:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 17. 11:08

Megjelent az Office Open XML fejlesztőkészlet

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta az Open XML szoftverfejlesztői készlet 1.0 verzióját , amelynek segítségével a .Net keretrendszer által támogatott összes nyelvben leegyszerűsödik az OOXML formátumot támogató alkalmazások fejlesztése. A szoftverfejlesztői készletben megtalálható alkalmazásprogramozási interfészek és eljáráskönyvtárak segítségével a programozók csupán pár sornyi kóddal tudnak OOXML állományokat létrehozni, elérni, módosítani, vagy akár keresni bennük.

[HWSW] A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta az Open XML szoftverfejlesztői készlet 1.0 verzióját, amelynek segítségével a .Net keretrendszer által támogatott összes nyelvben leegyszerűsödik az OOXML formátumot támogató alkalmazások fejlesztése. A szoftverfejlesztői készletben megtalálható alkalmazásprogramozási interfészek és eljáráskönyvtárak segítségével a programozók csupán pár sornyi kóddal tudnak OOXML állományokat létrehozni, elérni, módosítani, vagy akár keresni bennük.

A most kiadott SDK még a Microsoft Office 2007-ben is használt OOXML-változatot használja, nem pedig az ISO által tavasszal szabvánnyá emelt verziót. Utóbbit a jövőre érkező, egyelőre Office 14 kódnéven fejlesztett irodai csomag fogja elsőként támogatni. A szabványosítási folyamat során elvégzett változtatásokat természetesen az OOXML SDK-ba is átvezetik majd, így a nyár végére várható a 2.0 első előzetese, a végleges pedig az Office 14-gyel egyszerre érkezik. Az OOXML SDK-t folyamatosan frissíteni fogja a Microsoft, hogy a formátumban bekövetkezett legújabb változásokkal naprakészen tartsa azt.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Microsoft Office 2007 hamarosan natív ODF-, XPS- és PDF-támogatással bővül. 2009 első felére ígért Office 2007 Service Pack 2 felhasználói megnyithatják és szerkeszthetik az ODF fájlokat, a munkájukat pedig az eddig támogatott formátumok mellett ODF-be, XPS-be vagy PDF-be is menthetik anélkül, hogy ehhez bármiféle kiegészítőt, plugint, konvertert vagy akármilyen külső alkalmazást igénybe kellene venniük. Az SP2 telepítése után az Office 2007-ben alapértelmezetté tehető az ODF formátum használata.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.