Szerző: castor

2004. október 19. 09:49

A CES-en felleben a fátyol az Xbox 2-ről?

A Consumer Electronics Show (CES) szervezői megerősítették a hírt, mely szerint Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke a cég szempontjából kulcsfontosságú bejelentést tesz január 5-én, a megnyitó előtti estén.

A Consumer Electronics Show (CES) szervezői megerősítették a hírt, mely szerint Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke a cég szempontjából kulcsfontosságú bejelentést tesz január 5-én, a megnyitó előtti estén.

Premier

A szakma egybehangzó véleménye szerint itt fogják bemutatni az Xbox 2 konzolt. Mint ismeretes, négy évvel ezelőtt Bill Gates szintén a CES alkalmával jelentette be az Xbox konzolt. Akkor még csak egy véglegeshez közeli dizájnt, és két játékprogramot (Munch's Oddysee, Malice) láthatott a közönség.

Az év elején Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show Észak-Amerika legnagyobb szórakoztató-elektronikai rendezvényének számít, 110 országból 130 ezer szakember képviselteti magát. A régebbi pletykák szerint a redmondi óriáscég eredetileg az idén megrendezésre került Game Developer's Conference keretében mutatta volna be az új generációs konzolt, azonban a szóbeszéd alaptalannak bizonyult, mivel a rendezvényen az XNA nevet viselő fejlesztői környezetet jelentették be.

Az első új generációs játékprogramok munkálatai már hónapok óta folyamatban vannak, mivel a nagyobb fejlesztőcsapatok már korábban megkapták a Xenon kódnevet viselő fejlesztői hardvert, amely az IBM PowerPC multiprocesszoros architektúrájára, illetve az ATI következő generációs Radeon videókártyájára épül. A videochip és a processzorok közös memórián osztoznak.

Mi van a dobozban?

Az Xbox 2-ben várhatóan az alapkonfiguráció része lesz a 10/100 Mbps sebességű Ethernet-vezérlő, valamint az USB2.0 kontroller, amelyhez a játékvezérlőkön kívül kamerát, mikrofont vagy adattárolót is lehet majd csatlakoztatni. A gép elődjéhez hasonlóan négy kontrollert támogat. Érdekesség, hogy a konzol külsejének tervezése jelenleg is zajlik, egyelőre nem tudni, milyen lesz a végleges forma, csupán annyi bizonyos, hogy a készülék kisebb lesz, mint az Xbox.

A konzol pontos megjelenési dátuma egyelőre még ismeretlen, azonban Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója augusztus végén azt mondta, hogy 2005-ben még biztosan nem fog megjelenni a gép -- az azonban nem egyértelmű, hogy ezt a naptári, vagy a pénzügyi évre értette. A Microsoft pénzügyi éve ugyanis fél éves késésben van a naptárhoz képest, azaz a 2005-ös év 2006 júniusában zárul.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 03:07

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.