dev archívum - 2004 július

2004
július

0

Újabb Intel-fiaskó: hiba az 64 bites Xeonokhoz való chipkészletben?

2004. július 30. 12:44

[CNET News] Az Intelhez közel álló források alapján a CNET tudni véli, hogy a vállalat idei sorozatos fiaskói után a vállalat újra jelentőset hibázott. Azok után, hogy a világ vezető processzorgyártója tegnap elismerte, hogy Pentium 4 processzorát 3,6 GHz-es változatban nem tudja megfelelő mennyiségben előállítani és a 4 GHz-es példányok korábban ígért idei piaci premierje jövőre csúszik, most egyes pletykák szerint az Intel hétfőn hozza nyilvánosságra új Xeon processzorához készült szerver-lapkakészletének egy komoly hibáját.

0

Megkezdődött az iPod-háború az Apple és a RealNetworks között

2004. július 30. 11:16

Amint arról korábban beszámoltunk, a RealNetworks egy olyan szoftvert dobott piacra, mely lehetővé teszi, hogy a vállalat online zeneboltjából letöltött dalok -- megkerülve az Apple védelmét -- az iPod hordozható audiolejátszókon is meghallgathatóak legyenek.

0

Project Bluephone: a vezetékes birodalom visszavág

2004. július 29. 16:25

A Project Bluephone célja, hogy az ügyfelek mobilkészülékeik segítségével gond nélkül átjárhassanak a vezetékes és a mobilhálózatok között. Az otthon közelében tartózkodva a hívás a vezetékes hálózaton továbbítódna, míg az utcán vagy a kocsiban telefonálva a hívás automatikusan a mobilszolgáltató rendszerét venné igénybe.

0

Fogyasztóvédői intelmek mobiltelefonálóknak

2004. július 29. 14:02

Sajtótájékoztatóján tette közzé a Nemzeti Hírközlési Hatóság hírközlési fogyasztói jogok képviselője a mobiltelefon-használattal kapcsolatos vizsgálatának összegzését. A beérkezett panaszok alapján kezdeményezett vizsgálatok elsősorban a külföldi mobiltelefon-használat és a számhordozhatóság köré csoportosultak.

0

Linuxot futtató mobiltelefon a Motorolától

2004. július 29. 11:23

Az amerikai Motorola bemutatta A780 mobiltelefonját, amelyet Linux operációs rendszer működtet. A készüléket a vállalat elsősorban üzleti felhasználóknak szánja.

0

Továbbra sincs megoldás a dialerekre - az NHH feketelistát tesz közzé a számokról

2004. július 28. 16:43

A hírközlési fogyasztói jogok képviselője nyilvánosságra hozza azokat a hívószámokat, melyeket betárcsázóprogramok hívnak. A feketelista ugyan közvetlenül nem csökkenti a modemesekre leselkedő veszélyt, ám a távközlési szolgáltatók a lista alapján kitilthatják az automatikus forgalomból a feketelistára került számokat.

0

Ingyen internetezhetnek a Sziget fesztivál látogatói

2004. július 28. 13:19

A GTS-Datanet immár harmadik éve biztosítja Európa egyik legnagyobb fesztiválján, a Sziget Fesztiválon a résztvevőknek a szélessávú internetelérést. A tavalyi évben a Sziget Fesztivál Internet sátrában felállított 130 számítógépen mintegy 30 ezer résztvevő internetezhetett. Az idei évben 15 százalékkal több, 150 szélessávú elérést biztosító gép áll majd a fesztivál résztvevőinek rendelkezésére. Az internetelérés idén is ingyenes, a gépeknek helyt adó sátor pedig légkondicionált lesz.

0

Keller László szerint törvényes volt a kakaóálló számítógépek beszerzése

2004. július 28. 11:32

A parlament Informatikai és távközlési bizottsága vitatta meg az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kakaóbiztos tulajdonságukról elhíresült számítógépeinek a beszerzését. A gépeket az IHM Brunszvik Teréz-programjához vásárolták közbeszerzési eljárás keretén belül. A program révén a közelmúltban 297 hátrányos helyzetű hazai óvoda jutott különleges felépítésű számítógépekhez.

0

DirectX 9.0c támogatást nyújtó meghajtóprogramot tett elérhetővé az NVIDIA

2004. július 28. 11:07

Pontosan egy héttel a 61.76-os verziószámú ForceWare meghajtóprogram-csomagok megjelenését követően új változatot adott ki a GeForce videokártyákat támogató meghajtóból az NVIDIA. Az új, egyetlen plusz ponttal 61.77-es verziószámmal letölthetővé tett Windows 2000/XP driver FTP-szerverünkről is elérhető.

0

Gyorsan terjed a Mydoom vírus legújabb változata

2004. július 27. 15:01

[Morpho] Hétfőn a Trend Micro közepes szintű riasztást adott ki a WORM_MYDOOM.M féreghez kapcsolódóan, hogy felhívja a figyelmet erre a tömeges levélküldő féregre, amely kézbesítési figyelmeztetésnek vagy vissza a feladóhoz értesítésnek álcázza magát. A férget Európában és az Egyesült Államokban is észlelték.

0

Windowson is futni fog a Sun Java Enterprise System

2004. július 27. 14:41

A Sun Microsystems ma várható bejelentése szerint a cég köztesszoftver-csomagja, a Java Enterprise System hamarosan nem csak Solarison és Linuxon fut majd, hanem támogatni fogja a HP-UX, IBM AIX, valamint Microsoft Windows operációs rendszereket is. Az új változatok megjelenése 2005 első negyedévében esedékes.

0

Könnyű, mégis funkciókban gazdag noteszgépet jelentett be a Fujitsu Siemens Computers

2004. július 27. 12:44

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb noteszgépét, amely kis súlyának dacára számos professzionális funkciót kínál. A noteszgépek ultrahordozható besorolása általában alacsony súlyukra és kompakt kialakításukra utal. A felhasználónak cserébe rendszerint le kell mondania a meghajtó-modulhely használatáról. A mindössze 1,3 kg súlyú, 19,9 cm x 26,1 cm méretű LIFEBOOK P7010-es noteszgép többféle szabványt támogató DVD-íróval és második akkumulátorral is felszerelhető.

0

Rendkívül vékony, alumínium házba rejtett mobiltelefont mutatott be a Motorola

2004. július 27. 12:05

A Motorola új készüléke átformálja napjaink széthajtható mobiltelefonjairól alkotott véleményünket. A vállalat legújabb, RAZR V3 mobilkészüléke alumínium borításával, mindössze 13,9 mm-es vastagságával mindössze fele olyan vékony, mint egy manapság kapható széthajtható mobiltelefon. Az új készülék képességei azonban cseppet sem szenvednek csorbát a rendkívül kis méret miatt.

0

Hivatalosan is letölthető a DirectX futtatási környezet 9.0c változata

2004. július 27. 11:05

Megjelent -- és természetesen FTP-szerverünkről is letölthető -- a DirectX futtatási környezet legújabb, 9.0c változata. Az új verzió egyelőre csak a szoftverfejlesztőknek szánt, úgynevezett redistributable (terjeszthető) változatban érhető el, mely egyetlen hatalmas, 34 Mbyte-os csomagban tartalmazza a frissített DirectX verziót.

0

Egyedi kivitelű billentyűzet a Logitechtől

2004. július 27. 10:27

A Logitech a mai napon mutatta be forradalmian és merészen új billentyűzeteit. Először három új formatervezésű, vezeték nélküli billentyűzet-egér kombináció kerül piacra: a Logitech Cordless Desktop LX 500, a Logitech Cordless Desktop LX 501, és a Logitech Cordless Desktop LX 300. A cég további újdonsága az új formatervezés szerint kialakított, vezetékes billentyűzet, a Logitech Media Keyboard.

0

A Google újabb részletekkel szolgált tőzsdei bevezetésével kapcsolatban

2004. július 27. 09:38

Az internet vezető keresője, a Google frissítette az amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) számára a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban beküldött dokumentumokat. Az új iratból kiderül, hogy a jegyzés értékét a vállalat 2,7 és 3,3 milliárd dollár közé várja, míg a részvények a Nasdaq parkettjén GOOG néven fognak forogni. A Nasdaq a világ vezető technológiai tőzsdéje, indexében körülbelül harmad súllyal szerepelnek IT-vállalatok.

0

Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése

2004. július 27. 09:27

Az Intel nemrégiben jelentette be új alaplapi chipkészleteit és processzorait. Előbbiek az olyan technológiák, mint a DDR2 vagy a PCI-Express támogatása miatt számíthatnak érdeklődésre, utóbbiak pedig a lábak eltűnése miatt lehetnek érdekesek. Vajon az Intel új termékei miként teljesítenek az AMD legújabb Athlonjai ellen?

0

Öt év garancia a Seagate merevlemezeire

2004. július 26. 13:35

A kíméletlen árverseny miatt mostoha idők járnak a merevlemez-gyártókra -- lásd korábbi hírünk --, ezért a vállalatok minden ésszerű alkalmat megragadnak az eladások növelésére: a Seagate hosszabb garancia vállalásával próbálja magához csábítani a potenciális vásárlókat.

0

Két új termékkel bővítette eTrust programcsaládját a Computer Associates

2004. július 22. 16:52

[Mmd Public Relations] A Computer Associates (CA) ma két új termékkel bővítette eTrust védelmi programcsaládját: az eTrust Secure Content Manager Gateway és az eTrust Secure Content Manager Suite alkalmazással immár Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA) is kompakt, mégis teljeskörű funkcionális biztonságot teremthetnek a felhasználók a már meglévő IT infrastruktúra számára. Mostantól francia, olasz, német és spanyol nyelven is elérhető lesz az eTrust Antivirus és az eTrust Secure Content Manager.

0

Öt hetes készenléti időt ígér a Philips új mobiltelefonja

2004. július 22. 13:33

[infoSync] A Philips legújabb széthajtható mobiltelefonja, a Philips 650 készülék nem kevesebb mint 5 hetes készenléti időt ígér a felhasználóknak. A 88 x 46 x 24,5 mm-es, 93 grammos, háromsávos GSM mobiltelefon belső kijelzője 65 ezer szín megjelenítésére képes, míg külső megjelenítője OLED technológiát alkalmaz. A telefon természetesen az SMS és EMS mellett MMS-üzenetek küldését és fogadását is támogatja.

0

Rendkívül alacsony fogyasztású processzorokat jelentett be az Intel

2004. július 21. 13:06

Az Intel a tegnapi napon új, alacsony fogyasztású Pentium M és Celeron M processzorokkal bővítette termékkínálatát. A mobilfelhasználás igényeinek figyelembe vételével megtervezett processzorok rendkívül kis teljesítményfelvételű változatait a világ legnagyobb processzor- és félvezetőgyártója az ultravékony és könnyű notebookokba (subnotebook) és a Tablet PC-ke szánja, melyek jellemzően két kilogrammnál kevesebbet nyomnak. A világ legkönnyebb notebookja jelenleg a Sony Vaio 505 Extreme, mindössze 780 grammos tömegével, ultra-alacsony feszültségű 1,1 GHz-es Pentium M processzorral szerelve.

0

Megszűnik egy ingyenes internetszolgáltató

2004. július 21. 12:30

Megszűnt az Inform Média Hajdú-, Borsod- és Szabolcs megyében internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatása. Az ügyfeleket átveszi a szolnoki székhelyű Externet Kft., de az ingyenes internetszolgáltatást -- bár nem szünteti meg -- nem reklámozza tovább.

0

Nyilvánosságra kerültek az AMD Sempron processzorok specifikációi

2004. július 21. 11:31

A the INQUIRER informatikai bulvárlap -- fenntartásokkal kezelendő -- információi szerint nyilvánosságra kerültek az Athlon XP processzorokat felváltó, Socket A foglalatba illeszkedő AMD Sempron processzorok alapvető specifikációi, modellszámozásai és órajelei.

0

Augusztusban hazánkban is kiírják a 3G-s mobiltendert

2004. július 20. 14:37

A Nemzeti Hírközlési Hatóság döntése értelmében augusztus végén jelenik meg a harmadik generációs (3G) mobil engedélyek pályázati felhívása. Az NHH várakozásai szerint így már 2004-ben megkezdődhet a licencek értékesítése.

0

A Sun nyílt forrásúvá teszi a JES-t?

2004. július 20. 10:53

[ITWorld.com] A Sun a Java Enterprise System (JES) nyílt forrásúvá tételén gondolkodik -- tudtuk meg kevesebb mint egy hónappal a Looking Glass technológia megnyitása után Stephen Borcichtól, a Sun JES marketingosztályának vezetőjétől.

0

Megjelent a Duts, az első Windows Mobile rendszeren futó vírus

2004. július 20. 10:19

A Kaspersky Labs bejelentette, hogy észlelte az első olyan vírust, mely a Microsoft mobil operációs rendszerére íródott. A Duts az első olyan vírus, amelyet Windows Mobile rendszerre, a mobil eszközök -- így például a PDA-k és az intelligens telefonok -- körében legnépszerűbb operációs rendszerre írt vírus.

0

A Microsoft egyre több MVP-nek enged betekintést a Windows forráskódjába

2004. július 20. 10:08

A Microsoft hétfői közleménye szerint lényegesen több MVP (Most Valuable Professionals, legértékesebb szakemberek) számára teszi elérhetővé a Windows forráskódját. Múlt októberben indult útjára az MVP Source Licensing Program, aminek keretében egyes külsős szakemberek már betekintést nyerhettek az operációs rendszer forrásába.

0

939 tűs AMD processzorok tesztje

2004. július 20. 09:36

A tavaly ősszel színre lépő Athlon 64 processzorok a mai napig számtalan elismerést begyűjtöttek, ennek ellenére azonban csak nagyon kevés felhasználóhoz jutottak el. A 64 bites Athlonok tömeges elterjedésének első lépéseként idén júniusban megérkeztek a 939 tűs tokozású, új AMD Athlon 64 processzorok.

0

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.2-es változata

2004. július 16. 10:58

Megjelent és FTP-szerverünkről is letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.2-es változata. A négy nyelven elérhető ingyenes és fizetős Pro változat újdonságairól egyelőre sajnos a DivX.com sem árult el részleteket.

0

Új változata jelent meg a Beagle vírusnak

2004. július 16. 09:24

A Symantec Security Response a Beagle féregvírus új variánsát azonosította. A W32.Beagle.AB@mm gyorsan terjed, ezért a Symantec 3-as kategóriájúvá minősítette ezt a veszélyt.

0

Netért és Matáv: fellépés a betárcsázóprogramok ellen

2004. július 15. 17:18

Közös sajtótájékoztatón ismertette az internetezők érdekeinek védelmére alakult Netért Egyesület és a Matáv, a betárcsázós csalásokkal kapcsolatos információkat tartalmazó (a Netért által létrehozott) weboldalt. A Netért és a Matáv egyaránt azon a véleményen van, hogy megelőzéssel lehet csak tenni valamit a csalásokkal szemben.

0

Új mobiltelefonokat mutatott be a Sony Ericsson

2004. július 15. 14:34

A Sony Ericsson a mai napon összesen négy új mobiltelefont jelentett be, amelyek közül három az európai piacon is kapható lesz. A vállalat közleménye szerint a P910i, K500 és Z500i az ősz folyamán kerülnek a boltokba. Az S710i telefont az amerikai piacra szánja a gyártó, ezzel Magyarországon aligha találkozunk majd.

0

Csökkent az Internet Explorer népszerűsége

2004. július 14. 12:26

Az utóbbi évek során most először fordult elő, hogy csökkent az Internet Explorer böngésző népszerűsége. A WebSideStory elemzőcég tanulmánya szerint a június 1. és július 9. közötti időszakban a Microsoft böngészőjének piaci részesedése 95,48 százalékról 94,16 százalékra esett vissza. Noha az 1 százalékpontos csökkenés gyakorlatilag alig érezhető változás, mégis érdemes megjegyezni, hogy 1999 óta, amióta a WebSideStory a böngészők elterjedtségét vizsgálja, most először csökkent az Internet Explorer népszerűsége.

0

A BitTorrent könnyedén felváltotta a KaZaa filecserélő alkalmazást

2004. július 14. 11:26

[Neowin.net, News.com] A CacheLogic mérései és statisztikái szerint eltűnt a Kazaa az állománycserélő (P2P, peer-to-peer) alkalmazások süllyesztőjében. Manapság a felhasználók zöme BitTorrentet használ állományai csereberéjére, annak ellenére, hogy utóbbi alkalmazás nem annyira felhasználóbarát, mint a Kazaa volt.

0

A Bethesda fogja fejleszteni és kiadni a Fallout 3-mat

2004. július 14. 09:00

A Bethesda Softworks határozatlan időre bérbe vette az Interplay Entertainmenttől a Fallout licencet, amely azt jelenti, hogy ideiglenesen az orosz cég rendelkezik a PC-s, konzolos, és hordozható játékgépekre szóló nemzetközi jogokkal, amelybe beletartozik a fejlesztés és a kiadás is, azonban az Interplay megtartotta magának az online felhasználás jogát.

0

Régi chipset és új processzorfoglalat az ASUS P5P800 alaplapon

2004. július 13. 10:57

Több gyártóhoz hasonlóan az ASUS is piacra dob LGA775 processzorok fogadására felkészített alaplapot, amelyen az Intel régi i865PE chipkészlete található. A P5P800 azok számára lehet ideális választás, akik LGA775 kivitelű Pentium 4 vagy Celeron processzoruk mellé nem szeretnének PCI-Express felületű grafikus kártyát és DDR2 memóriákat vásárolni.

0

Zenekeverés számítógéppel

2004. július 13. 10:31

A számítógép sok szakember és művész munkáját könnyíti meg, ez alól nem kivételek a DJ-k sem. A mai PC-k többféleképpen is segítségül hívhatóak a zenekeverés támogatására, attól függően, hogy mennyire szeretnénk az eredményre, és mennyire a folyamatra koncentrálni. Kis szoftveres segítséggel már első próbálkozásra is készíthető tökéletes mix.

0

Százmillió dalt értékesített az interneten keresztül az Apple

2004. július 13. 10:09

Az Apple bejelentette, hogy vasárnap éjszaka iTunes Music Store internetes zeneboltjában eladta a százmilliomodik dalt. A mérföldkőnek számító zeneszámot a kansasi Kevin Britten töltötte le, a húsz éves fiatalember a Zero7 zenekar Somersault című dalát vásárolta meg. A vállalat korábban bejelentett akciójának keretében Kevin egy 17 hüvelykes kijelzővel szerelt PowerBook noteszgépet, egy 40 Gbyte kapacitású iPod lejátszót, valamint egy 10 ezer dal letöltésére jogosító utalványt kapott ajándékba.

0

Kevesebbet járnak moziba és kevesebb DVD-t vásárolnak a filmeket letöltő internetezők

2004. július 12. 14:46

[News.com] Az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) felmérése szerint minden negyedik amerikai internetező letöltött már legalább egy filmet az internetről, s ezért kevesebbet jár moziba, valamint kevesebb DVD-t vásárol. A csütörtökön megjelent közlemény 3600 internetfelhasználótól begyűjtött adatokon alapul.

0

Bemutatta MAILsweeper Business Suite II alkalmazáscsomagját a Clearswift

2004. július 9. 11:54

A Clearswift bemutatta teljes megoldást nyújtó MAILsweeper Business Suite II alkalmazáscsomagját. Az új szoftver garantálja az e-mail tartalmak biztonságát, a spamszűrést, a hibásan spamnek minősített levelek problémájának megoldását, az e-mail védelmi rendszerek távfelügyeletét és a szokatlan tevékenységekről szóló, folyamatosan frissített részletes felügyeleti jelentések készítésének lehetőségét.

0

Az SAP a MaxDB új verziójával jelentkezik

2004. július 9. 11:09

[ComputerWorld] Az SAP és partnere, a MySQL hamarosan új verziót adnak ki az SAP nyílt forrású adatbázismotorjából. A szoftver 64 bites platformokon is futattható lesz, továbbá bővülnek a karbantartással és rendszerfigyeléssel kapcsolatos funkciói is.

0

A windowsos biztonsági hiba a Mozilla böngészőin keresztül is kihasználható

2004. július 9. 10:01

A Mozilla Foundation hivatalosan is bejelentette, hogy böngészőprogramjai is érintettek egy olyan windows operációs rendszeren jelen lévő biztonsági hibában, mely lehetővé teszi a támadó számára, hogy Windows XP operációs rendszer alatt található szoftverek közül bármelyiket elindíthassa. A hibát egy online telepíthető javítással szüntették meg.

0

Globális Wi-Fi roamingot kíván létrehozni a T-Systems

2004. július 8. 13:57

[Reuters/Techweb/HWSW] A Deutsche Telekom informatikai és kommunikációs szolgáltatásokat kínáló leányvállalata, a T-Systems ambiciózus tervet hozott nyilvánosságra kedden. A cég februárban nekilátott, hogy 120 partnerének mintegy 10 ezer Wi-Fi hozzáférési pontját ( hot-spot ) egy összefüggő hálózatba integrálva körülbelül 150 millió ember számára kínáljon egységes hozzáférést. A hosszabb távú célként a világ hot-spotjai felének összekapcsolását jelölte meg a vállalat.

0

Júniusban közel egy tucat vírusírót tartóztattak le világszerte

2004. július 8. 10:16

[Morpho] A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő cég kimutatásai szerint 2004. júniusa az internetes bűnözés szempontjából az év eddig legnyugodtabb hónapja volt. Az orosz cég szakemberei szerint több oka is lehet ennek: előfordulhat, hogy a kódolók világszerte történt letartóztatásai miatt bujkálnak a vírusírók, vagy esetleg a vírusvédelmi szállítók számolták fel sikeresen a korábbi támadások hatását. Bármelyik magyarázat is igaz, múlt hónapban mindenesetre csupán egy új szereplő került a rosszindulatú programok listájára: a Zafi.b.

0

Sharp TM100 -- lesz ez még így se

2004. július 7. 16:54

Rövid tesztünkben egy újabb Sharp mobiltelefont mutatunk be, melyet ezúttal nem a Vodafone, hanem a T-Mobile igényeinek megfelelően fejlesztettek ki a cég szakemberei. A TM100 az első kifejezetten t-mobile-os Sharp készülék, mely a lassan egy éves GX20 újszerű köntösbe bújtatott változata, a GX30 szenzációs kijelzőjével feltupírozva.

0

Az internetezés terjedésével egyre nő a szoftverkalózkodás

2004. július 7. 16:27

A Business Software Alliance (BSA) legfrissebb éves jelentése szerint a globális szoftverkalózkodás értéke megközelítette a 29 milliárd dollárt 2003-ban. A szoftverpiac tavaly 51 milliárd dollárt tett ki világszerte, ami azt jelenti, hogy a kalózkodás aránya közel 60 százalék volt.

0

Hatástalan a Microsoft 9 hónap után megjelentetett biztonsági javítása

2004. július 7. 15:58

[News.com] Bizonsági szakemberek figyelmeztetnek: hatástalan a Microsoft legutóbb megjelent, az egyik ActiveX komponens hibáját foltozó frissítése, ugyanis egy másik modulban található hiba kihasználásával hasonló eredményt lehet elérni. A biztonsági rések segítésével a felhasználó tudta nélkül lehet kéretlen reklámokat dobáló alkalmazásokat, vírusokat, trójai programokat telepíteni a számítógépre. Mindehhez csupán egyetlen weboldalt kell meglátogatni.

0

Videorögzítésre is képessé tette One Touch 756 mobiltelefonját az Alcatel

2004. július 6. 13:37

[Digit-Life] Az Alcatel bemutatta legújabb mobitelefonját, a One Touch 756 színes kijelzős készüléket, melynek digitális kamerája már nem csak állóképek, hanem rövid videorészletek készítésére is alkalmas. A négy színű -- vörös, kék, zöld és metál -- kivitelben piacra kerülő mobiltelefon hamarosan kapható lesz a szolgáltatókon keresztül.

0

Multimédiás háttértárak körképe

2004. július 5. 09:20

A digitális fényképezés térhódításával igencsak megélénkült a memóriakártyák iránti kereslet, nőtt sebességük, kapacitásuk -- ez mind mégsem elég. Ha hosszú útra indulunk, és mániánk a fotózás, nem tudunk elég memóriát magunkkal vinni. A problémát feloldó "digitális tarisznyákról" nyújtunk körképet cikkünkben.

0

Rendkívül káros szabadalmak eltörléséért indított harcot egy amerikai alapítvány

2004. július 2. 13:16

[Wired News] Az amerikai Electronic Frontier Foundation, mely a társadalom technológiával kapcsolatos érdekeit védő alapítvány, útjára indította Patent Busting Project jét. A kezdeményezés célja, hogy olyan bejegyzett szabadalmak felülvizsgálását és megszüntetését érje el az amerikai szabadalmi hivatalnál, melyek károsak gazdaságra és a társadalomra nézve. A több mint 200 javaslat közül kiválasztott 10 érvénytelenítendő szabadalmat stílusosan a kiemelten körözött bűnözők listájához hasonlóan jeleníti meg az oldal.

0

Teljes billentyűzettel rendelkezik a Motorola új mobiltelefonja

2004. július 2. 13:07

[infoSync] A Motorola teljes QWERTY billentyűzetet helyezett el legújabb mobilkészülékén, mely a Nokia Communicatoraihoz hasonlóan oldalirányban széthajtható. Az A630 mobiltelefon ugyanakkor egy teljesen szokványos mobiltelefon 220 x 176 pixeles fő kijelzővel, beépített VGA kamerával. A készülék külső felületén természetesen megtalálhatók a szokásos szám- és kezelőbillentyűk, ezért a tárcsázáshoz nem kell szétnyitni a telefont.

0

Még egyszerűbben fejleszthetők mobil Java játékok

2004. július 2. 10:35

[Lenhardt & Weichinger] A Nokia és a Sun Microsystems bejelentették, hogy tovább bővítik együttműködésüket annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyék a mobil, többszereplős Java játékok fejlesztését és továbbítását a fejlesztők, szolgáltatók és operátorok számára. A kibővített együttműködés keretében a Nokia SNAP Mobile megoldást integrálják a Sun díjnyertes Java 2 Platform Micro Edition Wireless Toolkitjével, a Sun Java System Content Delivery Serverrel és a a Solaris operációs rendszeren futó Sun Java Enterprise Systemmel.

0

Két nagy európai mobilszolgáltató csatlakozott a Java Verified programhoz

2004. július 2. 10:32

[Lenhardt & Weichinger] A San Franciscóban megrendezett JavaOne konferencián a Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems együttesen bejelentették, hogy az Orange és a T-Mobile Europe mobilszolgáltatók csatlakoztak a Java Verified Programhoz, melynek célja, hogy egységesítse a mobiltelefonokra kifejlesztett Java-alkalmazások bevizsgálásának és minősítésének folyamatát. Július 1-jétől az Orange és a T-Mobile Europe is megköveteli, hogy a vezeték nélküli hálózataikon terjesztett új mobil Java-alkalmazások teljesítsék a Java Verified Program előírásait.

0

Tizenötezer hazai spam-mentes e-mail cím

2004. július 1. 14:40

Egy hónappal a szolgáltatás elindítása után már 15 ezerszer regisztráltak rövid ideig élő, tehát spambiztos e-mail címet az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA) anti spam weboldalán .

0

Eltűnnek az olcsóbb hardverek a Sulinet Expresszből

2004. július 1. 13:51

Mától változnak a Sulinet Expressz programban való vásárlás feltételei. Mint ahogy azt egy hónappal ezelőtt hírül adtuk , a kedvezményezettek köre kiszélesedik, ugyanakkor éves jövedelemhatárhoz kötődik a kedvezmény igénybevétele, és a vásárolt termékek árának már csak az ötven százaléka írható le az adóból.

0

A Sicontact forgalmazza itthon az EVEREST termékcsaládot

2004. július 1. 12:21

A Lavalys Consulting Group disztribútori megállapodást kötött a Sicontact Kft-vel a Lavalys termékek magyarországi forgalmazására. Az Eset Software (NOD32 Antivirus System) hazai képviseletét is ellátó Sicontact Kft. megkezdte a kanadai Lavalys Consulting Group termékeinek magyarországi disztribúcióját. A kereskedelmi tevékenységen túl a Sicontact Kft. végzi a marketinggel és a terméktámogatással kapcsolatos teendőket is.