Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. október 29. 17:23

ADSL akciók országszerte - marad az Enternet ADSL az Invitel területein

Kedvezményekkel igyekeznek az internetszolgáltatók szélessávú hozzáférés választására rábírni az internetezőket. Míg az akciók egy részét az alaphálózati szolgáltató, azaz a Matáv határozza meg, egyre terjed a szolgáltatók egyedi kedvezményeinek érvényesítése is.

[HWSW] Kedvezményekkel igyekeznek az internetszolgáltatók szélessávú hozzáférés választására rábírni az internetezőket. Míg az akciók egy részét az alaphálózati szolgáltató, azaz a Matáv határozza meg, egyre terjed a szolgáltatók egyedi kedvezményeinek érvényesítése is.

A legtöbb szolgáltató az idén megrendelt ADSL-csomagokra ad kedvezményt, mely szolgáltatónként eltérő lehet. Már csak két napig érvényes az ajánlata a TVNET, Axelero, Keystone, eTel, Freestart és az Enternet szolgáltatóknak, melyben elengedik a belépési és a havidíjat év végéig.

Az SWI és az Interware nem csak idén év végéig, hanem jövő év február 28-ig adja havidíj-mentesen az ADSL-hozzáférést, ráadásul az SWI-nél a megrendelést december 17-ig bármikor le lehet adni -- az Interware honlapján nem tett közzé határidőt. Az Externet, az Invitel és a Drávanet más módon kívánja magához édesgetni az előfizetőket: mindannyian 25 százalékos árengedményt adnak az ADSL havidíjak listaárához képest. A legolcsóbb, 384/64-es csomagok így 7490 forintos havidíjjal vehetők igénybe az Externetnél és a Drávanetnél, míg az Invitelnél ugyanez kétezer forinttal drágább.

Valamennyi akciós csak a Matáv szolgáltatási területein vehető igénybe, legalább egy éves hűségszerződéssel. Szinte mindegyik csomaghoz kínálnak valamilyen többletszolgáltatást: vírusvédelmet vagy ingyenes domain regisztrációt, érdemes körülnézni az internetszolgáltatók honlapjain.

Nem szűnik meg az Enternet ADSL-szolgáltatása az Invitel területén

Egyelőre úgy tűnik, nem szűnik meg az Enternet ADSL-szolgáltatása az Invitel területein. Mint korábban hírt adtunk róla, az Enternet és az Invitel között egy számlázással kapcsolatos vita odáig fajult, hogy az Invitel felmondta az Enternettel kötött szerződést, így az utóbbi szolgáltató 200 ügyfelének megszűnt volna az internet-hozzáférése.

Lapunk érdeklődésére a két szolgáltató képviselője eltérően értékelte a helyzetet: Vidos Tibor az Invitel külső kapcsolatok és szabályozási igazgatóhelyettese elmondta: maga a felmondás jogilag még érvényben van, ám de facto nem lép hatályba, azaz egyetlen enternetes ügyfélnek sem szűnik meg az internet-kapcsolata.

Smuk Zoltán, az Enternet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a héten érkezett egy fax a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól, amely mindkét szolgáltatót arra kötelezi, hogy kettejük vitájának a végleges rendezéséig ne szüntessék meg az előfizetők hozzáférését. Az NHH kezdeményezésére jövő hét szerdán összeülnek a hatóság és a két szolgáltató képviselői, hogy végleges megoldást találjanak a helyzetre.

Mint megtudtuk, az Enternet annak ellenére átutalta a követelés egy részét, hogy továbbra is állítja: az Invitel olyan számlák ellenértékét is megpróbálja rajtuk behajtani, amelyeket már kifizettek. Az Invitel képviselője szerint a továbbszolgáltatás annak köszönhető, hogy az Enternet kifizette a lejárt számlákat. A vitatott összeg egyébként 20-30 millió forint nagyságrendű.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról