Szerző: castor

2004. október 13. 09:18

Hamarosan a boltokba kerül az eddigi legkeresettebb Xbox játék folytatása

Közel egy hete nyilatkozta a Bungie fejlesztőcsapat szóvivője, hogy az Xboxra készülő Halo 2 fejlesztése a célegyenesbe érkezett, a szavai szerint a program alapjában véve készen van. Most azonban már a Microsofttal közös sajtóközleményben jelentette be a csapat, hogy aranylemezre került a játék, így hamarosan indulhat a sorozatgyártása.

Közel egy hete nyilatkozta a Bungie fejlesztőcsapat szóvivője, hogy az Xboxra készülő Halo 2 fejlesztése a célegyenesbe érkezett, a szavai szerint a program alapjában véve készen van. Most azonban már a Microsofttal közös sajtóközleményben jelentette be a csapat, hogy aranylemezre került a játék, így hamarosan indulhat a sorozatgyártása.

"A fejlesztés kezdetekor azt mondtuk, hogy akkor fog megjelenni a program, ha úgy érezzük, hogy valóban elkészültünk vele. Nos, mostanra megírtuk a forráskód minden egyes sorát, megrajzoltuk a grafika minden egyes pixelét, lerendereltük az animáció minden egyes képkockáját, felvettük a párbeszédek minden egyes mondatát, megkomponáltuk a zenei betétek minden egyes dallamát, vagyis készen állunk a novemberi megjelenésre" -- mondta a fejlesztőcsapat vezetője.

A Microsoft közleménye szerint a Halo 2 a nemrég meghirdetett időpontban, azaz november 9-én fog a boltok polcaira kerülni 27 országban, 8 nyelvre lefordítva. A szoftvert kétféle változatban vásárolhatjuk meg, ugyanis a hagyományos változaton kívül egy limitált széria is készül. Ez a játék mellett egy második DVD lemezt is tartalmaz majd, amin különféle extrák, illetve a fejlesztés menetét bemutató anyagok foglalnak majd helyet.

A Halo név népszerűségére jellemző, hogy a Combat Evolved alcímet viselő első rész a mai napig a legjobb eladási adatokat produkálta az Xbox konzolra megjelent játékok közül. A folytatás története ezért ott kezdődik, ahol az előző résznek vége szakadt, azaz ismét Master Chiefet kell irányítanunk. A sztori szerint a Covenant sereg megkezdi a Föld ostromlását, így a tét nem más, mint az emberi faj fennmaradása. Főhősünk -- hasonlóan az első részhez -- ismét képes lesz különböző járműveket vezetni, illetve a fegyverarzenálja is bővülni fog.

A folytatáshoz már egy teljesen új grafikus motort készített a Bungie, mely képes szinte maximálisan kihasználni az Xbox hardverét. A grafika területén megnyíló új lehetőségeknek köszönhetően már sokkal részletesebb környezetben, aprólékosan kidolgozott helyszíneken fordulhatunk meg, ahol a berendezési tárgyakat le is rombolhatjuk. Az élethű látvány megjelenítésében nagy szerepe lesz a fény-árnyék hatásoknak, melyeket igen nagy figyelemmel alkottak meg a programozók és grafikusok.

A Halo 2 fejlesztői nagy hangsúlyt fektettek a többjátékos módokra. A Combat Evolveddel szemben újdonságnak számító Xbox Live! szolgáltatás mellett a helyi hálózaton keresztül összekötött gépeken is játszhatunk. A redmondi óriáscég előrejelzése szerint a program megjelenése után nagy mértékben fog megnövekedni a Live! szervereinek a forgalma, a túlterheléses problémák megelőzése érdekében már most kibővítették a kiszolgáló gépparkot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról