Szerző: Ady Krisztián

2008. június 6. 11:11

Új funkciókat tesztelhetnek a Gmail-felhasználók

Szó szerint bevonja a döntéshozatalba a Gmail levelezőrendszer felhasználóit a Google: a beállítások alatt megjelent Labs fülön több mint tucatnyi mókás, vagy éppen valóban hasznos funkciót engedélyezhetünk teljesen egyéni igényeinknek megfelelően. A változtatásokat, extra lehetőségeket véleményezhetjük is, a Google ennek fényében dönt majd, hogy melyek kerülnek be állandó jelleggel a lassan bétás jelzőjét elhagyó szolgáltatásba.

[HWSW] Szó szerint bevonja a döntéshozatalba a Gmail levelezőrendszer felhasználóit a Google: a beállítások alatt megjelent Labs fülön több mint tucatnyi mókás, vagy éppen valóban hasznos funkciót engedélyezhetünk teljesen egyéni igényeinknek megfelelően. A változtatásokat, extra lehetőségeket véleményezhetjük is, a Google ennek fényében dönt majd, hogy melyek kerülnek be állandó jelleggel a lassan bétás jelzőjét elhagyó szolgáltatásba.

Az új funkciók között találhatunk dátumot és időt -- angol nyelv választása mellett -- európai szemmel értelmezhetőbb formába öntő kapcsolókat, de egyes fontos üzenetekhez is készíthetünk egykattintásos linkeket. Az egységes jelölőcsillagot is lecserélhetjük különbözőfélékre, az "e-mail függő" program pedig 15 perces kizárással próbál leszoktatni minket Gmail-függőségünkről.

Bekapcsolható, hogy az adott levél állandó szélességű betűtípussal is megtekinthető legyen, de billentyűkombinációkat, vagy éppen egérmozdulatokat is hozzárendelhetünk bizonyos Gmail-funkciókhoz. Hasznos lehet az a kis módosítás is, mely nem a levél végére, hanem az idézett szöveg elé szúrja be válaszoláskor az aláírásunkat.

A 13 jelenleg elérhető apró módosítás a jövőben tovább bővül majd, melyek ezen a Labs fülön keresztül lesznek elérhetőek. A fül egyelőre csak az angol nyelvű felületen jelenik meg. A Google nem zárkózik el attól sem, hogy külső módosításokat is bevegyen a rendszerbe, mihelyst "megtalálja a rendszer megnyitásának módját".

A Gmail egyelőre továbbra is béta állapotban üzemel, jelenleg 6,8 gigabájtnyi tárhelyet, villámgyors elérést, többféle mobil elérést is biztosít egy egyszerű regisztrációt követően. A szolgáltatás magyar nyelven is elérhető, bár bizonyos haladóbb funkciók, képességek -- mint az új Labs fül -- hiányoznak egyes lokalizált változatokból, így a magyarból is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról