Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 12. 12:13

Hazánkba is megérkeztek a HP új tenyérgépei

A HP ma összesen három új iPaq kéziszámítógéppel jelentkezett, amelyek közül kettőt fogyasztóknak, egyet pedig főként üzleti felhasználóknak ajánl. Utóbbi készülék a kéziszámítógépek között elsőként és egyedüliként tartalmaz a noteszgépekéhez hasonló touchpadet, amely segítségével egyszerűbb a navigáció a szoftverek, adatok között.

A HP ma összesen három új iPaq kéziszámítógéppel jelentkezett, amelyek közül kettőt fogyasztóknak, egyet pedig főként üzleti felhasználóknak ajánl. Utóbbi készülék a kéziszámítógépek között elsőként és egyedüliként tartalmaz a noteszgépekéhez hasonló touchpadet, amely segítségével egyszerűbb a navigáció a szoftverek, adatok között.

Az üzleti felhasználóknak szánt iPaq hx4700 könnyű de erős, magnéziumötvözetből készült házban kapott helyet. A Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolódásra is képes készüléket 624 MHz-es Intel processzor működteti, a felhasználó összesen 135 Mbyte memóriával gazdálkodhat. A hx4700 érdekessége még a 480x640 pixel felbontású, 4 hüvelyk átlójú színes kijelző, amely 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes. A gépet CompactFlash és SecureDigital kártyákkal lehet bővíteni.

A tulajdonosok biztosan értékelik majd azt a biztonságot, amelyet a Credant megoldással támogatott HP ProtectTools adattitkosítási és hitelesítő szoftver garantál. Az alkalmazás lehetővé teszi a "My Documents" mappában vagy memóriakártyákon tárolt üzenetek, naptárbejegyzések, címek és fájlok automatikus titkosítását. Ha a tenyérgép elveszik, esetleg ellopják, az illetéktelen hozzáférést PIN-kód vagy jelszó akadályozza meg.

Az iPaq rx3715 igazi mobil multimédiás mindenes. A készülék figyelemre méltó tulajdonságai közé tartozik a beépített 1,2 megapixeles digitális kamera, amely fotók és videók rögzítésére egyaránt képes. A tenyérgép előre telepített Nevo Home Control szoftverrel kerül a boltokba, ez a program egy multifunkciós, programozható távirányítóvá alakítja az rx3715-öt, amellyel ezután a háztartásban található összes készülék vezérelhető.

A kéziszámítógép természetesen képes vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni és a HP Mobile Media szoftver segítségével képes a vezeték nélküli hálózathoz szintén csatlakozó PC-ről a zenék, filmek lejátszására, képes megjelenítésére. Noha a gépet elsősorban multimédiás feladatokra szánja a cég, a kijelője mégis "csak" 240x320 pixel felbontású, de természetesen 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas. Az iPaq rx3715-öt 400 MHz-es Samsung processzor működteti, a felhasználó rendelkezésére álló memória pedig 152 Mbyte. A készülék SD/MMC kártyával bővíthető.


HP iPaq rx3715 és rz1710

A szintén ma bemutatott HP iPaq rz1710 a vállalat új, belépő kategóriás tenyérgépe. A 240x320 pixel felbontású, 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes készülékben 203 MHz-es Samsung szív dobog, a felhasználó rendelkezésére álló memória mérete pedig 25 Mbyte. Ez az iPaq nem tartalmaz vezeték nélküli hálózati vezérlőt, viszont javasolt végfelhasználói ára csak 59 eezer forint. Az üzleti felhasználóknak szánt hx4700-ért 139 ezer forintot kell majd fizetni, az rz3715-ért pedig 114 ezer forintot kérnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról