Szerző: Bányai György

2008. június 19. 11:42

Könnyebb a videotelefonálás a Skype 4.0 bétájával

A Skype bemutatta internettelefon-alkalmazásának legújabb, 4.0-ás bétáját, amely a korábbi változatokhoz képest egyszerűsíti a videohívásokat, emellett erősen áttervezték a kezelőfelületét is.

[HWSW] A Skype bemutatta internettelefon-alkalmazásának legújabb, 4.0-ás bétáját, amely a korábbi változatokhoz képest egyszerűsíti a videohívásokat, emellett erősen áttervezték a kezelőfelületét is.

Az új windowsos változat, a Skype 4.0 béta az eddigi legnagyobb mértékű fejlődés az alkalmazás történetében, amelynek legelső változata közel öt éve jelent meg -- mondta el Josh Silverman elnök. A legújabb változat egyelőre csak windowsos gépeket használható, még nem készült el a Mac OS X operációs rendszeren futó változat. Az új verzió egyszerűsíti a videohívásokat, a kapcsolat felépítése gyorsabban megy végbe, emellett a kapcsolat idejére a kép akár teljes képernyős nézetre is nagyítható.

Silverman elmondta, hogy az eddigi kezelőfelület leginkább a hangalapú kapcsolattartás igényeit tartotta szem előtt, melyhez adalékként társult a videotelefonálás. A legújabb változat P2P technológiája igen jó képminőséget kínál, emellett az írott közlési forma is nagyobb területet kapott. A 4.0-ás változatban a beszélgetések alatt megosztani kívánt fájlok is egyszerűbben, letisztultabb módon mozgathatók.

Skype 4.0 béta

Bár a 4.0 béta a videohívásokat csak két személy között teszi lehetővé, írott formában, illetve csak hang alapú kapcsolatok esetén kettőnél több személy is kapcsolódhat egyazon beszélgetéshez. A Skype 4.0 első beállításának segédje is megújult, emellett automatikusan érzékeli, ha a számítógépbe új headsetet illesztünk, továbbá azt is, ha ez hiányzik a gép felszereltségéből. Az alkalmazások közötti átjárhatóság is fejlődésen esett át, a Skype 4.0 béta az Outlookból, Outlook Expressből, Hotmailból és Yahoo Mailből képes a címlistát átemelni, igaz a Google Gmail levelezőjéből nem.

Az eBay tulajdonában lévő Skype jelenleg 309 millió felhasználót szolgál ki, és első negyedéves eredménye 126 millió dollár volt. A Skype 4.0 béta letölthető a Skype honlapjáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról