Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Nem biztonságosak a Javát futtató mobiltelefonok?

Ady Krisztián, 2004. október 05. 10:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[infoSync] A mobiltelefonokon található J2ME (Java 2 Micro Edition) motorok hiányosságaira figyelmeztetnek a malajziai Hack in the Box konferencia biztonsági szakemberei. A Java környezet csökkentett méretű és képességű másának különböző implementációi olyan hiányosságokkal rendelkeznek, melyeket kihasználva egy rosszindulatú kód hozzáférhet a felhasználó telefonkönyvéhez és egyéb adataihoz.

hirdetés
[infoSync] A mobiltelefonokon található J2ME (Java 2 Micro Edition) motorok hiányosságaira figyelmeztetnek a malajziai "Hack in the Box" konferencia biztonsági szakemberei. A Java környezet csökkentett méretű és képességű másának különböző implementációi olyan hiányosságokkal rendelkeznek, melyeket kihasználva egy rosszindulatú kód hozzáférhet a felhasználó telefonkönyvéhez és egyéb adataihoz.

Elemzők és a McAfee képviselői szerint a Java2ME-vel felszerelt telefonok nagy száma ellenére a fenyegetettség igen minimális. Egyelőre nem ismertek olyan vadon élő kódok, melyek ilyen hibákat használnának ki, azonban a sérülékenységeket nem szabad lebecsülni, előbb-utóbb biztosan megszületnek az első ilyen kódok is.

A Java2ME motorokban található biztonsági hiányosságokat még idejében befoltozhatják a szoftverfejlesztők, a mobiltelefonokat ugyanis alig pár hónap, nem egészen egy év után cseréli a felhasználók döntő többsége.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.