Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 6. 15:55

HP: kifizetődő a szoftverfejlesztők támogatása

[Noguchi & Peters] Az elsősorban kis- és középvállalkozási szektorra koncentráló magyar szoftverfejlesztő cégeknek támogatásra van szükségük versenyképességük növeléséhez, a nemzetközi porondra lépéshez -- hangzott el a HP mai sajtótájékoztatóján.

[Noguchi & Peters] Az elsősorban kis- és középvállalkozási szektorra koncentráló magyar szoftverfejlesztő cégeknek támogatásra van szükségük versenyképességük növeléséhez, a nemzetközi porondra lépéshez -- hangzott el a HP mai sajtótájékoztatóján.

A cég évek óta különös gondot fordít a magyar szoftverfejlesztő vállalkozások támogatására például fejlesztési eszközök és képzések biztosításával, vagy értékesítési és marketing jellegű együttműködéssel. Az elmúlt három év pályázatain közel száz magyar szoftverfejlesztő cég juthatott hozzá a HP támogatásaihoz és valósíthatta meg üzleti terveit.

A HP idén áprilisban egy fejlesztői fórum keretében közel egymillió dollár értékű támogatási csomagot adott át a hazai szoftverfejlesztő cégeknek. Ebben a programban 50 cég kapott komplett fejlesztési környezetet és több napos képzést a legújabb technológiákról. A HP szoftverfejlesztői programjában résztvevő cégek a régióban is nagyobb eséllyel indulnak versenybe, mivel bekerülnek a HP nemzetközi megoldás-katalógusába, és megszerzik a HP tanúsítványát megoldásuk megbízhatóságáról.

"A partnerekkel, szoftverfejlesztő cégekkel való együttműködés közvetlenül is kifizetődő" -- hangzott el a rendezvényen. "Az ügyfelek számára csak az alkalmazás a fontos, nem az azt futtató hardver. A legnagyobb gyártók azonos kategóriás hardverei közel azonos teljesítményt nyújtanak, így fokozottan előtérbe kerül a szoftveres támogatás. A magyar szoftverfejlesztők mellett a HP régóta szoros együttműködésben dolgozik a Microsofttal, az Oracle-lel és az SAP-val is, részben ennek köszönhetően sok megbízást nyerhettünk el."

A mai sajtótájékoztatón a HP három szoftverfejlesztő partnerével, az IFSZ Kft-vel, a Unitis Rt-vel és a Volán Elektronika Rt-vel, valamint azok ügyfeleivel, az Antenna Hungária Rt-vel, a Békés Megyei Vízművek Rt-vel és a Zeiss Hungária Kft-vel közösen mutatott be három, együtt közel 500 millió forint összértékű projektet, amelynek nagy része a fejlesztő cégek saját hozzáadott értéke.

A bemutatott projektekben közös vonás volt, hogy megvalósításuk során a megrendelők a meglevő rendszereiket részben vagy egészben Itanium-alapú HP Integrity szervereken alapuló megoldásokra cserélték le. Az Antenna Hungáriánál igen figyelemre méltó méretű, többek között két darab 32 processzoros Integrity rx8620 szerverből álló rendszer került telepítésre, amelyeket HP StorageWorks háttértár szolgál ki. Az új környezeten SAP vállalatirányítási rendszer fut, nyár óta már "éles üzemben". A projektet a Unitis bonyolította le.

Úgy tudjuk, a fenti esetekben kétszer korábbi IBM-ügyfelek döntöttek a HP Integrity platform mellett, az egyik esetben pedig már egy korábbi HP-vásárló voksolt ismét a HP megoldására az IBM ajánlata ellenében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról