Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 11. 15:18

A PC lesz a jövő nappalijának központja

A legnagyobb magyar internetszolgáltató, az Axelero, valamint partnerei, a HP, a Samsung és a Linksys bemutatták, milyennek képzelik a jövő nappalijának szórakoztató rendszerét.

A legnagyobb magyar internetszolgáltató, az Axelero, valamint partnerei, a HP, a Samsung és a Linksys bemutatták, milyennek képzelik a jövő nappalijának szórakoztató rendszerét.

A koncepció középpontjában természetesen egy PC állt, amely vezeték nélkül kapcsolódott az internetre. A HP asztali géphez egy HP fotónyomtató, egy Linksys vezeték nélküli webkamera és egy Linksys vezeték nélküli média-adapter csatlakoztak. A vezeték nélküli média-adapter egy olyan készülék, amely a tévéhez és a nappaliban található hifihez, házimozihoz csatlakozik és segítségével a PC-től távol is elérhetők a számítógépen tárolt képek és zenék. A megjelenítésről egy 125 cm képátlójú projektoros Samsung TV, a hangról pedig egy Samsung házimozi gondoskodtak.

Simó György, az Axelero vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg Magyarországon mintegy 184 ezer szélessávú internet-előfizetés él és becslések szerint összesen mintegy 800 ezren használnak kisebb-nagyobb rendszerességgel szélessávú csatlakozást. A műszaki újdonságok iránt fogékony internetezők zöme ma már szélessávra váltott, az Axelero most az átlagos felhasználóknak szeretné megmutatni a szélessávban rejlő előnyöket. Ennek egyik módja lehet egy ilyen "digitális nappali", amelyben a digitális, internetes tartalmaké -- képek, zenék, filmek -- a főszerep.

Hogy az Axelero mennyire komolyan gondolja a "digitális életstílus" elterjesztését, arra mi sem lehetne jobb példa, mint hogy a fenti, sokmillió forint értékű összeállítást a cég az ADSL-szolgáltatására előfizető százezredik ügyfélnek ajándékozza. A szerencsés nyertes nappaliját a TV2 "Laktérítő" műsorának szereplői rendezik be az ajándékba kapott termékekkel. Simó elmondása szerint az Axelero jelenleg több mint 90 ezer ADSL-előfizetővel rendelkezik, a százezredik ügyfél jelentkezését október végére, november elejére várják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról