dev archívum - 2004 május

2004
május

0

Nyáron jelenik meg a 7.2-es Netscape böngészőprogram

2004. május 28. 16:23

Az America Online jelenlegi tervei szerint a nyár folyamán jelenhet meg a Netscape böngészőprogram új, Mozilla 1.7 motorral felvértezett változata. A friss böngészőmotor implementálása mellett ugyanakkor nem számíthatunk jelentős változásokra, az internetböngésző szoftver felülete és egyéb funkciói szinte változatlanok maradnak.

0

Eldobható e-mail cím a spamek ellen

2004. május 28. 08:46

Eldobható e-mail cím szolgáltatással jelentkezett a nemrég létrejött Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA). A címek 24 óráig élnek, épp addig, amíg általában egy internetes szolgáltatás regisztrációjához elengedhetetlenül szükség van e-mail címre.

0

Falba építhető, egy centiméternél is vékonyabb hangszórókat alkalmazó rendszert mutatott be a Puren GmbH

2004. május 27. 17:09

A 2002. márciusában, CeBIT-en is bemutatott Olympia Soundbug jóval nagyobb testvérét fejlesztette ki a német Puren GmbH, a Bayer MaterialScience AG és a Siemens. Különleges hangrendszerük eltünteti otthonunkból a kisebb-nagyobb hangdobozokat, hangszórószetteket. A hang mindenhonnan körülölelhet bennünket, a rendszer elemei pedig láthatatlanok, a speciális paneleket egyszerűen be kell építeni a falba.

0

A Sun és a Nokia versenyt hirdet mobil Java alkalmazások fejlesztői számára

2004. május 27. 15:21

[Lenhardt & Weichinger] A mai napon a Sun Microsystems Mobilkorszak-alkotó Java fejlesztések címmel negyedik alkalommal rendezi meg Budapesten, a MOM Parkban a Sun Fejlesztői Konferenciát, amelynek támogatója ezúttal a Nokia Hungary Kft. A több mint 500 érdeklődő részvételével zajló, egész napos, ingyenes rendezvényen a Sun, a Nokia és a T-Mobile hazai és külföldről érkező szakemberei ismertetik a legújabb szoftverfejlesztési trendeket és technológiákat, középpontban a Java mobil alkalmazási területeivel.

0

Interjú Miklós Tamással, az AIDA és EVEREST rendszerelemző szoftverek fejlesztőjével

2004. május 27. 11:45

Méltán vált ismertté és népszerűvé a magyar fejlesztésű AIDA rendszerinformációs program, ezért is volt váratlan a hír, amikor a szoftver készítője bejelentette, hogy abbahagyja a fejlesztést. Miklós Tamást a döntés hátteréről, az AIDA készítésekor szerzett tapasztalatokról és a jövőre vonatkozó terveiről kérdeztük.

0

Nyílt forráskódúvá válik a BEA WebLogic Workshop

2004. május 27. 11:41

A BEA Systems május 24-27. között megrendezett BEA eWorld 2004 konferenciáján bejelentette, hogy Beehive néven útjára indítja azt a projektjét, mely a BEA WebLogic Workshop alkalmazás-keretrendszer számos elemét nyílt forráskódúvá teszi -- adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. A Beehive projekt lesz az iparág első olyan nyílt forráskódú rendszerealapja, amelyen szolgáltatás-orientált architektúrák és Enterprise Java-alapú alkalmazások építhetők ki. A BEA célja ezzel az, hogy leegyszerűsítse a Java-alapú fejlesztés folyamatát és kiszélesítse a felhasználók körét.

0

F-Secure: információvédelem kisvállalkozásoknak

2004. május 27. 10:07

[Morpho] Az F-Secure bevezette új termékét, az F-Secure Anti-Virus Small Business Suite programcsomagot, amely a kis- és középvállalkozások számára nyújt teljes körű vírus- és tűzfalvédelmet. A programcsomag Windows fájlszerverekhez és Microsoft Exchange e-mail szerverekhez is tartalmaz vírusvédelmet.

0

Hamarosan elérhető az IBM DB2 és Oracle Database 10g AMD64-re írt változata

2004. május 26. 14:02

Az AMD bejelenetette, hogy hamarosan két igen elterjedt adatbáziskezelővel gyarapodik az AMD64 processzorokra írt szoftverek egyre bővülő sora. Az IBM hamarosan kiadja a DB2 adatbáziskezelő Windows Server 2003 for Extended 64-bit Systems operációs rendszeren futó változatának előzetesét, az Oracle pedig kiadta 10g adatbáziskezelőjének Linuxon futó végleges, illetve Windowson futó előzetes, fejlesztői változatát.

0

Elkészült az NVIDIA új grafikus processzora

2004. május 26. 13:37

A The Inquirer informatikai bulvárlap értesülései szerint már elkészültek az első mintapéldányok az NVIDIA NV45 kódnevű grafikus chipjéből. A lapka pontos paramétereiről és a premier dátumáról egyelőre nincs pontos információ, jól értesült hírforrások azonban tudni vélik, hogy a NV45 nem más, mint az NV40 (GeForce 6800) PCI-Express felületű változata.

0

Nyáron ingyenes ADSL a Matáv területein

2004. május 26. 13:16

Egész nyáron ingyen internetezhetnek azok az új előfizetők, akik június 1. és augusztus 31. között váltanak ADSL-re. A Matáv ugyanis -- mint alaphálózati szolgáltató -- ezt az akciót hirdette meg internetszolgáltató partnereinek.

0

Ingyenes ADSL szolgáltatás az Elendertől

2004. május 26. 11:45

[Cafe] A hazai infokommunikációs piac legnagyobb üzleti szolgáltatója az Elender Üzleti Kommunikációs Rt. új, ingyenes ADSL ajánlatot dolgozott ki a nyári hónapokra.

0

Sharp GX30: az első hazai 1 megapixeles mobiltelefon tesztje

2004. május 26. 11:05

A Sharp nagy szeletet szeretne hasítani a kamerás mobiltelefon-piac gyorsan növekvő tortájából. Harmadik generációs "Vodafone" készüléke, a GX30 az első 1 megapixeles mobiltelefon az európai piacon. A Sharp azonban az újdonságok bevezetése mellett sajnos elfelejtkezett egy-két korábbi készülékben is meglévő, igen bosszantó hiba kijavításáról.

0

Magyarország betekintést nyerhet a Windows forráskódjába

2004. május 25. 14:12

A mai napon az Elektronikus Kormányzat Központ (EKK) nevében Baja Ferenc kormánymegbízott, a Microsoft Magyarország részéről pedig Vityi Péter ügyvezető igazgató ünnepélyes keretek között aláírta az EKK-Microsoft együttműködési szerződést, mellyel hazánk hivatalosan csatlakozott a Microsoft Kormányzati Biztonsági Programjához.

0

Gyorsabb lett a chello

2004. május 25. 09:57

Megnövelte a chello kábeles internetszolgáltatás adatforgalmi sebességét a UPC. A sávszélesség növelése az érintett előfizetőknél automatikusan életbe lép, azt nem kell kérvényezni. A fejlesztésektől függően van, ahol már korábban érezhetővé vált a gyorsulás, van, ahol csak a közelmúltban -- ám vannak még területek, ahol csak év végéig várható a sebességnövekedés.

0

Csitulnak az indulatok a webböngészők háborújában

2004. május 24. 15:25

A Microsoft 12,75 millió dollárt fizetett az Opera Software-nek, hogy elkerüljön egy pert, amelyet a norvég cég azért indított volna, mert az MSN bizonyos oldalai nem, vagy hibásan jelentek meg az Opera böngészőben. Hivatalosan sem a Microsoft, sem pedig az Opera nem erősítették meg az információt. Az Opera képviselője csak annyit árult, hogy megállapodtak egy nagy nemzetközi céggel, azonban -- egy titoktartási szerződésre hivatkozva -- részleteket nem közölt. A Microsoft nem kommentálta a hírt.

0

Szorosabb integráció az Oracle adatbázis és a Visual Studio .NET között

2004. május 24. 13:40

A Microsoft és az Oracle bejelentette, hogy az Oracle mostantól Premier szintű partnerként részt vesz a Microsoft Visual Studio Iparági Partner (VSIP) programjában. Az Oracle tartós törekvése, hogy az Oracle adatbázis és a Microsoft Visual Studio .NET 2003 szorosabb integrációjával segítse a fejlesztők hatékonyságát, és az Oracle alapú alkalmazásoknak a Microsoft Windows platformon történő bevezetését. Ennek újabb állomása a VSIP programhoz való jelenlegi csatlakozás.

0

Vírusvédelmet is nyújt az új Zone Alarm tűzfal-alkalmazás

2004. május 24. 12:19

[News.com] A nemrég Check Point Software Technologies Ltd. tulajdonába került Zone Labs -- lásd kapcsolódó hírünk -- új funkcióval bővítette Zone Alarm tűzfal-szoftverét: az alkalmazás kereskedelmi változata antivírus-modullal is bővült, így a férgek támadásainak kivédése mellett vírusvédelmet is nyújt a felhasználóknak.

0

Befoltozta a két súlyos biztonsági rést a Mac OS X-en az Apple

2004. május 24. 11:14

Az Apple végre befoltozta az elmúlt héten nagyobb nyilvánosságot kapott, körülbelül február óta létező két súlyos biztonsági rést, melyek segítségével bármilyen kártékony kód futtatható a webes eléréssel rendelkező, Mac OS X operációs rendszert futtató Macintosh számítógépen. A biztonsági rés kihasználásával vírust is lehetett írni, melyet egyszerű webes link segítségével lehetett eljuttatni a felhasználók számítógépére.

0

Ingyenes ADSL internet az SWI-től

2004. május 24. 10:54

2004 június 1-én az SWI Kft. megkezdi ADSL internet szolgáltatását. Az SWI közleménye szerint a cégnél előfizetett ADSL internet augusztus 31-ig ingyenes, ráadásul ezen időpontig az egyszeri belépési díjat is elengedik, így a megrendelő három hónapig teljesen ingyen internetezhet szélessávon.

0

Interjú a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjével

2004. május 24. 09:35

Május elsejével nevezték ki Juhász Károlyt, a Hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét. A hivatal vezetője lapunknak adott nyilatkozatában szól a társszervezetekkel való együttműködésről, a fogyasztóvédelem lehetőségeiről, spamekről, betárcsázóprogramokról és mobiltarifákról egyaránt.

0

Civil kezdeményezés az internet fejlesztéséért

2004. május 21. 13:34

Civil kezdeményezésként jött létre az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA), melynek célja a magyarországi internet penetráció növekedését elősegítő projektek tervezése, kivitelezése és támogatása, illetve a magyarországi internet tartalmi és infrastrukturális fejlesztése.

0

Nyártól gyorsabb lehet az ADSL

2004. május 21. 12:00

Várhatóan heteken belül -- június 1-jén -- lép piacra a 768/128 kbit/s sebességű, kifejezetten egyéni előfizetőkre fazonírozott ADSL csomagjával a Matáv. A csomagot továbbra is az internetszolgáltatóknál lehet majd előfizetni, így egyelőre azt sem tudjuk mennyibe kerül majd a gyorsabb internetezés: a végfelhasználói árat ugyanis az ISP-k szabják majd meg.

0

Új NOD32 termék Microsoft Exchange levelezőszerverek védelmére

2004. május 20. 10:48

Megjelent az Eset Software NOD32 termékcsalád Microsoft Exchange levelezőszerverek védelmére kifejlesztett változatának 2.0-s verziója. Az új NOD32 XMON működéséhez Microsoft Exchange Server 5.5 SP3, 2000 SP1 vagy 2003-ra van szükség.

0

ATI Radeon X800: kihívóra várva

2004. május 20. 10:41

A Radeon 9700 megjelenése óta a játékosok kedvenceként számon tartott ATI két hete mutatta be új videokártyáit. A Radeon X800 Pro és X800 XT megjelenésével az előző generációs csúcskártyák egy csapásra kikerültek a figyelem központjából. Cikkünkben a 3D játékok legjobbjaival mértük le az új és a régi Radeon grafikus gyorsítók sebességét.

0

Közepesen veszélyes besorolást kapott a W32/Lovgate.ab@MM féreg

2004. május 19. 15:28

Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja közepesen veszélyes kategóriába sorolta a W32/Lovgate.ab@MM férget. A csoport közleménye szerint az új variáns az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt közepes veszélyt jelent, az új besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette indokolttá.

0

ATI chipre épül az MSI két új videokártyája

2004. május 19. 14:09

A világ legnagyobb videokártya-gyártója, a tajvani MSI bemutatta az ATI chipjeire épülő termékeit. Amint az ismert, a vállalat korábban kizárólag az NVIDIA grafikus processzoraira építette termékeit, most azonban ATI Radeon 9800 Pro és X800 Pro alapú kártyákkal rukkolt elő.

0

Súlyos biztonsági rések a Mac OS X-ben

2004. május 19. 12:27

[News.com] Az Apple Computer két kisebb pofont is kapott biztonsági szakemberektől ezen a héten: két súlyos biztonsági rést hoztak nyilvánosságra a weben, melyek segítségével bármilyen kártékony kód felmásolható és futtatható a webes eléréssel rendelkező, Mac OS X operációs rendszert futtató Macintosh számítógépen. A biztonsági rés kihasználásával vírust is lehet írni, melyet egyszerű webes link segítségével lehet eljuttatni a felhasználók számítógépére.

0

A Sony még idén novemberben kiadja a WRC 4-et

2004. május 19. 09:25

A Sony bejelentette, hogy készül a WRC című raliszimulátor negyedik része. A japán óriáscég ígérete szerint még idén novemberben a boltok polcaira fog kerülni a PlayStation 2 konzolra fejlesztett játék.

0

Beépített merevlemezzel és Ethernet porttal rendelkező KiSS DP-508 DVD-lejátszó

2004. május 18. 09:27

Tesztünkben a dán KiSS legújabb, beépített merevlemezzel, valamint Ethernet hálózati csatlakozással rendelkező DP-508 lejátszóját mutatjuk be, amely a gyártó ígérete szerint a DVD-ken túl megbirkózik a DivX, XviD formátumú videókkal, MP3, WMA és Ogg Vorbis zenékkel, valamint megjeleníti a JPEG képeket is.

0

Megnyílt Magyarország első internetes zeneboltja

2004. május 17. 15:24

[Lenhardt & Weichinger] Az Axelero Internet [origo>play] Zeneáruház néven létrehozta Magyarország első internetes zeneboltját, amely ma kezdi meg működését. A látogatók kezdetben 14 hazai kiadó közel 3000 számából válogathatnak, de a tervek szerint a kínálat már a közeljövőben a nagy nemzetközi kiadók zenei anyagaival több tízezerre bővül.

0

Száz megabyte tárhely a Postino levelezőrendszerben

2004. május 14. 13:48

Az alig két hónapja indult Postino e-mail rendszer korlátozott darabszámban 100 Mbyte-os postafiókot kínál az első ezer felhasználónak, akik a DigiPass jelszógenerátor eszközt is igénylik a szolgáltatás mellé. A Postino felhasználói egyébként 50 Mbyte tárhellyel gazdálkodhatnak.

0

Egyelőre várni kell az internetes jogszabálykeresőre

2004. május 13. 17:52

Az interneten nem érhető el egységes szerkezetben a hatályos magyar joganyag. Erre hívta fel a figyelmet és kereste a megoldást az Infomediátor iroda ma délutáni kerekasztal-beszélgetésén. A beszélgetés során kiderült: noha valamennyi érintett jónak tartaná a hazai jogok internetes elérhetőségét, egyelőre számos kérdés tisztázatlan még ez ügyben: a közeljövőben nem is számíthatunk arra, hogy keresgélhetünk az interneten a törvények, határozatok és rendeletek között.

0

Nem dicsérik a szolgáltatókat

2004. május 13. 12:10

Bár az Infomediátor iroda még márciusban jelentette be megalakulását, tényleges működését csupán májusra ígérte. Ma már elérhető az Infomediátor honlap , ahol kérdésekre, panaszokra adnak választ, illetve egy többeket érintő kérdés kapcsán tárgyalásokat kezdeményeztek a Matávval.

0

X800 kártyákat is támogat az ATI Catalyst meghajtóprogram-csomag legújabb, 4.5-ös verziója

2004. május 13. 12:05

Megjelent az ATI Radeon kártyákhoz készült Catalyst meghajtóprogram-csomag legújabb, 4.5-ös változata. A Windows 2000 és XP operációs rendszerekhez készült driver teljes, vezérlőpultot is tartalmazó csomagját helyből, FTP-szerverünkről is le lehet tölteni. A 4.5-ös verzió már támogatja a hónap elején bemutatott új grafikus processzort tartalmazó X800 Pro és X800 XT videokártyákat is.

0

Megjelent az Opera webböngésző 7.50-es verziója

2004. május 13. 10:45

Az Opera Software tegnap jelentette be, hogy letölthető az Opera webböngésző legújabb, 7.50-es változata. Az új változat ismét átdolgozott felülettel, kibővített levelezési lehetőségel, chatmodullal és RSS feedek olvasási képességével bővült. Az elmúlt hónapban bétaváltozatban megjelent 7.50-es böngésző az első olyan Opera verzió, mely minden platformra egyidőben jelenik meg, a windowsos változat mellett Mac OS X alá is letölthető.

0

Ne dobja ki régi PC-jét! -- jótékonysági akciót indított a Senorg

2004. május 13. 10:05

A legtöbb nagyvállalat 2-3 évente lecseréli számítógépparkját. A régi gépeket vagy megveszik a dolgozók kedvezményes áron, vagy a raktárban porosodnak, hiszen az Európai Unióban a cégeknek nem lesz lehetőségük, hogy ezeket egyszerűen kidobják.

0

Újabb fontos biztonsági rést foltozott be a Microsoft

2004. május 12. 14:51

A Microsoft elérhetővé tette legújabb biztonsági rést befoltozó csomagját, mely a vállalat besorolása szerint csupán fontos frissítés, a Symantec szerint viszont nagy rizikót hordozó biztonsági hiányosságot szüntet meg. A Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereket érintő hiba a legegyszerűbben a WindowsUpdate weboldalon keresztül telepíthető frissítés segítségével szüntethető meg.

0

E3: A következő generációs PlayStation processzorára épülő munkaállomások várhatók az IBM-től

2004. május 12. 14:16

Az E3 szakkiállításon a Sony és az IBM bejelentették, hogy a következő generációs PlayStation konzol Cell kódnevű processzorára épülő munkállomásokat dobnak piacra, amelyeket a vevők fejlett digitális tartalmak, például számítógépes animációk, filmek, játékok készítésére használhatnak. A Cell-alapú munkaállomás valójában nem más, mint egy egyedi fejlesztőeszköz a következő generációs PlayStation konzolhoz.

0

Folytatódnak az Internet Explorerrel kapcsolatos szabadalmi viták

2004. május 12. 13:40

[CNET News/HWSW] A Microsoft Internet Explorerrel kapcsolatos szabadalmi vita és bírósági eljárás sok hetes hallgatás után újból fellángolni látszik. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalának korábbi előzetes állásfoglalása alapján a Kaliforniai Egyetem és az Eolas Technologies közösen birtokolt szabadalma várhatóan érvénytelenítésre kerül, melyre a két érintett fél 11 hét eltelte után tegnap nyújtotta be hivatalosan is válaszát.

0

Hamarosan kapható lesz az Acer Dothan processzoros notebookja

2004. május 12. 12:38

[DigiTimes] Céghez közelálló források szerint az Acer még ezen a héten piacra dobja az Intel e hét elején bemutatott Dothan magos mobil Pentium M processzorára épített Travelmate 8005 típusú notebookját. A vállalat új notebookja az első Dothan processzoros notebook lehet, mely kereskedelmi forgalomban kapható lesz.

0

A Google tőzsdére megy

2004. május 12. 08:43

A világ első számú keresőszolgáltatója, az amerikai Google Inc. április 29-én benyújtotta a részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez szükséges iratokat. Az elemzők és befektetők által régóta várt lépés a dotkom buborék összeomlása óta a legjelentősebb, ha nem az egyetlen jelentős (információ) technológiai részvénykibocsátás.

0

Macska-egér játékot játszik a DVD-másoló alkalmazást fejlesztő Bling Software a bírósággal

2004. május 11. 15:24

Amint arról korábban beszámoltunk, a 321 Studios a bírói döntésnek megfelelően módosította közkedvelt DVD X Copy DVD-másoló alkalmazását, a korábbi változat ugyanis képes volt a Content Scrambling System (CSS) másolásvédelem megkerülésére és a védett lemezek duplikálására. Vannak azonban olyan szoftverfejlesztők, melyek megpróbálják megkerülni a bírósági döntést, s különböző trükkök segítségével továbbra is biztosítják a másolásvédett lemezek másolását.

0

Megkezdődhet a HD-DVD formátumú lemezek sorozatgyártása

2004. május 11. 14:13

A Toshiba és az NEC, a DVD Forum által is elismert következő generációs HD-DVD formátum tulajdonosai bejelentették, hogy elérhetőek a HD-DVD formátumú olvasható lemezek sorozatgyártásához szükséges berendezések. A HD-DVD formátumot a DVD egyik trónkövetelőjeként tartják számon, melynek egyik legnagyobb riválisa a Sony által fémjelzett Blu-Ray formátum.

0

Az év végéig tovább erősödhet a hordozható médialejátszókba szánt mini merevlemezek piaca

2004. május 11. 12:45

Miközben a Hitachi képtelen kielégíteni az Apple mini merevlemezek iránti igényeit -- lásd korábbi hírünk --, újabb és újabb gyártók jelentik be, hogy apró merevlemezt tartalmazó hordozható audio- és videolejátszókat, PC-s kiegészítőket dobnak piacra az év második felében, az év végi időszakban. Az elemzők szerint ezért tovább erősödhet a mini merevlemezek piaca, a gyártók rendkívül jó eredményekre számíthatnak ebben az ipari szegmensben.

0

Új változat bukkant fel a Bagle féregvírusból

2004. május 11. 12:15

[Szezám] Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja magasabb veszélyességi kategóriába sorolta át a W32/Bagle.ab@MM férget. A közlemény szerint az új, UPX csomagolású variáns, amely egy kicsit tér csak el a korábbiaktól, közepes veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt. Az új besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette indokolttá.

0

Új nForce2 chipkészletet jelentett be az NVIDIA

2004. május 11. 10:07

Az NVIDIA tegnap új alaplapi chipkészletet jelentett be Athlon XP processzorok számára. Az nForce2 Ultra 400Gb új fejlesztésű southbridge chipet tartalmaz, amelyet Gigabit Ethernet hálózati vezérlővel, hardveres tűzfallal és RAID-vezérlővel láttak el.

0

Elindult a HWSW Informatikai Hírmagazin napi hírlevele

2004. május 11. 09:38

A HWSW Könyvesbolt megnyitását és fórumunk, az Informatikai Kerekasztal ráncfelvarrását követően egy újabb szolgáltatással kedveskedik olvasóinak a HWSW Informatikai Hírmagazin: elindult napi rendszerességgel megjelenő hírlevelünk, mely segítségével egyetlen fontos hírről, újdonságról sem marad le magazinunk olvasója. A hírlevelet az előző nap hírei és cikkei alapján állítjuk össze, és minden reggel 5 órakor postázzuk ki a regisztrált e-mail címekre.

0

Kicsiben nagy: itt az új Intel Pentium M processzor

2004. május 10. 16:31

Az Intel vadonatúj, 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiája a Dothan magos Pentium M lapka esetében beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a chip magasabb órajelen jár, közel kétszer több tranzisztort tartalmaz, és kevesebbet fogyaszt, mint elődje, a Banias. Az Intel emellett bevezette új modellszámozási metódusát is.

0

Megháromszorozódott a kalózvideókat letöltő internetezők száma

2004. május 10. 16:24

A British Video Association (BVA) felmérése szerint nem kevesebb mint háromszorosára nőtt az elmúlt egy évben az illegális kalózkópiákat, filmeket, TV-sorozatokat letöltő internetezők száma az Egyesült Királyságban. Míg tavaly körülbelül 570 ezer felhasználó lelte örömét a kalózvideókban, idén már több mint 1,67 millió felhasználó tölt le ilyen tartalmakat nagy sávszélességű internetkapcsolat segítségével.

0

Internetes zeneszolgáltatást tervez az MTV tévécsatorna

2004. május 10. 09:15

A céghez közel álló források szerint az MTV Networks az idén elindítja a MusicNeten alapuló online zenei szolgáltatását, ezzel az eddigi legnagyobb zeneipari márka lépne be az egyre telítettebbé váló piacra. Az MTV már korábban is jelezte, hogy részt kíván venni a digitális zenepiacon, amely egyre népszerűbbé válik többek között az Apple iTunes szolgáltatásának köszönhetően.

0

Egyidejűleg játékosok százezrei játszhatnak a BBC One műsorában Java technológiát támogató telefonjuk segítségével

2004. május 7. 11:32

A Sun Microsystems -- a Java technológia létrehozója -- és a Developnet -- az Egyesült Királyság vezető mobil Java technológia szolgáltatója -- közreműködésével a BBC interakív játékot indított Come and Have a Go... If You Think Youre Smart Enough címmel, amelyet szombat esténként főműsoridőben sugároz a BBC One csatorna. A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás mobil alkalmazás segítségével.

0

Final Fantasy: minden idők egyik legsikeresebb játéksorozatának története

2004. május 7. 10:09

Már maga a program neve (Végső Fantázia) is utal létrejöttének okára: az 1980-as évek közepén a japán székhelyű Square a csőd szélén állt, a vállalat elnöke, Hironobu Sakaguchi legvégső kétségbeesésében létrehozta csapatával a Final Fantasy első részét, gondolván, a játék megjelenése után úgyis bezárhatják a boltot. Nem így történt.

0

A Microsoft bemutatta digitális jogkezelő technológiája következő generációját

2004. május 6. 15:58

A Microsoft bemutatta digitális jogkezelő technológiája, (Windows Media Digital Rights Management) DRM-szoftvere következő változatának képességeit, valamint bemutatta azokat az online zene- és moziboltokat, szórakoztató cégeket, szórakoztatóelektronikai gyártókat, akik beépítik a redmondi óriás másolásvédelmi rendszerét termékeikbe, szolgáltatásaikba.

0

Egyszerűbben használható noteszgépeket ígér a Windows Longhorn

2004. május 6. 12:17

A következő generációs, Longhorn kódnéven ismert Windows operációs rendszerbe számos olyan funkció kerül, amely a noteszgépek használatát teszi egyszerűbbé. A Microsoft feltett célja, hogy a számítógépeket olyan egyszerűen lehessen kezelni, mint a szórakoztató-elektronikai eszközöket.

0

Az Adobe felvásárolta a Q-Link Technologiest

2004. május 6. 10:40

[Herald] Az Adobe bejelentette, hogy felvásárolta az üzleti folyamatirányító szoftverújításban vezető Q-Link Technologiest. A felvásárlás az Adobe Intelligens Dokumentum Platformba beépülő hatékony Java-alapú technológiát biztosít, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek csökkentsék a dokumentumok feldolgozásának átfutási idejét, felszámolják a torlódásokat és könnyebben, illetve hatékonyabban integrálhassák az üzleti folyamatokat a vállalatok minden szintjén. A felvásárlás részletei nem kerültek nyilvánosságra, viszont az Adobe szerint a felvásárlás nem befolyásolja lényegesen a vállalat pénzügyeit.

0

A Seagate az Intellel közösen demonstrálta következő generációs Serial ATA merevlemezei teljesítményét

2004. május 5. 16:08

[CDR-Info] A Seagate a minap kezdődött WinHEC hardverfejlesztői konferencián demonstrálta következő generációs, Native Command Queuing (NCQ) technológiát támogató, Serial ATA (SATA) felületű merevlemezei teljesítményét. Az Intel IOMeter benchmark segítségével bebizonyosodott, hogy az alacsonyabb, 7200-as percenkénti fordulatszámon pörgő NCQ-s Barracuda merevlemezek teljesítménye eléri, sőt, néhány esetben meg is haladják a legújabb, 10000-es fordulatszámú SATA merevlemezek teljesítményét.

0

Ingyenes internet: drága az ügyfélszolgálat

2004. május 5. 14:53

Drágább az ingyenes internet-hozzáférést biztosító internetszolgálatok ügyfélszolgálata, mint a fizetős társaiké - hívta fel lapunk figyelmét egy olvasónk. Valóban: a négy ingyenes modemes internetszolgáltató közül egy biztosít helyi díjazással elérhető ügyfélszolgálatot, egy pedig emelt díjas számot ad meg a technikai problémákkal kapcsolatos segítségnyújtáshoz.

0

Monortel: mindenütt ADSL a 29-es körzetben

2004. május 5. 11:32

Teljesen lefedte szolgáltatási területét, a dél-pest megyei 29-es körzetet ADSL szolgáltatásával a Monortel. Mint korábban hírül adtuk : hazánkban ez az első olyan távközlési körzet, ahol az ADSL-lefedettség megközelíti a száz százalékot.

0

Júniusban mutatja be az Apple a Mac OS X következő, Tiger kódnevű változatát

2004. május 4. 17:15

Az Apple Computer bejelentette, hogy lassan hagyományt teremtve az évente megrendezett fejlesztői konferenciáján lebbenti fel a fátlyat a Mac OS X operációs rendszer következő, Tiger (Tigris) kódnevű változatáról. A június végén, San Franciscóban megrendezett konferencián személyesen az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs mutatja majd be a Tiger előzetes verzióját.

0

Bemutatkozik az ATI Radeon X800

2004. május 4. 12:08

Pár héttel az NVIDIA GeForce 6800 bejelentése után a kaliforniai cég legnagyobb riválisa, a kanadai ATI Technologies is bemutatta legújabb generációs csúcskategóriás grafikus gyorsítóját, amelyet korábban R420 néven ismerhettünk. Cikkünkben bemutatjuk a Radeon X800 legfontosabb jellemzőit és a felvonultatott újdonságokat.

0

Gyorsan terjed a Sasser féreg

2004. május 3. 08:48

[VirusBuster] Az utoljára kiadott Microsoft Windows frissítés által javított hibát kihasználva számítógépről számítógépre terjedő, felhasználói közreműködést nem igénylő féregvírus terjed az interneten.