dev archívum - 2008 szeptember

2008
szeptember

0

Csak bírói engedéllyel korlátozható az internetelérés az EU döntése szerint

2008. szeptember 30. 11:54

Kizárólag bírósági eljárás során lehet arra kényszeríteni a szolgáltatókat, hogy felhasználóikat bármilyen formában korlátozzák, szankcionálják illegális letöltések miatt -- mondja ki az új közösségi telekommunikációs szabályozás 138-as, nagy többséggel elfogadott módosítása. Franciaországot azonban nem érdekli az Európai Parlament döntése, ők lehetnek az elsők, akik kötelező tartalomkontrollt írnak elő az internetszolgáltatóknak.

0

Szkeptikus az OLED-ek rövid távú sikerével kapcsolatban a Panasonic

2008. szeptember 30. 10:17

Az OLED-ekkel kapcsolatos korábbi bizakodó kinyilatkozások és a fejlesztésbe ölt hatalmas pénzösszegek ellenére meglehetősen szkeptikus véleményeket lehetett hallani a Ceatec 2008 kiállítás nyitónapján az egyik legnagyobb japán szórakoztatóelektronikai gyártónak számító Panasonictól a technológia jövőbeni térhódítását illetően.

0

Az álláskereső meztelen

2008. szeptember 29. 14:23

Szinte már közhely, hogy a közösségi hálózatok a nép szórakoztatásán túl a HR-szakma számára jelentenek aranybányát. Mindenki sejti, hogy egy állásinterjú előtt, közben és azt követően kutathatnak utána, szerkesztőségünk viszont fényt derített arra, hogy pontosan mit és hogyan keresnek a fejvadászok, leendő főnökök és persze az élelmes álláskeresők.

0

Hódít a LED-háttérvilágítás a notebookokban

2008. szeptember 29. 14:17

A Dell elsősorban a környezet védelmével magyarázza, miért áll át összes notebookjánál a LED-háttérvilágítású panelek alkalmazására. A gyártó azt ígéri, 2009-ben a piacra kerülő gépeinek négyötödében LED-háttérvilágításő kijelzőt alkalmaz, 2010-re pedig minden modellje ilyen lesz.

0

Csepegtetik az információkat az első Android telefonról

2008. szeptember 29. 08:56

[Gizmondo/HWSW] Még közel egy hónap van hátra a T-Mobile G1 hivatalos piaci rajtjáig, de máris szivárognak a részletek a készülékkel kapcsolatban. Nem tudni, hogy szándékos vagy véletlen kiszivárogtatásról van-e szó, mindenesetre nyilvánosságra került az első Android platformot használó készülék üzembehelyezési útmutatója. Ez önmagában nem is lenne érdekes, leszámítva azt, hogy a készülék kezelőfelületéről 40 kép is található a PDF fájlban.

0

Csak a szavazatok számítanak a Google Moderatornál

2008. szeptember 26. 13:07

Ingyenes online moderátori szolgáltatást mutatott be a Google, melyet bármely szervezet használhat, akinek alkalmanként szüksége van arra, hogy nagy számú kérdésre legyen képes válaszolni. Kríziskommunikációhoz, nagy bejelentésekhez, celebek interjúztatásához tökéletes lehet.

0

Revo iBlik internetrádió -- rádiózni szokol?

2008. szeptember 26. 10:43

Kis túlzással kijelenthetjük, hogy a rádiózás manapság újra virágkorát, vagyis inkább egyfajta reneszánszát éli, köszönhetően az internetnek, mely az országhatárokra és a rádióadók hatósugarára fittyet hányva bárhová eljuttatja az adást. Az internet nemcsak a rádiózási szokásokat, de a műsorszerkesztési folyamatot is megreformálja, ugyanakkor vannak még olyan területek, ahol makacsul tartja magát az analóg rádió, leginkább mert az internetrádióhoz az interneten kívül többnyire egy számítógépre is szükség van.

0

Csőstül jöhetnek a képek az iWiW-re

2008. szeptember 26. 10:41

Látszólagos lendületet vett a hungarikumnak számító közösségi portál az iWiW. Az Open-Social alapokon működő minialkalmazásokról szóló pletykák mellett a tegnapi napon egy valós fejlesztést élesítettek az üzemeltetők: a korábbi néhány megabájtos képtárhely helyett mostantól a Flickr-hez hasonló módon havonta megújuló 100 megabájtos kapacitás áll majd minden felhasználó rendelkezésére.

0

Combos SSD meghajtó és flash modulok a Toshibától

2008. szeptember 26. 10:17

Egy új SSD-meghajtóval, valamint egy netbookok számára kialakított új flashmemóriás adattárolókkal bővítette kínálatát a Toshiba. A 2,5 hüvelykes SSD noteszgépekbe illik, kapacitása 256 gigabájt, a flash modulok pedig a netbookok tárolói lehetnek, 8, 16 és 32 gigabájt kapacitással.

0

Bemutatta új kollaborációs portfólióját a Cisco

2008. szeptember 25. 14:46

Piacra lépett egységes kommunikációs, video- és web 2.0-ás platformjával a Cisco, mely új portfóliójában egyesítette a hang-, web- és videoalapú kommunikációt, illetve mobil eszközök használatát biztosító Cisco Unified Communications megoldást, a Cisco Telepresence virtuális tárgyalót valamint a WebEx Connect nevű, web 2.0-s alkalmazásplatformot.

0

Bárki összeállíthatja saját Dell gépét a konfigurator.hu oldalon

2008. szeptember 25. 14:06

Disztribútori megállapodást kötött a világ második legnagyobb PC-gyártójával a notebook.hu. Az immár hét üzlettel rendelkező hazai kereskedő ezzel párhuzamosan útjára indította a konfigurator.hu webshopot, ahol bárki összeállíthatja az igényeinek megfelelő Dell számítógépet, amelyet 1-2 héten belül meg is kap.

0

Bedobta a törölközőt a Transmeta, és vevőt keres

2008. szeptember 25. 12:17

Hivatalos közleményben jelentette be a Transmeta, hogy vevőt keres. Az alacsony fogyasztású x86-os chipek gyártásából, később energiatakarékos technológiáinak licenceléséből élő cég, amely egy ideig még Linus Torvaldsot is az alkalmazottai sorában tudhatta, ezzel befejezi pályafutását. A vállalat közleménye szerint több hónapos útkeresés után a vezetők úgy döntöttek, a részvényesek érdekeit az szolgálná a legjobban, ha eladnák a céget.

0

Egyszerre indul a Sony Ericsson és a Nokia korlátlan zeneletöltő szolgáltatása

2008. szeptember 24. 16:40

[Reuters/HWSW] Heteken belül indul a Sony Ericsson új, korlátlan zeneletöltő szolgáltatása, a PlayNow Plus, mely részben az Apple behozhatatlannak tűnő előnnyel rendelkező, és részben az iPhone révén Európában is mind népszerűbb iTunes szolgáltatásának, részben pedig a Nokia októberben startoló, hasonló elven működő Comes With Music zeneáruházának igyekszik konkurenciát állítani.

0

G1 Android -- a mobilnet messiása?

2008. szeptember 23. 22:05

"Egy új platform, egy új eszköz és egy új rendszer születik meg egyszerre" - hangzott el a világ első Android platformra épülő mobilkészülékének, a HTC G1-nek a bemutatóján New Yorkban. A T-Mobile, a Google és a HTC kézenfogva ünnepeltek, az alig egy éve bejelentett új platform, illetve az első hozzávaló készülék világrajövetelekor.

0

Egy negyedév alatt ötmillió iPhone 3G-n adhat túl az Apple

2008. szeptember 23. 14:52

Minden bizonnyal tartani tudja korábbi értékesítési terveit az Apple, mely csak a harmadik negyedévben ötmillió iPhone 3G okostelefont értékesít majd -- legalábbis a Piper Jaffray befektetéskezelő szerint. A cupertinói cég új telefonja így rövidtávon a világ egyik legkeresettebb, legismertebb mobilkommunikációs eszközévé válhat.

0

Elvágtak a külvilágtól egy spammer internetszolgáltatót az Egyesült Államokban

2008. szeptember 23. 10:48

Egy notórius visszaeső internetszolgáltatót elvágtak a világhálótól az Egyesült Államokban, miután egyik adatkicserélő központ sem volt már hajlandó kapcsolatot biztosítani neki. A Pacific Internet Exchange (PIE) szombat este szüntette meg a sorozatos csalással vádolt Intercage szerződését, ezzel lényegében elvágva azt és az ügyfeleit a világhálótól.

0

Intel: nem kell légkondícionáló az adatközpontba!

2008. szeptember 23. 09:57

Általánosságban elfogadott módszer, hogy az adatköpontok levegőjét légkondícionálóval folyamatosan azonos hőmérsékleten és páratartalmon tartják annak érdekében, hogy a szerverek, tárolók és más eszközök ideális körülmények között üzemelhessenek. Az Intel kísérlete szerint azonban ez teljesen felesleges energia- és pénzpocsékolás.

0

A vállalatok ismerkednek a web 2.0-val

2008. szeptember 22. 14:35

Annak ellenére, hogy a web 2.0 diadalmától, forradalmától hangos az internet, egymást érik az újabbnál újabb zseniális eszközök és szolgáltatások, a vállalatok többsége még csak most lép rá a közösségi megoldások felé vezető útra -- állítja Jonathan Yarmis, az AMR Research elemzője. Szerinte a közösségi média és hálózatok kezdeti idején könnyű dolgokat implementálni, de amennyiben egy vállalat nem határoz meg kristálytiszta üzleti célokat, akkor könnyen elveszítheti a fonalat és az úgynevezett Kumbaya zónában találhatja magát, ahol a közösségi média egy teljességgel haszontalan, időpazarló tényezővé válik, kevés üzleti értékkel.

0

A világ leglátogatottabb oldala lesz az új Yahoo! kezdőlap

2008. szeptember 19. 15:57

[Ars Technica/HWSW] A mai napon a Yahoo egy korlátozott bétateszt keretében elérhetővé tette új, áttervezett kezdőoldalát. Az amerikai cég ambiciózus tervei között szerepel, hogy a világ leglátogatottabb weboldalát hozza létre, melyet a saját tartalmakon kívül külső szolgáltatásokkal és eszközökkel erősítene.

0

Virtuális Budapestet épít a Fővárosi Önkormányzat

2008. szeptember 19. 12:16

Budapest új arcát mutatja meg a virtuális világban: a Fővárosi Önkormányzat turisztikai marketingszervezete, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. is felkarolta azt a kezdeményezést, melynek keretein belül a főváros nevezetességei részletes, rajzolt 3D modelleken jelennek meg a Google Earth földgömbön.

0

Könnyen készíthetünk hordozható dokumentumokat a Bullzip PDF Printerrel

2008. szeptember 18. 15:07

A szöveges iratok, táblázatok és egyéb dokumentumaink sajnos nem ugyanúgy néznek ki minden számítógépen, a betűkészletektől, beállításoktól függően eltérően jelenhetnek meg. Az igazán hordozható dokumentumok formátuma még mindig leginkább a PDF, szerencsére ingyenes megoldás is létezik előállítására.

0

Star Trek az iskolapadban: nem a PC-t kell bevinni az oktatásba

2008. szeptember 18. 14:37

Egy angliai kutatócsoport megalkotott és használatba is helyezett egy új tanulási környezetet, melynek alapja egy interaktív multi-touch asztal. A megoldás úgy fest, mint egy óriásira nőtt iPhone és egy Microsoft-féle SmartDesk keveréke. Ahelyett, hogy a számítógépet erőszakolnák be a tanterembe, a gépet alakítják olyanra, mint amilyen egy igazi taneszköz.

0

Az Office 2007-től örökölheti grafikus felületét a Windows 7

2008. szeptember 18. 10:53

A Microsoft elkészült a Windows 7 M3 (Milestone 3) változatával, amelyet a belsős tesztelők mellett a legfontosabb partnerek is megkaptak, és állítólag az októberi Professional Developers Conference (PDC), valamint a novemberi Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) résztvevői is hozzájutnak.

0

Egyelőre elenyésző bevételt hoz az online filmforgalmazás

2008. szeptember 17. 16:40

A tartalomfogyasztók továbbra is elsősorban optikai adathordozók -- DVD-k vagy Blu-ray korongok -- közvetítésével jutnak hozzá a hollywoodi filmipar termékeihez, a lemezeladás és -gyártás tehát továbbra is hatalmas üzlet, legalábbis ezt a konzekvenciát vonták le közösen a nagyobb filmstúdiók és szórakoztatóelektronikai gyártók a ma véget érő HDTV 2008 konferencián.

0

Cray: legyen személyi a szuperszámítógép!

2008. szeptember 17. 13:06

Asztali szuperszámítógépet dobott piacra a Cray, a Xeon processzorokon alapuló CX1 operációs rendszere Windows Server 2008 kimondottan erre a területre fejlesztett változata, a Windows HPC Server 2008. Ez a legolcsóbb gép a Cray történetében, és az első, amely Intel processzorokon alapul.

0

Húszmilliós NHH-bírság a Vodafone-nak

2008. szeptember 16. 18:12

Próbavásárlásokkal tesztelte idén nyáron a Vodafone Magyarországot a Nemzeti Hírközlési Hatóság, majd a piacfelügyeleti eljárás útán úgy találta, hogy a mobilszolgáltató nem megfelelő tartalmú forgalmazási és számlázási adatokra vonatkozó kimutatásokat ad az előre fizető ügyfeleknek, ezért 20 millió forintos büntetéssel sújtotta, továbbá kötelezi a vizsgálat költségeinek megtérítésére is.

0

Teljes filmek és tévésorozatok az IMDb-n

2008. szeptember 16. 17:46

Az online óriásadatbázisok között az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező szolgáltatás az amerikai International Movie Database ( IMDb ), a legnagyobb elérhető mozifilmes és televíziós adatbázis a világon, végre megtette azt a lépést, amit a felhasználók jó ideje vártak már tőle: a jövőben teljes terjedelemben kínál letöltésre mozifilmeket és televíziós adásokat, sorozatokat.

0

A digitális fényképezőgépek fejlődése: 2001-től 2003-ig

2008. szeptember 16. 14:00

Sorozatunk negyedik része az ezredforduló utáni három évet veszi górcső alá, amikor nem csak a fényképezőgépek fejlődtek, hanem tisztultak az ezeket tartalmazó kategóriák is. Ekkor már nem elég azt mondanunk, hogy digitális a fényképezőgép, szerencsésebb azt közelebbről körbeírni a kompakt, bridge, vagy ultrazoom jelzőkkel. Tükörreflexes gépvázakkal eleddig nem foglalkoztunk, hiszen azok a profik munkaeszközei voltak, ám ettől az időszaktól számítható a fogyasztói tömegek számára is elérhető első ilyen váz megjelenése, tehát erről is teszünk a cikk vége felé említést.

0

Viszlát, GPU -- a PC-s grafika következő lépcsője a szoftveres render lesz

2008. szeptember 16. 12:44

[Ars Technica] Az inflexiós pont, vagy hajlási pont manapság elcsépelt fogalom, amennyiben a számítástechnika bizonyos ágazatairól beszélünk, bár a legtöbb esetben csak a korlátoltság szüli a gondolatot, hogy innen már nincs tovább. Ha viszont valahol helytálló a fogalom, akkor az a számítástechnika történetének egy olyan pillanata, ami felé igen gyorsan haladunk, amikor a többmagos hardverekre és a többszálúsítást kihasználó programozásra váltás megtöri a mindeddig igaz paradigmákat, melyek a hardver és a szoftver viszonyát voltak hivatottak leírni. A probléma pedig az, hogy az ipar még nem döntötte el igazán, hogy a régit melyik új paradigmával helyettesíti majd.

0

Elkészült a középvállalatoknak szánt Windows Essential Business Server

2008. szeptember 16. 10:09

Elkészült a Microsoft kis- és középvállalati integrált szerverterméke, a Windows Essential Business Server (WEBS) -- olvasható a Windows Server fejlesztőinek blogjában. A korábban közzétett menetrend szerint a hivatalos premier november 12-én lesz, ekkor angol változatban jelenik meg a termék, amelyet rövidesen követnek a további nyelvi verziók (német, francia, spanyol, kínai, japán).

0

Megérkezett az Intel brutális hatmagos Xeonja

2008. szeptember 15. 20:24

Megérkezett az Intel hatmagos Xeon MP processzora, amelyet korábban Dunnington néven ismerhettünk, de a piacon már 7400-as sorozatként debütált. A világ legnagyobb chipgyártója összesen hét Xeont dobott piacra négy- és többfoglalatos kiszolgálók számára, ebből három hatmagos, négy pedig négymagos.

0

Netbook: út jótékonykodástól a tuti üzletig

2008. szeptember 15. 13:28

Michael Jacksonról szokták kérdezni, hogy vajon hogy lett egy szép, fekete férfiból egy csúnya, fehér nő? Ugyanezt a kérdést tehetnénk fel ma az ultrahordozható, internetezésre fejlesztett divatszámítógépekről. Az Eee PC által elindított lavina gyökere a kurblis OLPC-től ered, de a világ nem hazudtolta meg önmagát és a humanitárius ötlet néhány ugrással zseniális üzletté fejlődött. Hogyan?

0

Az MP3 atyja fejleszti a jövő digitális hangformátumát is

2008. szeptember 15. 11:51

Az elterjedt videtömörítési kodekek -- egyebek mellett a DVD-ken széleskörűen alkalmazott MPEG-2, vagy a Blu-ray esetében, vagy a digitális adástovábbítási láncok által használt MPEG-4 -- mellett a legnépszerűbb hangtömörítési technológia, az MP3 szabványosításáért is felelős Moving Pictures Expert Group (MPEG) a jelek szerint nem bízza ismeretlen jöttmentekre a jövő digitális hangformátumának a kifejlesztését.

0

A Firefox 3.1 felhasználói is böngészhetnek titokban

2008. szeptember 12. 10:12

Az Internet Explorer 8 és a Google Chrome után a Mozilla Firefoxba is bekerül egy olyan böngészési mód, amely mások számára láthatatlanná teszi a felhasználó ténykedését. A Mozilla weboldalán olvasható információk szerint az év végén vagy a jövő év elején megjelenő 3.1-es változatban debütál a Private Browsing szolgáltatás.

0

Egészpályás letámadás: IBM adattárolási újdonságok

2008. szeptember 11. 11:30

Az IBM összesen több mint 30 adattárolással kapcsolatos új terméket és szolgáltatást jelentett be a hét elején. Az új portfólió létrehozása 2500 mérnök, három évnyi fejlesztés és mintegy 2 milliárd dollárnyi befektetés eredménye -- hangzott el a vállalat franciaországi rendezvényén.

0

Meg akar szabadulni gyáraitól az AMD

2008. szeptember 9. 17:44

[Fortune/HWSW] Több mint egy éve lebegteti folyamatosan kidolgozás alatt álló új stratégiáját az AMD, eleddig azonban gyakorlatilag semmiféle részletet nem voltak hajlandóak elárulni a vezetők annál, mint amennyit maga az elnevezés sejtetni enged. Az asset smart vagy asset light stratégia a vállalat működésének tőkeigényét hivatott drasztikusan csökkenteni, ami automatikus a chipgyártásra terelte a figyelmet. Dirk Meyer frissen kinevezett elnök-vezérigazgató most először beszélt nyíltan arról, hogy a kiszervezés felé mozdulnak el, megerősítve ezzel a korábbi spekulációkat.

0

T-Mobile Web'n'walk HSDPA-router - Sétálgatunk-sétálgatunk?

2008. szeptember 8. 16:24

A mobilinternet, bár eredetileg -- ahogy nevéből is adódik -- mobil eszközök, elsősorban telefonok, notebookok internetre kötésére ideális, erre a célra lett létrehozva, a versenyképes áraknak és a javuló műszaki feltételeknek (nem csak és kizárólag a lefedettséget értjük ezalatt) manapság egyre többen választják az internetelérés ezen válfaját helyhez kötött, asztali számítógépüknél is. Szinte mániákusan szabadulunk a vezetékektől, a mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile pedig egy olyan eszközökkel látja el a lakossági ügyfeleket, amely a mobilnet használata során mentesíti őket bizonyos kompromisszumok megkötésétől. Legalábbis elvileg.

0

A magánszemélyek védelmére fókuszál az új spamtörvény

2008. szeptember 8. 09:45

Jelentős változásokat eredményez a kéretlen reklámlevelekkel kapcsolatos törvényi szabályozási háttérben a múlt héten életbe lépett, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII szóló törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (jogi szakzsargonban Ekertv., máshol spamtörvény) szintén múlt héten életbe lépett módosítása.

0

A Red Hat kezébe került a KVM virtualizációs technológia

2008. szeptember 5. 15:29

Felvásárolja a kernelszintű Linux-virtualizációt fejlesztő Qumranetet a Red Hat. Az izraeli cégért 107 millió dollárt ad a világ legnagyobb Linux-disztribútora, mely összegért a virtualizációs eszközök mellett számos fejlesztőre is szert tesz. A Red Hat célja, hogy átfogó infrastrukturális szoftvermegoldást kínáljon ügyfeleinek.

0

Pünkösdinek bizonyult a Firefox júliusi királysága

2008. szeptember 4. 15:40

Pünkösdinek bizonyult a Firefox júliusi uralma, legalábbis ezt mutatják az Adverticum legfrissebb statisztikái. Önmagában nem ez, sokkal inkább a változás mértéke az, mely furcsaságnak hathat, az Internet Explorer ugyanis augusztus során újra tetemes fölényt épített ki.

0

Apple iPhone 3G - I'm too sexy

2008. szeptember 4. 10:14

A világ legszebb okostelefonja. A világ legrondább okostelefonja. A kütyü, amire mindenki vágyik, még az is, aki az ellenkezőjét állítja. Amit nemcsak birtokolni, utálni is divat. A kommunikációs eszközök messiása. Az ördög maga. Kipróbáltuk az iPhone 3G-t.

0

A Logitech három új billentyűzetet mutatott be

2008. szeptember 3. 16:24

A hazánkban is igen kedvelt Logitech három új modellel szélesítette amúgy sem szűkös billentyűzet-kínálatát. Az újdonságok között pengevékony, háttérvilágítással ellátott modell is található.

0

Újabb Google bejelentés: Picasa 3 beta

2008. szeptember 3. 14:58

Szeptember első hetének hírversenyét egyértelműen a Google nyeri, hiszen a korábbi bejelentései mellett a mai napra egy újabb nagy bejelentést tartogatott. A két évvel ezelőtt indított népszerű képmegosztó szolgáltatásuk újabb szintet lépett: publikussá vált a Picasa 3 béta verziója.

0

Lassuló eladásokkal küzd a Symbian, teret veszíthet

2008. szeptember 2. 18:36

Továbbra is lassul a Symbian operációs rendszerrel ellátott készülékek eladásának növekedése, derül ki a cég legfrissebb jelentéséből. A második negyedévben alig sikerült több Symbiant futtató készüléket értékesíteni, mint az előző év hasonló időszakában.

0

India megöli a CAPTCHA-t

2008. szeptember 2. 17:14

[ZDNET Blog/HWSW] Az idei esztendő messze nem volt már eddig sem a CAPTCHA-alapú spamszűrő rendszerek éve, a helyzet pedig fokozatosan romlik. A Google Gmail CAPTCHA rendszerét februárban, a Hotmailhét pedig áprilisban törték fel, hogy csak a legnagyobbakat említsük. A fejlesztők egy lépés előnye lassan teljesen elvész.

0

Google Chrome: böngészőt fejleszt a keresőóriás

2008. szeptember 2. 12:03

Chrome néven saját böngésző fejlesztésén munkálkodik a Google, ami a hivatalos bejelentés előtt egy nappal szivárgott ki a webre. Az új szoftver bétája mától érhető el, illetve a Google közzétett egy humoros hangvételű képregényt is, mely bemutatja, miben más a Chrome, mint az eddigi megoldások.

0

Az Apple és a Google után a Microsoft is kínál majd piacteret a mobilos alkalmazásoknak

2008. szeptember 2. 11:30

Az Apple és a Google után a jelek szerint a Microsoft is indít mobiltelefonos platformokhoz kialakított, letölthető alkalmazásokat kínáló szolgáltatást. A redmondi szoftvercég természetesen saját mobil operációs rendszeréhez, a Windows Mobile-hoz kívánja létrehozni saját alkalmazás-picterét, melyet kiszivárgott információk szerint Skymarketnek hívnak majd.

0

Bemutatkozik a Google Android Market

2008. szeptember 2. 09:43

A tervek szerint a Google Android kódnéven ismert linuxos mobilplatformja idén év végén jelenik meg, az operációs rendszer mellé extra alkalmazások is dukálnak majd.

0

A rendszergazdákat nagyon körültekintően lehet csak elbocsátani

2008. szeptember 1. 16:51

Rendkívül súlyos kockázattal bír egy biztonsági szakember elbocsátása, világít rá egy friss tanulmány. A Cyber-Ark Software által végzett felmérés alapján a rendszergazdák túlnyomó többsége magával vinne kritikusan érzékeny információkat. A biztonsági vállalat már korábban is hozott nyilvánosságra ezzel kapcsolatos részleteket, most azonban új oldalról világította meg a rendszergazdák által betöltött szerepet.

0

Magyar netre magyar spamet!

2008. szeptember 1. 16:50

Nincs olyan internetező, akinek ne okozna kellemetlenséget a kéretlen levelek áradata. Milliószámra érkeznek a külföldi spamek a postafiókokba, de számos hazai vállalkozás is ezt az olcsónak tekinthető utat választja reklámfelületként.

0

Érkezik a javítás az iPhone-ok és iPodok régi-új biztonsági résére

2008. szeptember 1. 12:20

Heteken, vagy akár napokon belül megérkezhet az Apple igazi slágertermékének számító telefonjához, az iPhone 3G-hez az a biztonsági frissítés, mely a készülék múlt héten felfedezett, a gyártó által kisebb biztonsági sérülékenységnek nevezett hibát javít.

0

Rendelhető a Lenovo IdeaPad U8 internetterminál, egyelőre csak Kínában

2008. szeptember 1. 11:47

Többször tettünk említést oldalunk hasábjain a Lenovo közelgő internet-termináljáról, az IdeaPad U8-ról, melyet a gyártó formálisan az olimpiai játékok alatt mutatott be. A 4,8 hüvelykes kijelzővel szerelt parányi számítógép már rendelhető, igaz ma még csak Kínában.

0

A Cisco újabb felvásárlással támadja a Microsoftot

2008. szeptember 1. 11:32

E-mailes és naptáralkalmazásokat fejlesztő céget vásárolt a Cisco. Az amerikai és bolgár fejlesztőkkel dolgozó PostPath felvásárlásával a vállalat a WebEx Connect webes platformját kívánja továbbfejleszteni, mely elsősorban a Microsoft Office megoldásaival rivalizál. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 215 millió dollárt fizet a PostPath részvényeiért.