:

dev archívum - 2004 október

2004
október

0

ADSL akciók országszerte - marad az Enternet ADSL az Invitel területein

2004. október 29. 17:23

Kedvezményekkel igyekeznek az internetszolgáltatók szélessávú hozzáférés választására rábírni az internetezőket. Míg az akciók egy részét az alaphálózati szolgáltató, azaz a Matáv határozza meg, egyre terjed a szolgáltatók egyedi kedvezményeinek érvényesítése is.

0

Hazánkban egyelőre nem várhatók fájlcsere miatt indított perek

2004. október 29. 15:39

Az amerikai lemezkiadók szövetsége, a Recording Industry Association of America (RIAA) tegnap összesen 750 pert indított amerikai egyetemi diákok ellen, akiket zenék illegális terjesztésével vádolnak. A zeneipari érdekszövetség annak ellenére folytatja jogi hadjáratát a fájlcserélők felhasználói ellen, hogy egy napokban nyilvánosságra került tanulmány szerint a perek ellenére sem csökkent az illegális zeneletöltés népszerűsége. A magyar internetezők egyelőre nincsenek veszélyben.

0

Októberben 22 százalékkal nőtt a vírusok száma

2004. október 29. 12:42

A szeptember 25. és október 25. közötti időszak viszonylag csendesnek bizonyult a Trend Micro megfigyelése szerint, a World Virus Tracking Center tíz legelterjedtebb rosszindulatú kódot tartalmazó listáját a szokásos szereplők töltik meg. A TrendLabs összesen 1817 rosszindulatú kódot észlelt 2004. októberében, ez az előző hónaphoz képest 22 százalékos növekedést jelent, azonban a tíz legelterjedtebb kártevő által okozott összes fertőzés több mint 20 százalékkal kevesebb az előző havinál.

0

A Wiki alkotója szerint változnak a programozási szokások

2004. október 29. 10:18

[Microsoft Watch/HWSW] Ward Cunningham, a Microsoft szakembere saját meglátásairól beszélt az OOPSLA (Object-Oriented Programming, Systems, Languages & Applications) konferencián a szoftverfejlesztési módszerekkel kapcsolatosan. Véleménye szerint minden környezetben szükség van egy fejlesztési metodológia használatára, legyen az akár a kisebb csapatoknak szánt Extreme Programming, vagy bármely más, elismert, bizonyítottan hatásos módszertan.

0

Az amerikai hadsereg és a játékprogramok

2004. október 29. 10:12

A közelmúltban jelent meg a Full Spectrum Warrior című háborús játék, melyben egy fiktív közel-keleti konfliktusban kell helytállnunk tengerészgyalogosainkkal. A program egyetlen szépséghibája, hogy katonáink szinte sosem halnak meg. Hogy miért? Mert az amerikai hadsereg támogatta a fejlesztést.

0

Megjelent a MySQL 4.1 ingyenes adatbázisszerver

2004. október 29. 08:59

[eWeek/HWSW] A MySQL szerdán jelentette be adatbázisszerverének következő változatát, ami immár mindenki számára elérhető. A szerverszoftverben jelentős technikai újdonságok találhatóak, többek között biztonságosabbá és gyorsabbá vált a kliens-szerver kommunikáció, egyszerűbb a telepítése és karbantartása, támogatja a nemzetközi karakterkészleteket, és az egymásba ágyazott lekérdezéseket. Az új, 4.1-es változat már szabadon letölthető a MySQL honlapjáról .

0

A Microsoft ingyen szoftverrel küzd a kalózok ellen

2004. október 28. 12:25

A kalózkodás elleni küzdelem részeként a Microsoft ingyenes szoftverrel ajándékozza meg azokat, akik jogtiszta Windows operációs rendszert használnak. A szerdán kiadott Photo Story 3 segítségével zenés, hangos, képes bemutatókat, diavetítéseket lehet tartani. A programot egyébként 20 dollárért (~4 ezer forintért) lehet megvásárolni, de a jogtiszta Windowst birtokló felhasználók ingyen is letölthetik.

0

Magyar helyesírás-ellenőrzés a Google-lal

2004. október 28. 11:14

Érdekes kezdeményezésként, az egyes szóalakok előfordulásának arányait a Google alapján megmutató weboldal működik a hejes.szerver.org címen. Az oldal egyfajta ellenőrzési lehetőséget nyújt, hogy az általunk keresett és az ahhoz hasonló szóalakok milyen gyakorisággal fordulnak elő a neten.

0

Nem kell senkinek a 24 órás átalánydíjas modemes hozzáférés

2004. október 27. 10:26

Meglepő, de egy nyár óta létező, a telefontársaságok által összeállított nagykereskedelmi díjcsomag a mai napig nem jelent meg az internetszolgáltatók kínálatában, így az internetezők sem tudják igénybe venni. A csomag azok számára jelentene segítséget, akinek a lakóhelyén nem érhető el ADSL, és korlátlan, 24 órás modemes internet-hozzáférést biztosítana elképesztően alacsony áron, havi ezer forintért.

0

Itt a PalmOne új mobiltelefonja, a Treo 650

2004. október 25. 12:20

A PalmOne ma végre bejelentette új mobiltelefonját, a Treo 650-et, amely elődjénél fejlettebb képességekkel próbálja elcsábítani a felhasználókat. A Treo 650 a korábbinál nagyobb felbontású kijelzőt és gyorsabb processzort, jobb digitális kamerát tartalmaz, akkumulátora már cserélhető és Bluetooth adóvevővel is ellátták. A készülék már idén megtalálható lesz az amerikai mobilszolgáltatók kínálatában, a világ többi részére azonban várhatóan csak 2005-ben érkezik meg.

0

A Microsoft nem csatlakozik a Liberty Alliance kezdeményezéshez

2004. október 22. 18:10

[eWeek.com/HWSW] A webes szolgáltatások specifikálása terén megszületett, a teljes informatikai iparágat átfogó megállapodások ellenére a Microsoft nem vesz részt a Liberty Alliance munkájában. Ez a kezdeményezés az egyes személyek egyértelmű azonosításának szabványosításával foglalkozik a webszolgáltatások kapcsán. A Microsoftnak nem szerepel tervei között a csatlakozás [a Libertyhez] -- közölte a vállalat képviselője.

0

A KDE és GNOME is elérhető a Novell új Linuxában

2004. október 22. 14:09

[eWeek] A Gartner Symposium/ITxpo rendezvényén a Novell bemutatta következő Linux asztali operációs rendszerét. A vállalat illetékesei szerint a sokak által várt szoftver hamarabb is megjelenhet, mint ahogy eredetileg tervezték. Az új változat elsősorban a felhasználói felület testre szabása terén ígér újdonságokat.

0

Több mint 70 termékét cseréli újabb modellre a Hewlett-Packard

2004. október 22. 12:55

A HP Magyarország sajtótájékoztató keretén belül mutatta be újonnan és nemrég piacra dobott termékeit, valamint áttekintést nyújtott a fejlesztések fő irányvonalairól. A sajtótájékoztatón elhangzott előadások olyan termékeket mutattak be, amelyek a folyamatos fejlesztésből adódóan gyorsabbak, kisebbek, megbízhatóbbak és hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, legyen szó nyomtatókról, noteszgépekről, avagy digitális fényképezőgépről.

0

Novembertől kapható a Samsung új csúcskategóriás mobiltelefonja

2004. október 21. 14:18

[Clubic.com] A Samsung bemutatta legújabb GSM-rendszerű mobiltelefonját, mely SGH-P730 néven lesz megtalálható a vállalat katalógusában. Az egy megapixeles kamerával és elforgatható kijelzővel rendelkező mobiltelefon 352 x 288 pixeles videoklipek készítését is támogatja.

0

Még idén gyorsabb lehet az ADSL

2004. október 20. 18:33

Döntés még nincs, de több jel is arra utal, hogy gyorsabban internetezhetnek a Matáv területein ADSL-t előfizetők -- talán már ebben az évben. A távközlési vállalat nemrég azzal kísérletezett, hogy átmeneti időre egyszerre megemelte három fővárosi kerület ADSL-előfizetőinek sávszélességét, és a tesztek biztatóan zárultak.

0

Akár internetezni is lehet a digitális sugárzás révén

2004. október 19. 18:25

Amint arról múlt heti hírünkben beszámoltunk, az Antenna Hungária Rt. (AH Rt.) öt éves kísérleti üzemet követően megkezdte az üzemszerű digitális műsorsugárzást. A digitális televíziózás valóban egy új korszakot jelenthet a hagyományos, éteri műsorsugárzásban, új lehetőségeket és lényegesen jobb minőséget képviselve. A megvalósíthatósági felmérést követően az országos hálózat kiépítése várhatóan 2005-ben kezdődhet meg, a jelenlegi tervek szerint három ütemben. A DVB-T rendszer előnye, hogy a műsorsugárzáshoz jelenleg használt analóg infrastruktúra jelentős része felhasználható.

0

Magyarországon is megjelenik a 3 megabites ADSL

2004. október 19. 15:44

3 megabites (3 Mbit le- és 768 kbit feltöltési sebességű) ADSL-hozzáférést kínál mától az Externet internetszolgáltató. Ez a jelenleg elérhető legnagyobb sávszélesség ADSL fronton, mely vetekszik a bérelt vonali hozzáférés sebességével. Igaz, árát is inkább az üzleti előfizetők zsebéhez szabták: a legolcsóbb csomag áfás havidíja is meghaladja a százezer forintot.

0

Mobil EKG a Sun Java versenyének győztesei között

2004. október 19. 14:35

A Sun Microsystems és a Nokia Hungary Kft. 2004 májusában meghirdetett mobil Java fejlesztői verseny mai díjkiosztóján a Sun megjelent munkatársai -- Hegedüs Gábor ügyvezető igazgató, Szkurka János marketing-igazgató és Pogácsás Sándor rendszermérnök -- elmondták, a magyar fejlesztői közösséget inspirálni és összehozni hivatott rendezvényre annyi értékes pályázat érkezett, hogy külön kategóriát hoznak létre a játékoknak és az egyéb alkalmazásoknak.

0

A Google azonnali üzenetküldő alkalmazást fejleszt?

2004. október 19. 11:37

[News.com/HWSW] A Google-t árgus szemekkel vizsgáló elemzők rámutattak: nagy az esélye annak, hogy a keresőszoftvereket gyártó vállalat most az azonnali üzenetküldés (IM, Instant Messaging) terén kíván terjeszkedni.

0

A CES-en felleben a fátyol az Xbox 2-ről?

2004. október 19. 09:49

A Consumer Electronics Show (CES) szervezői megerősítették a hírt, mely szerint Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke a cég szempontjából kulcsfontosságú bejelentést tesz január 5-én, a megnyitó előtti estén.

0

Karcsúbb lesz a Microsoft Windows Server 2003 "R2"

2004. október 19. 08:36

[Microsoft Watch/HWSW] A redmondi szoftveróriás vezetői kitartanak a Windows Server R2 2005-ös megjelenése mellett, azonban ez ismét egyes képességek lefaragásával jár.

0

Hétvégén megbicsaklott a magyar internet

2004. október 18. 18:50

Pénteken és szombaton is döcögőssé vált a magyarországi internetforgalom: a múlt hét utolsó munkanapján és szombaton délután egyaránt elérhetetlenné vált számos weboldal, illetve egy szolgáltató szélessávú ügyfelei nem tudtak csatlakozni a hálóra.

0

Kétezer megrendelő bukhat a soproni CD-másolóval

2004. október 14. 16:49

Kétezer számítógép-tulajdonos feje fölött lebeg a rendőrségi vizsgálat lehetősége: a napokban lefülelt, Sopron környéki szoftverdíler megrendelőinek listája a rendőrség birtokában van. A nyomozóhatóság egyelőre az ügyészség állásfoglalására vár azzal kapcsolatban, hogy folytasson-e eljárást a CD-t, DVD-t vásárlókkal kapcsolatban.

0

Kétszáz ADSL-előfizető maradhat net nélkül két szolgáltató vitája miatt

2004. október 14. 16:09

Az Invitel és az Enternet közötti rendezetlen pénzügyekkel kapcsolatos vitát az Invitel a két szolgáltató között fennálló szerződés felmondásával zárná le: mai közleményében a távközlési vállalat bejelentette, hogy október 31-i hatállyal felmondta a szerződést. Az Inviteltől kapott tájékoztatás szerint ugyanakkor még nincs minden veszve, bíznak abban, hogy a következő két hétben megegyezésre jutnak az Enternettel és tovább élhet a szolgáltatás.

0

MasterCard bankkártyaként használható Motorola mobiltelefonok a láthatáron

2004. október 14. 12:48

Miközben a Matsushita memóriakártyákba építi be az intelligens chipeket -- lásd korábbi hírünk --, a Motorola és a MasterCard közös projekt keretében vizsgálja a rádiófrekvenciás, érintés nélkül használható RFID-chipek egy újabb, valóban általánosan használt eszközökbe építhetőségét -- a két vállalat a Motorola mobiltelefonjaiban helyezne el ilyen chipeket.

0

Novemberben jelenik meg a Borland Delphi 2005

2004. október 14. 11:38

A Borland október 12-én bejelentette, hogy a Delphi 2005 fejlesztőkörnyezet megjelenése ez év novemberében esedékes. A szoftverfejlesztő eszközöket készítő vállalat már hosszú évek óta kínálja RAD (Rapid Application Development) megoldásait, mellyel eleinte kizárólag windowsos környezetre lehetett fejleszteni, majd megjelent a Delphi linuxos párja, a Kylix is.

0

Kiadta a Virtual PC 2004 szoftver első javítócsomagját a Microsoft

2004. október 14. 10:33

A Microsoft letölthetővé tette a virtuális PC-k létrehozására alkalmas Virtual PC 2004 szoftveréhez készített első szervizcsomagot. A csomag elsősorban az SP2-vel kapcsolatos frissítéseket tartalmaz, de a vállalat közleménye szerint telepítését követően jelentősen javulhat a virtuális számítógépek teljesítménye és stabilitása is.

0

Nagyságrendekkel bővül az egyetlen hazai online zeneáruház kínálata

2004. október 13. 14:36

Az Axelero bejelentette, hogy szeptember 29-én megállapodást írt alá a Warner Music Hungary kiadóval, majd október 11-én az EMI Hungary-vel, amely alapján az [origo>play] Zeneáruházban elérhetővé válik a két kiadó nemzetközi és hazai repertoárja is. A Zeneáruházban jelenleg elérhető körülbelül 5000 szám a két megállapodást követően több mint 100 000-re bővül, és folyamatosan frissül a két kiadó újonnan megjelentetett számaival. Az új tartalomhoz az eddiginél szélesebb körű felhasználói jogokat és egy új fizetési módszert is kínál az Axelero.

0

IBM: védelem az internetes üzleti alkalmazások leállása ellen

2004. október 13. 10:15

[Mmd] Az IBM ma olyan új alkalmazást jelentett be, amellyel lehetővé válik az internetes üzleti alkalmazások leállás elleni védelme. Az informatikai rendszerek leállása az egyes iparágakban eltérő mértékű károkkal jár, ám a veszteség akár az óránkénti több millió dollárt is könnyedén elérheti. Független tanulmányok szerint az egy órára számított átlagos kiesés a brókercégeknél 6,5 millió dollár, a hitelkártya-hitelesítő rendszerekben 2,6 millió dollár, a repülőjegy-foglaló rendszerekben 90 ezer dollár, a csomagszállító központokban 28 ezer dollár, a gyártásban 27 ezer dollár, a banki területeken pedig 17 ezer dollár.

0

Hamarosan a boltokba kerül az eddigi legkeresettebb Xbox játék folytatása

2004. október 13. 09:18

Közel egy hete nyilatkozta a Bungie fejlesztőcsapat szóvivője, hogy az Xboxra készülő Halo 2 fejlesztése a célegyenesbe érkezett, a szavai szerint a program alapjában véve készen van. Most azonban már a Microsofttal közös sajtóközleményben jelentette be a csapat, hogy aranylemezre került a játék, így hamarosan indulhat a sorozatgyártása.

0

Belépés csak 17 hüvelyken felülieknek!

2004. október 13. 08:49

A TFT-panelek színre lépésével a csöves megjelenítők már csak töredék áron, megfelelő ergonómiai jellemzőkkel felvértezve maradhatnak eladhatók: egy jóvágású TFT-panel árából akár négy egyszerűbb, hagyományos képernyőt is vásárolhatunk. Belépőszintű, 17 hüvelyk képátlójú, síkképcsöves készülékeket vizsgáltunk meg.

0

Már nem a Kazaa a fájlcserélők királya

2004. október 12. 14:04

Már nem a Kazaa a legnépszerűbb fájlcserélő szoftver -- állapította meg az amerikai BayTSP, amely többek között internetes felhasználási szokásokat figyel. Szeptemberben napi átlagban 2,48 millió internetező csatlakozott a Kazaa hálózatához, az eDonkey ezzel szemben már 2,54 millió felhasználót vonzott. Már korábban is megtörtént, hogy az eDonkey egy-egy napra átvette a vezetést a Kazaa-tól, azonban egy egész hónap minden napját figyelembe véve most először taszította le a trónról a Kazaa-t.

0

Hazánkba is megérkeztek a HP új tenyérgépei

2004. október 12. 12:13

A HP ma összesen három új iPaq kéziszámítógéppel jelentkezett, amelyek közül kettőt fogyasztóknak, egyet pedig főként üzleti felhasználóknak ajánl. Utóbbi készülék a kéziszámítógépek között elsőként és egyedüliként tartalmaz a noteszgépekéhez hasonló touchpadet, amely segítségével egyszerűbb a navigáció a szoftverek, adatok között.

0

A PC lesz a jövő nappalijának központja

2004. október 11. 15:18

A legnagyobb magyar internetszolgáltató, az Axelero, valamint partnerei, a HP, a Samsung és a Linksys bemutatták, milyennek képzelik a jövő nappalijának szórakoztató rendszerét.

0

SMS-alapú kereséssel és fejlett keresőtechnológiákkal jelentkezik a Google

2004. október 8. 18:56

[BetaNews/eWeek/HWSW] A Google nyilvánosságra hozta a Google SMS elnevezésű, még béta állapotú megoldást, amivel a keresőszolgáltatás kézi készülékről, és akár böngésző nélküli mobiltelefonról is igénybe vehető. Az Egyesült Államokban bevont tesztelők speciális keresési lekérdezéseket írhatnak a Google telefonszámára, amivel akár az egy irányítószámhoz tartozó fontosabb helyekről is bővebb információk szerezhetőek, például a helyi üzletek, vállalkozások címe és telefonszáma. Az érdeklődök akár az elérhető boltok azonos termékeinek árait is össze tudják hasonlítani, vagy segítséget kérhetnek a Google szótárától is.

0

Hamarosan kapható lesz Európában is a Samsung új mobiltelefonja

2004. október 8. 13:35

[Clubic.com] A Samsung bejelentette, hogy Európában is piacra dobta új GSM rendszerű mobiltelefonját, az SGH-D500 mobilkészüléket. A beépített kamerával rendelkező, lecsúsztatható billentyűzetű mobilt kitűnő színfelbontású, 262 ezer szín megjelenítésére képes, 1,9 hüvelykes TFT kijelzővel látták el.

0

Magyar weboldalakat indexel a gyerekbarát kereső

2004. október 8. 12:32

Magyar oldalak közt lehet keresni azon a weboldalon, amely már közel egy éve működik és kifejezetten a gyerekek (7-17 évesek) számára készült tartalmakat mutat be. A furcsa nevű Gyorsinfo keresőjét egy magánszemély üzemelteti gyakorlatilag hobbiból.

0

Peren kívül megegyezett egymással a Kodak és a Sun

2004. október 8. 11:08

Az eWeek információi szerint szerdán végül peren kívül megegyezett egymással a Kodak és a Sun Microsystems, így még a Sun tényleges elmarasztalása előtt -- a rochesteri kerületi bíróság egy két éve kezdődött szabadalmi pereskedésben pénteken az amerikai Eastman Kodaknak adott igazat a Sun Microsystemsszel szemben -- lezárulhat az utóbbi évek egyik legmeglepőbb, Java-szabadalmakkal kapcsolatos pere.

0

Kémprogramokat is eltávolít fertőzés közben a legújabb trójai vírus

2004. október 8. 10:01

[TechConnect] Újabb trójai program szedi áldozatait az interneten, melynek ezúttal kellemes mellékhatásai is vannak: a Symantec tájékoztatása szerint a kód fertőzés közben eltávolítja a felhasználó gépéről a közismert Powerscan és BargainBuddy adware kémprogramok állományait is.

0

Magyarországon tárgyalt a Microsoft elnök-vezérigazgatója

2004. október 7. 13:43

A Microsoft napokon belül szolgáltatóközpontot létesít Magyarországon, amely kezdetben 40, két-három éven belül 200-300 magyar szakembernek ad munkalehetőséget -- adta hírül Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert idézve az MTI. A központ létesítéséről Steve Ballmer, a Microsot elnök-vezérigazgatója Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Budapesten.

0

Már könyvekben is keres a Google

2004. október 7. 09:18

[eWeek] A legnépszerűbb internetes keresőmotor, a Google új változatában már könyvek tartalmi keresése is megoldottá válik. A múlt évben indított program keretében a Google kiadókat toboroz azok saját könyveinek teljes tartalmi leindexelésére, amik ezáltal bármely szavukra, kifejezésükre rákeresve elérhetőek lesznek az interneten. Az elképzelések szerint ez a módszer nagyban növelné a könyveladásokat, hiszen a vásárlók megnézhetik előre, mit vesznek meg.

0

Betárcsázós telefonszámlista a hírközlési hatóság oldalán

2004. október 7. 09:07

Három éve létező problémára próbál gyógyírt kínálni a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a napokban megnyitott, betárcsázós programokkal foglalkozó weboldallal. Az oldalon egyrészt azok a telefonszámok láthatók, melyeket a telefonszolgáltatók már kiiktattak az automatikus nemzetközi forgalomból, másrészt néhány letölthető program segít a károk megelőzésében, illetve felszámolásában.

0

HP: kifizetődő a szoftverfejlesztők támogatása

2004. október 6. 15:55

[Noguchi & Peters] Az elsősorban kis- és középvállalkozási szektorra koncentráló magyar szoftverfejlesztő cégeknek támogatásra van szükségük versenyképességük növeléséhez, a nemzetközi porondra lépéshez -- hangzott el a HP mai sajtótájékoztatóján.

0

Ingyenesen biztosít internettelefon alkalmazást előfizetői számára az EarthLink

2004. október 6. 12:36

[News.com] Az EarthLink tegnap bejelentette, hogy teljesen ingyenesen biztosít broadband előfizetői számára egy szoftvert, mellyel teljesen ingyenesen telefonálhatnak az interneten keresztül, VoIP technológiát használva. Az EarthLink Free Online Calling szolgáltatása az Xten Networks által fejlesztett X-Lite Softphone alkalmazás segítségével jöhet létre.

0

Ezer gigabyte egy CD-méretű lemezen

2004. október 6. 09:02

Új optikai adattárolási koncepció mutatkozott be a tajvani Data Storage Conference 2004 rendezvényen az elmúlt héten. A londoni Imperial College kutatói által fejlesztett Multiplexed Optical Data Storage technológia akár 1 terabyte-os kapacitást ígér. A fejlesztésből oroszlánrészt vállal Török Péter, a főiskola adjunktusa is.

0

Már kihasználhatóak a Windows Longhorn egyes képességei

2004. október 6. 09:01

[News.com] A szoftvermérnök és vállalkozó Paul Colton úgy véli, egy lépéssel a Microsoft előtt járhat. Héftőn Colton vállalata, a Xamlon megjelentette első termékét, egy szoftverfejlesztő készletet, ami webes alkalmazások felhasználói felületének készítését gyorsítja meg. A Xamlon a Microsoft saját, Avalon kódnevű felhasználói felületek fejlesztésére létrehozott, nyilvános technikai specifikációból építkezik, amit a szoftveróriás 2006-ig nem tervez megjelentetni.

0

Szabadalmat sérthet a Java: hatalmas összegű kártérítést követel a Kodak

2004. október 5. 15:46

[eWeek] A rochesteri -- New York állam -- kerületi bíróság egy két éve kezdődött szabadalmi pereskedésben pénteken az amerikai Eastman Kodaknak adott igazat a Sun Microsystemsszel szemben. A három hétig tartó tárgyalásokat követően a bíró elfogadta a Kodak azon vádjait, hogy a Sun Java technológiája megsérti három szabadalmát, melyekhez még 1997-ben jutott hozzá a Wang Laboratories felvásárlásával. A Kodak nem kevesebb mint 1 milliárd dollárt követel a nagyszámítógépeivel híressé vált társaságtól szellemi tulajdonának megsértéséért. Érdekesség, hogy a Kodak Rochester városának legnagyobb munkáltatója.

0

Nem biztonságosak a Javát futtató mobiltelefonok?

2004. október 5. 10:35

[infoSync] A mobiltelefonokon található J2ME (Java 2 Micro Edition) motorok hiányosságaira figyelmeztetnek a malajziai Hack in the Box konferencia biztonsági szakemberei. A Java környezet csökkentett méretű és képességű másának különböző implementációi olyan hiányosságokkal rendelkeznek, melyeket kihasználva egy rosszindulatú kód hozzáférhet a felhasználó telefonkönyvéhez és egyéb adataihoz.

0

Tönkreteszi a Daemon Tools segédprogramot a Knights of Honor játékprogram

2004. október 5. 10:09

A CD Freaks.com információi szerint érdekes másolásvédelmet helyeztek el a Black Sea Studios kiadásában megjelenő Knights of Honor stratégiai játékban a Sunflower szoftverfejlesztői. A játék amellett, hogy nem tűri meg CD- és DVD-író szoftvereket a felhasználó számítógépén, a Daemon Tools segédprogramot is tönkreteszi.

0

Letölthető a RivaTuner finomhangoló alkalmazás legújabb verziója

2004. október 4. 14:09

Megjelent és letölthető a RivaTuner 2.0 grafikus kártya finomhangoló alkalmazás legújabb, RC15.2 verziója. A segédprogram segítségével a Catalyst és ForceWare meghajtóprogramok rejtett funkcióit, regisztrációs adatbázisban tárolt kapcsolóit állítgathatjuk kényünk-kedvünk szerint.

0

Máris frissítette 3DMark05 tesztprogramját a Futuremark

2004. október 4. 11:43

Alig néhány nappal a 3DMark05 tesztprogram megjelenését követően rögtön egy frissítés közzétételére kényszerült a Futuremark, mely egy biztonsági rést szüntet meg. A hiba kihasználásával hamis eredmények is feltölthetők voltak a vállalat adatbázisába. A Futuremark rendszere már csak a javított változattól fogad el eredményeket, ezzel együtt a cég megkezdte a nyilvánvalóan hamis pontszámok kiszűrését is az adatbázisból.

0

Tönkreteheti a grafikus kártyát a Gigabyte új alaplapja

2004. október 4. 11:14

Érdekes termékkel jelentkezett a tajvani Gigabyte: az i915P chipkészletre épülő GA-8I915P Duo Pro-A alaplap mind PCI-Express x16, mind AGP kivitelű grafikus kártyák kezelésére képes. Az AGP port a southbridge chiphez csatlakozik.

0

Saját spyware-ölő szoftvert fejleszt a Microsoft

2004. október 4. 10:48

Saját spyware-ölő szoftvert tervez kiadni a Microsoft -- jelentette be pénteken Bill Gates, a redmondi szoftvercég igazgatótanácsának elnöke. Gates közölte, hogy a tervek szerint a szofver felkutatja és kirtja a gépeken megtalálható kémprogramokat és más rosszindulatú szoftvereket. A vállalat rendszeresen frissíteni fogja az adatbázist, amely alapján a spyware-ölő program dolgozik. A legfontosabb kérdésekre azonban, hogy mikor jelenik meg a program és fizetni kell-e érte, Gates nem válaszolt.

0

A Sun kiadta a Java 2 Platform Standard Edition 5.0-át

2004. október 4. 09:59

[eWeek] A Sun Microsystems csütörtökön bejelentette a J2SE (Java 2 Platform Standard Edition) 5.0 elérhetőségét, ami a vállalat állítása szerint minden idők legjelentősebb Java frissítése. A J2SE 5.0, kódnevén Project Tiger az egyik legnagyobb kezdeményezés, amit a Java Community Process véghezvitt; több mint 100 jelentős újdonság került be az új keretrendszerbe, és 160 szakértő vett részt a munkálatokban -- tudatta Calvin Austin, az 5.0-ás változat specifikációjának vezetője, a Sun mérnöke.

0

Microsoft ISA Server 2004 bemutató

2004. október 4. 09:09

A Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2004 már nem csak egyszerű kezelhetőségével, de aprólékos konfigurálási lehetőségei révén is erős ellenfele a konkurens tűzfal és proxy termékeknek, és végre bármilyen hálózati topológiára alkalmazhatóak biztonsági szolgáltatásai. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan.

0

Az Xbox csapat is részt vesz a Virtual PC új változatának fejlesztésében

2004. október 1. 08:29

[AppleInsider] A Microsoft megbízta Xbox csapatát, hogy fejlesszék ki a Virtual PC natív grafikuskártya-támogatását. A lépés az Apple és G5 felhasználók nyomására született, miután a Microsoft idén nyáron több megígért újdonságot is kihagyott a Virtual PC 7.0, Windows emulációra alkalmas szoftveréből.