és a Visual Studio 2008-ból álló triumvirátusát, amelyek a közeljövőben meghatározó szoftverplatformjai lesznek a vállalatoknak. Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a termékek legfontosabb újdonságait.

0

Utólag állítható fókusszal reformálná meg a fényképezést a Refocus Imaging

2008. február 27. 17:03

[CNet blog, HWSW] Egy frissen alakult cég, a Refocus Imaging megoldást nyújtana a fényképezés egyik legrégebbi problémájára, a fókuszálás okozta időveszteségre és a rossz fókusszal készített, életlen képekre. Alapjaiban változhatna meg a fotózás, ha utólag választhatnánk meg, a kép mely részlete, mélysége legyen éles.

0

A Nokia új hajlítható mobilkoncepciója elénk tárja az elkövetkezendő hét évet

2008. február 27. 15:52

New Yorkban, a Modern Művészetek Múzeumában 2008. február 24-től május 12-ig nyitva tartó Dizájn és a Rugalmas Elme kiállításon bemutatták a Nokia Kutatóközpont és a Cambridge-i Egyetem által közösen kifejlesztett nanotechnológiai tanulmányt, a Morph-ot. A tanulmány megoldásai az elkövetkezendő hét esztendőben akár meg is valósulhatnak.

0

Házon kívül üzenettel csapnák be a spamszűrő rendszereket

2008. február 27. 09:54

[Techworld] Újabb egyszerű, de sajnos nagyszerű trükkel juttatják be leveleiket a postafiókokba a spammerek: felhasználják a levelezőszolgáltatások irodán, házon kívül üzeneteket küldő, automatikusan válaszoló szolgáltatását. A McAfee számos bizonyítékot gyűjtött az egyre népszerűbb módszer alkalmazásáról.

0

Gigabites vezeték nélküli adatátvitelt nyújtana olcsón a GiFi

2008. február 26. 15:24

[Ars Technica] Egymást folyamatosan felüllicitálva próbálnak gyorsabb, energiatakarékosabb, széleskörűen használható villámgyors vezeték nélküli kommunikációs lapkát készíteni a vállalatok, melyekkel megoldhatnák különböző berendezéseink, szórakoztatóelektronikai eszközeink közötti jelek, adatok átvitelét. Erre a célra pályázik a WirelessHD konzorcium, de a Sony is.

0

A villámgyors CFast memóriakártya válthatja a Compact Flasht

2008. február 26. 13:24

[Dailytech] Villámgyors memóriakártya foglalata válthatja le a jövőben a Compact Flash bővítőréseket a következő generációs professzionális digitális fényképezőgépeiben. A felsőkategóriás kamerák közül számos a mai napig ezt a memóriabővítést támogatja, hiszen igazán nagy sebességű memóriakártyák kizárólag Compact Flash kivitelben kaphatók.

0

Bezár a DivX videomegosztója, a Stage6

2008. február 26. 10:51

A DivX Networks bejelentette, hogy február 28-án bezárja saját videomegosztó szolgáltatását, a Stage6-et. Az oldalra már tegnap sem lehetett újabb videókat feltölteni, kedvenc videóinkat pedig jobb ha a hátralévő napokban archiváljuk, azok ugyanis három nap múlva eltűnnek az internetről.

0

Olcsón bővíthető a szerverek memóriája a MetaRAM-mal

2008. február 25. 15:19

Egyszerűen bővíthetővé teszi a szerverek memóriakapacitását az AMD volt műszaki igazgatójának, Fred Webernek az új cége, a MetaRAM. A most nyilvánosság elé tárt technológia segítségével a már meglevő gépekben is akár négyszeresére bővíthető a memória, mégpedig új eszközök beszerzése nélkül, költséghatékonyan.

0

Heteken belül megjelenhet a Flash-rivális Microsoft Silverlight 2.0 bétája

2008. február 25. 14:21

A Microsoft fejlesztői részlegének vezetője, Scott Guthrie blogjában számos új információt tett elérhetővé blogjában a Silverlight interaktív médiaplatform következő változatával kapcsolatban. A Silverlight a Microsoft válasza az Adobe Flashre, talán nem véletlen, hogy a blogbejegyzés pár nappal az Adobe AIR és a Flex 3 megjelenése előtt született.

0

Az Electronic Arts megvenné a Take-Two Interactive-et

2008. február 25. 12:52

[WSJ/HWSW] Kétmilliárd dolláros készpénzes felvásárlási ajánlatot tett a Take-Two Interactive játékstudió részvényeire a világ legnagyobb független játékkiadója, az Electronic Arts. A Wall Street Journal értesülései szerint az EA már korábban is megkörnyékezte az egyik legfontosabb riválisát, azonban mindannyiszor elutasítotásra talát. Az EA most nyíltpiaci műveletekkel venné meg a Take-Twót, ezért a pénteki záróár kétszeresét ígéri a tulajdonosoknak.

0

Kinyerhető a merevlemezt titkosító kulcspár a noteszgépekből

2008. február 25. 12:38

[Computerworld] Nem nyújt elegendő védelmet a Princeton Egyetem kutatói szerint a merevlemez szoftveres titkosítása: mind a Windows Vista BitLockerjével, mind a Mac OS X FileVaultjával védett adatokhoz szükséges titkosító kulcspárok kinyerhetők a számítógépekből.

0

Megérkezett a webalkalmazások offline futását lehetővé tevő Adobe AIR

2008. február 25. 10:42

Az Adobe bejelentette az AIR (Adobe Integrated Runtime) és a Flex 3 elérhetőségét. Előbbi lehetővé teszi webalkalmazások kapcsolat nélküli futtatását a számítógépen, utóbbi pedig egy webfejlesztő eszköz, amely segítségével weboldalakat, Flash animációkat, valamint AIR alkalmazásokat lehet készíteni. A vállalat emellett elérhetővé tette az Eclipse-alapú Flex Builder 3 fejlesztői környezetét, amely integrálható a Creative Suite 3-mal annak érdekében, hogy a szoftverfejlesztők, grafikusok és designerek szorosabban együtt tudjanak működni.

0

A világ második leggyorsabb szuperszámítógépét üzemelte be a Sun

2008. február 25. 09:58

A világ második legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét helyezték üzembe a Texasi Egyetemen, Austinban. A 15744 darab négymagos Opteron processzorból álló, Ranger becenevű installációt a Sun Microsystems szállította a National Science Foundation és a Texas Advanced Computing Center részére. A Ranger teljesítménye 504 teraFLOPS, azaz billió művelet másodpercenként, amivel második az amerikai energiaügyi minisztérium 212 ezer processzoros, 596 teraFLOPS-os Blue Gene/L konfigurációja mögött.

0

Öt gigabájtosra hízott a Microsoft online tárhelyszolgáltatása

2008. február 22. 14:10

A Microsoft hivatalosan is elindította, pontosabban levette a béta jelzőt online tárhelyszolgáltatása, a Live SkyDrive mellől, és 5 gigabájtnyi szabadon felhasználható helyet kínál live-os regisztráltjainak. A szolgáltatást egyben kiterjesztették 38 országra, melybe sajnos hazánk még egyelőre nem fért bele, bár a SkyDrive csapat blogja szerint folyamatosan bővülni fog az országok köre.

0

Ne próbálkozzunk meg otthon a tönkrement merevlemez javításával

2008. február 22. 13:41

Ha egyszer a merevlemez elkezdi felmondani a szolgálatot, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy megpróbálkozunk a javítással. A logikának épp nem mondana ellent egy-két otthoni próbálkozás sikerességének előrejelzése, a gond inkább abból adódik, hogy sok esetben nem teljesen ismert a logikusan gondolkodó számára egy merevlemez működése.

0

A Stanford Egyetem képérzékelője három dimenzióban láthat

2008. február 22. 10:54

[CNet] A Stanford Egyetem kutatói mélységet adnának a világunkról készített képeknek: egy olyan képérzékelő szenzort fejlesztenek, mely nem csak a képeken megjelenő zajt csökkentené, hanem képes lenne érzékelni a képen megjelenő elemek közötti mélységkülönbséget is. Az új szenzor adataiból három dimenziós képek készíthetők.

0

Történelmi jelentőségű bejelentés: 30 ezer oldalnyi dokumentációt hoz nyilvánosságra a Microsoft

2008. február 22. 09:37

Alapvető változásokat jelentett be a Microsoft, amelynek keretében elérhetővé teszi a széles körben használt szoftvereinek kommunikációs protokolljait és alkalmazásprogramozási interfészeit. A redmondi vállalat több mint 30 ezer oldalnyi dokumentációt hoz nyilvánosságra, emellett azt ígérte, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a nyílt szabványok támogatására, és szorosabban együttműködik a nyílt forrású közösséggel.

0

Játékfejlesztőt vásárolt fel az Intel - miért?

2008. február 21. 16:29

Játékfejlesztő céget vásárolt fel az Intel. A váratlan lépés célja nem egyértelmű, egyes spekulációk szerint az Intel Larrabee néven ismert fejlesztéseit vagy marketingjét támogatja majd.

0

Újabb részletek a kis- és középvállalati Windows Serverekről

2008. február 21. 13:23

A Microsoft szerdán számos új információt hozott nyilvánosságra a kis- és középvállalatoknak szánt új szervereiről, a Cougar kódnéven fejlesztett Small Business Server 2008-ról, illetve a Centro kódnevű Windows Essential Business Server 2008-ról. Mindkét termék a február végén debütáló Windows Server 2008 kódbázisára épül, azonban a célközönség igényeinek megfelelő komponensekkel lesznek kiegészítve.

0

Frissítve: kétszeres teljesítményt hoz azonos áron az NVIDIA új grafikus processzora

2008. február 21. 13:20

[Digitimes/HWSW] Ma jelenti be első GeForce 9-es sorozatú grafikus chipjét az NVIDIA, állítják videokártya-gyártók. A Digitimes értesülései szerint elsőként a középkategóriás GeForce 9600 GT kerül piacra, melyet elsősorban az AMD Radeon 3850 ellenfelének szánja a vállalat. A Prohardver mérései alapján elődjénél kétszer nagyobb teljesítmény kapunk -- ugyanazért a pénzért.

0

Októberben érkezik az Ubuntu rettenthetetlen kőszáli kecskéje

2008. február 21. 13:06

[Ars Technica] Az Ubuntu alapítója, Mark Shuttleworth az Ubuntu levelezőlistáján jelentette be, hogy Intrepid Ibex lesz a neve a menetrend szerint októberben érkező, 8.10-es verziószámú Ubuntu disztribúciónak. Az Ubuntu Linuxból félévente érkezik újabb, frissített változat, a következő a 8.04-es, áprilisban megjelenő Hardy Heron lesz.

0

Feltétel nélkül átkutathatják notebookunk tartalmát az amerikai határon

2008. február 20. 16:51

[Computerworld] Teljhatalommal bírnak határellenőrzéskor az amerikai hatóságok a beutazó személyek elektronikus eszközeit illetően -- figyelmeztet a vállalati vezetők utazási szövetsége, az ACTE . Az eljárással kapcsolatban két emberi jogi szervezet is keresetet nyújtott be. Az ACTE egy néhány pontból álló tanácsot állított össze azoknak, akik notebookkal vagy más adathordozó eszközzel kívánnak az Egyesült Államokba utazni.

0

A csökkentett adatroaming-díjak is indokolatlanul magasak

2008. február 20. 14:25

A SciamuS telekommunikációs tanácsadó bár értékeli a mobilszolgáltatók adatroaming díjainak csökkentésére irányuló lépéseit, elégtelennek tartja azokat. Számításaik szerint ezek a beígért csökkentés ellenére is közel 50-szer drágábbak, mint az indokolt lenne.

0

Mutasd a kábelezést, megmondom mit csinálsz rosszul!

2008. február 20. 14:04

Pályázatot hirdet az adatközponti hűtési megoldásairól és szünetmentes tápegységeiről ismert APC, felhalmozódó kábelekről vár fotókat a cég. Abban az adatközpontban, ahol a legnagyobb problémát okozhatják a

0

Az AMD megnyitotta nagyteljesítményű függvénykönyvtárának forráskódját

2008. február 20. 12:32

Az AMD megnyitotta a Performance Library forráskódját, amelynek egyúttal a Framewave 1.0 nevet adta. A lépéssel az AMD célja, hogy egy olyan nyílt forrású szoftverkönyvtárat adjon a fejlesztők kezébe, amelynek használatával azok könnyebben tudnak többszálú, nagy teljesítményű szoftvereket készíteni. A forráskód megnyitása az AMD szerint elősegítheti a Framewave terjedését és fejlődését.

0

Az OpenDNS a közösség segítségét kéri a webtartalom szűréséhez

2008. február 19. 14:47

Az OpenDNS egy közösségi alapokon nyugvó webtartalom-szűrő szolgáltatást tervez bevezetni, amely a PhisTankhoz hasonló módon a felhasználók segítségét venné igénybe a potenciálisan veszélyes vagy tiltott tartalmat hordozó weboldalak kategorizálásához.

0

A Pannon volt a hazai mobilinternet-forradalom kirobbantója

2008. február 19. 13:32

Hazánk harmadik mobilszolgáltatója, a Vodafone szerint ők vezetik a magyar mobilinternet piacot, a Gemius januári felmérése szerint ugyanis a Vodafone hálózatáról interneteztek a legtöbben (38 százalék) a mobilszolgáltatókat erre igénybe vevők között. A felmérés szerint a második helyen a T-Mobile foglal helyet 37 százalékkal, a harmadik pedig a Pannon 25 százalékkal. A T-Mobile szerint ez nem ilyen egyszerű.

0

Szállítja 64 gigabájtos flashmemóriás meghajtóját a Samsung

2008. február 18. 16:02

[Techworld] Hamarosan felsőkategóriás noteszgépekben is megjelenhet a Samsung villámgyors, 64 gigabájtos flashmemóriás meghajtója, melyet még tavaly novemberben mutatott be a vállalat, a koreai gyártó ugyanis megkezdte a SATA II csatolójú SSD-meghajtó szállítását.

0

Az íríszünk képével írná alá digitális fotóinkat a Canon

2008. február 18. 12:43

[Clubic.com] Újabb Canon szabadalmat jegyeztek be január 31-én, a vállalat egy olyan technológiát fejlesztett ki, mely segítene megakadályozni a fényképek illegális felhasználását. A képmegosztó szolgáltatások népszerűségének növekedésével egyre nagyobb az igény, hogy a nyilvánosan elérhető fotókat gazdáik láthatatlan vízjelekkel lássanak el, viták esetén bizonyítva ezzel a tulajdonjogot.

0

Öles léptekkel halad előre a Baidu, a kínai Google

2008. február 15. 16:04

[The Wall Street Journal/Bloomberg/HWSW] A várakozásoknak felülmúló negyedik negyedévet zárt a Baidu.com, a kínai Google. Az árbevétel több mint duplájára emelkedett egy év alatt, ennek eredményeként a nyereség is ugrásszerűen növekedett, ahogyan a gyorsan növekvő kínai piacon további teret nyert a vállalat. A Baidu papírjai a mutatók közzétételét követően meredek emelkedésnek indultak a vártnál gyengébb előrejelzés ellenére.

0

Frissült a Google Android fejlesztőkészlet

2008. február 14. 13:07

[eWeek] Tegnap frissített fejlesztőkészlet-változatot adott ki a Google a nyílt forrású Android mobil operációs rendszerhez. Az újabb verzió átdolgozott felülettel, animációkkal és plusz kodekekkel, illetve ezek támogatásával szélesíti a lehetőségeket.

0

A hazai internetelőfizetők fele az elmúlt két évben csatlakozott a világhálóhoz

2008. február 13. 14:49

A tavalyi évben összességében 33 százalékkal, 1 millió 325 ezerre nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a vezetékes szélessávú hozzáférések száma. A telefonvonalon nyújtott ADSL-előfizetések száma egy év alatt 21,5 százalékkal 745 ezerre, míg az összes kábelmodemes hozzáférés száma ennél nagyobb mértékben, közel 53 százalékkal 580 ezerre növekedett.

0

További részletek láttak napvilágot a moduláris mobiltelefonról

2008. február 13. 11:54

Pár napja adtunk hírt a Modu mobiltelefon-magról , amely jelenleg Barcelonában, a Mobile World konferencián is megtekinthető. A készülékhez a külső gyártók sorra jelentik be az e mobilmagot fogadni képes héjakkal kapcsolatos fejlesztéseket, amelyek segítségével szélesíthető a lehetőségek skálája.

0

A második félévben érkeznek az első a Google Androidot futtató mobilok?

2008. február 13. 11:13

[Techworld] Számos gyártó bemutatta az Androidot futtató készülékét, protopípusát a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen, nem csak a kommunikációs lapkákat gyártó cégek, hanem kisebb, nevesincs vállalatok is. Közöttük olyan is volt, aki érintőképernyős mobilba varázsolta a Google mobilplatformját.

0

Megérkezett a Firefox 3 harmadik bétája

2008. február 13. 08:42

Letölthető, kipróbálható a Firefox webböngésző 3-as változatának legújabb bétája. A frissített változat nem csak okosabb és átdolgozott, informatívabb felületű, de új képességekkel gyarapodott, gyorsabb, és kevesebb memóriát eszik. A harmadik béta a Mozilla weboldaláról tölthető le. A fejlesztés jól halad, de még egy béta kiadása várható a végleges változat megjelenése előtt.

0

A Wi-Fi segítségével gyorsulhatna a Bluetooth kapcsolat

2008. február 12. 14:44

[Ars Technica] A Bluetooth-t fejlesztő Bluetooth Special Interest Group (SIG) egy olyan specifikáción dolgozik, melynek köszönhetően Wi-Fi-re válthatna át a Bluetooth kapcsolat, ha nagyobb adatátviteli sebességre, vagy hatótávolságra lenne szükség. A specifikáció végleges változata 2009 közepére készülhet el.

0

A Microsoft kitart a Yahoo! megszerzése mellett

2008. február 12. 13:05

A várakozásoknak megfelelően visszautasította a Microsoft felvásárlási ajánlatát a Yahoo! igazgatótanácsa, amit válaszában a szoftveróriás sajnálatosnak jellemzett, és kitartott javaslatának teljes és tisztességes volta mellett. A Yahoo! papírjainak árfolyama emelkedésnek indult az elutasítást követően, ami azt jelzi, hogy a piac a felvásárlási ár növelésére játszik.

0

Ha nem lépnek a szolgáltatók, szabályozzák az uniós SMS- és adatroaming árát

2008. február 12. 11:56

Július elsejéig lépniük kell a mobilszolgáltatóknak a külföldről indított SMS-ek és adatkapcsolatok árának csökkentése, racionalizálása érdekében, hangzott el a Mobile World Congress rendezvényen, Barcelonában. Viviane Reding infotársadalmi EU-biztos újságíróknak úgy nyilatkozott, ezek a szolgáltatások külföldön sem lehetnek jóval drágábbak, mint ha saját hálózatban vennénk igénybe őket.

0

A spammerek már megtörték a hagyományos CAPTCHA védelmet

2008. február 11. 14:23

Megtörni látszik a regisztrációs lapokat és különböző fórumokat a spamrobotoktól védő CAPTCHA hatásossága. Az elmúlt hónapban két olyan esetre is fény derült, amikor nagy arányban sikerült automatizált módon megtörni az oldalak védelmét. Egyes spammelők a pletykák szerint hónapok óta alkalmaznak magas hatékonyságú CAPTCHA-felismerőt.

0

Minden nap újabb 100 ezer mobilos próbálja ki az Opera Mini webböngészőt

2008. február 11. 10:12

Újabb statisztikát tett közzé az Opera Mini mobil webböngészőről az Opera a Mobile World Congress rendezvényen Barcelonában: ma már minden nap újabb és újabb 100 ezer felhasználó tölti le a mini böngészőt mobiltelefonjára. Az elmúlt két év alatt összesen 35 millió felhasználóra duzzadt a minisek tábora, ami rendkívül jól példázza a mobil internet növekvő népszerűségét.

0

A Galileót is támogatja a SiRF grafikát gyorsító GPS-vevője

2008. február 11. 09:56

Megérkezett a sok-sok éve használt, igen népszerű SiRFstar III GPS-vevő utódja: a SiRFprima nem csak a műholdak jeleit fogadhatja, hanem komplett platformként minden más feladatot is elvégezhet a hordozható készülékben. Az új vevő a várhatóan 2013-ban elkészülő európai Galileo navigációs rendszer jeleit is érti majd.

0

Cisco: a fenyegetések egyre kifinomultabbak

2008. február 8. 11:59

A Cisco nyilvánosságra hozta a most első alkalommal elkészített éves biztonsági jelentését (Annual Security Riport), amely a biztonság kérdését tágan értelmezve kitér többek között a fizikai, a jogi és a humán tényezőkre is, és bemutatja, milyen fenyegetések várhatóak 2008-ban.

0

Tizenkét biztonsági rést foltoztak be a Firefoxban

2008. február 8. 10:10

Frissítette a Firefoxot a Mozilla Foundation, a böngészőben nem kevesebb mint tizenkét biztonsági sérülékenységet kellett javítani, amelyek közül három kihasználásával tetszőleges kódot lehet futtatni az áldozat gépén. A Firefox 2.0.0.12 már elérhető a böngészőbe épített automatikus frissítés szolgáltatással.

0

Mindent megpróbál a Yahoo!, hogy elkerülje a Microsoftot

2008. február 7. 16:46

[HWSW/Associated Press] Még nem hozott döntést a Yahoo! vezetése a Microsoft ajánlatával kapcsolatban, hangsúlyozta a vállalat elnök-vezérigazgatója, Jerry Yang alkalmazottainak írott levelében. Mint írja, az igazgatótanács számos lehetséges stratégiai alternatívát értékel ki, amiben külső tanácsadókat is bevonnak. A Yangot ismerők szerint a vezér mindent lehetőséget ki fog meríteni, hogy elkerülje a Microsoft-felvásárlást.

0

Megjelent a HTML 5 első nyilvános vázlata

2008. február 7. 16:41

Az internetes szabványokért felelős szervezet, a W3C a napokban nyilvánosságra hozta a HTML 5 első vázlatát . Jelentős lépés ez, hiszen 1997 óta nem történt változás a HTML-ben, a World Wide Web Konzorcium az eltelt évek alatt inkább új nyelvekre fordította figyelmét, például az SVG-re és az XForms-ra, azonban a web azóta jóval túlnőtte magát, és nem pont úgy használják a weboldalak a rendelkezésre álló technológiákat, mint ahogy és amire azokat eredetileg tervezték.

0

Európa a kéretlen levelek királya

2008. február 7. 14:55

[Ars Technica] A Symantec legújabb riportja szerint Európa átvezette a vezetést a kéretlen levelek feketelistáján, kontinensünk lett az elmúlt három hónap adatai szerint a spamkirály. Európa felelős a kéretlen levelek 44 százalékáért, letaszítva ezzel trónjáról Észak-Amerikát.

0

Megkezdte az univerzális PRAM prototípusainak szállításait az Intel

2008. február 7. 13:58

Több évtizedes kutatás-fejlesztést követően végre termék formájában ölt testet a phase-change memory (PRAM vagy PCM), melyet univerzális memóriaként is emleget a szakma. Az Intel és az STMicroelectronics tegnap jelentette be, hogy megkezdték a prototípusok szállításait partnereik elé.

0

Erősen javasolt az Adobe Reader olvasószoftver frissítése

2008. február 7. 12:55

[Techworld] Valszínűleg súlyos biztonsági rést foltozott be dokumentomolvasó alkalmazásán az Adobe, ugyanis erősen javasolja a felhasználók számára a szoftver frissítését. A legújabb, 8.1.2-es változatra a beépített frissítőrutinnal a legegyszerűbb áttérni.

0

A Nokia 3120 Classic az olcsóbb készülékek maximuma lehet

2008. február 6. 15:28

A Nokia új kedvező árú, középkategóriás telefonja, a 3120 Classic az olcsóbb készülékekben eddig ritkán látott lehetőségeket biztosít felhasználójának. A 3120 Classic segítségével szélessávon internetezhetünk, zenét hallgathatunk, valamint fényképezhetünk is.

0

Az IPv6 már a spájzban van

2008. február 6. 13:07

Mérföldkőhöz érkezett az IPv6 hétfőn, ahogyan az internet legfelsőbb szintű tartományait felügyelő Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) IPv6 címekkel ruházta fel egyes gyökér névszervereit, így a tartománynevek elméletiben akár teljes egészében IPv4 kommunikáció mellőzése nélkül is használhatóak.

0

Egyelőre csak a szolgáltatók tesztelhetik az Opera Mobile 9.5 mobil böngészőt

2008. február 6. 12:33

Az Opera Software bejelentette, hogy mobilszolgáltató és OEM-partnerei hamarosan tesztelhetik, a nagyközönség pedig a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen próbálhatja ki okostelefonokon futó mobil böngésző, az Opera Mobile legújabb, 9.5-ös változatának újdonságait . A publikus bétatesztelés időpontját később közli az Opera.

0

Egymillió PlayStation 3 kutatja már az Alzheimer-kór ellenszerét

2008. február 5. 13:44

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy nem kevesebb mint egymillió PlayStation 3 játékkonzolt regisztráltak a Folding@Home egészségügyi kutatóprogram elosztott rendszerébe. A konzolok és az azon futó speciális program segítségével hatalmas számítási teljesítményhez jutott a projektet kezelő Stanford Egyetem.

0

Az NVIDIA kezében a PhysX fizikai chipjéről ismert AGEIA

2008. február 5. 09:42

Kötelező érvényű megállapodást írt alá a PhysX fizikai gyorsítóchipjéről és fizikai modellező szoftveréről ismert AGEIA felvásárlásáról az NVIDIA. A cél az, hogy az AGEIA technológiáit a jövőben az NVIDIA termékekbe integrálják, vagyis a GeForce chipek ne csak grafikus, hanem fizikai gyorsítóként is használhatók legyenek.

0

Ma jelenik meg a Windows Vista SP1

2008. február 4. 12:55

Sajtóértesülések szerint ma érkezik a Windows Vista első javítócsomagjának végleges változata, amelyet először csak a Microsoft által támogatott ött fő nyelven (angol, német, spanyol, francia, japán) lehet letölteni, de pár héten belül a lokalizált változatok is elérhetők lesznek. A Vista SP1-gyel egyidőben a régóta várt Windows Server 2008 is gyártásba megy.

0

Új arcfelismerő móddal gazdagodnak a közeljövő fényképezői

2008. február 4. 08:40

Az arcfelismerő autofókusz szállítója, a FotoNation új felhasználási móddal egészítette ki technológiáját. Az arc felismerése a közelmúltban bővült a felismert arcon megjelenő mosoly érzékelésének lehetőségével, amelyet az arcidőzítés (FaceTime) funkció egészíthet ki a jövőben megjelenő fényképezőgépekben.

0

Négy béta után jöhet a végleges Firefox 3

2008. február 1. 10:41

Hétfőn várható a Firefox harmadik bétája, azonban a böngésző legújabb változatára ácsingózó felhasználókat további türelemre inti a Mozilla, ugyanis a kiadásra jelölt (RC) verziót egy negyedik béta is meg fogja előzni -- írta a mozilla.dev.planning hírcsoportba Mike Beltzner, a felhasználói felület tervezője.