:

dev archívum - 2004 április

2004
április

0

Pulzusmérés mobiltelefon segítségével

2004. április 30. 13:52

[Lenhardt & Weichinger] A MedicTouch LLC, valamint a Sun Microsystems bejelentették, hogy mobil egészségügyi megoldást dolgoztak ki Java-technológiás mobiltelefonokhoz. A MedicTouch Pulse Meter az első olyan hordozható egészségügyi és wellness figyelőeszköz, amelynek segítségével az ügyfelek nagy felbontású képernyővel rendelkező Java-technológiás mobiltelefonon keresztül figyelhetik szívverésüket, és egy Java-kompatibilis szerverre továbbíthatják az adatokat.

0

Afrika Korps vs. Desert Rats játékteszt

2004. április 30. 09:22

A második világháború témáját feldolgozó játékprogramok az utóbbi időben valósággal elárasztották a piacot, azonban néhány kivételtől eltekintve szinte egyetlen értékelhető stratégiai játék sem volt köztük. A magyar Digital Reality fejlesztőcsapat legújabb alkotása ezt az űrt szeretné betölteni.

0

Hamis emaillel és weboldallal próbált hitelkártya-számokat lopni egy brit fiatalember

2004. április 29. 16:08

A brit rendőrség őrizetbe vett egy 21 éves férfit, akit számítógépes csalással gyanúsítanak. Az illető a Smile internetes bank nevében hamisított emaileket küldött szét, amelyekben a felhasználókat arra kérte, hogy látogassanak meg egy weboldalt és erősítsék meg személyes adataikat. A weboldal és annak internetes címe a Smile internetes bankéhoz megtévesztésig hasonló volt, azonban a beírt adatok -- kártyaszámok, számlaszámok -- a csalóhoz kerültek.

0

Három változat készül a GeForce 6800-ból

2004. április 29. 14:53

[The Inquirer] A legújabb hírek szerint az NVIDIA háromféle változatban kínálja majd GeForce 6800 grafikus processzorát , a rájuk épülő kártyák sima, Pro és Ultra változatban kerülnek forgalomba.

0

Hétfőn T-Mobile lesz a Westelből

2004. április 29. 13:36

Hétfőtől, azaz május 3-tól T-Mobile lesz a Westel új neve. A hónapok (évek) óta lebegtetett névváltással a Westel a Deutsche Telekom érdekeltségébe tartozó nemzetközi mobil távközlési vállalat arculatát is felveszi. A vállalat új neve T-Mobile Magyarország Távközlési Részvénytársaság, röviden T-Mobile (kiejtve: témobil) lesz.

0

Késik a Windows XP Service Pack 2 megjelenése

2004. április 29. 09:21

A Microsoft eredetileg júniusra tervezte a Windows XP második frissítőcsomagjának, a Service Pack 2-nek a megjelentetését, céghez közeli források szerint azonban valószínűleg csak júliusban vagy még később érkezik meg a felhasználókhoz a szoftver.

0

Mobilpiaci helyzetkép -- számhordozhatóság előtt

2004. április 29. 08:54

Nem növekedett jelentősen a hívásfogadásra alkalmas SIM-kártyák terjedése -- derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság március havi adatokat tartalmazó gyorsjelentéséből. A SIM kártyák száma márciusban 8 050 223 volt, ami 37 ezerrel több, mint egy hónappal korábban. Ugyanakkor azoknak a kártyáknak a száma, melyekről beszélgetést is kezdeményeztek, 7 439 680 volt.

0

Felszámolják a Portocomot

2004. április 29. 08:53

[Népszabadság] A cég jelenlegi vezetőinek kezdeményezésére felszámolási eljárás indul a Portocom Rt. ellen -- adta hírül tegnap a Népszabadság. A lap szerint hasztalannak bizonyult a céget valósággal lefejező vámhatósági eljárás után az újraélesztési kísérlet, a vállalkozás nem tudta újra megvetni a lábát a piacon.

0

Működés közben átprogramozható processzort mutatott be egy újonnan alakult cég

2004. április 28. 15:16

[CNET] Egy nemrégiben alakult kaliforniai vállalat olyan mikroprocesszort mutatott be, amelynek utasításai akár működés közben is megváltoztathatók. A bemutatott processzor 300 MHz-en működött és a vállalat szerint teljesítménye bizonyos esetekben -- titkosítás, videotömörítés -- eléri más gyártók 2 GHz-es processzorainak teljesítményét is.

0

Nyilvánosságra kerültek a GeForce 6800 specifikációi

2004. április 28. 11:49

[Hartware.net] Az NVIDIA április közepén jelentette be NV40 grafikus chipjét , azonban a premier időpontjában a vállalat csak a csúcskategóriás GeForce 6800 Ultra specifikációit tette közzé, a középkategóriás GeForce 6800 tulajdonságairól hallgatott.

0

A nagy kékség -- vajon mi jön a DVD után?

2004. április 28. 09:10

A DVD felett eljárt az idő: a formátum által nyújtott, manapság már korlátozott lehetőségek a csúcskategóriás televíziókészülékeken, kivetítőkön nem nyújtanak kielégítő végeredményt. A nagyfelbontású adások rögzítésére egyszerűen képtelenek a DVD-nél alkalmazott technológiák, új megoldásokra van szükség.

0

Új változat jelent meg a Bagle féregvírusból

2004. április 27. 11:55

[Szezám] Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja magasabb veszélyességi kategóriába sorolta át a W32/Bagle.z@MM férget. A közlemény szerint az új, UPX csomagolású variáns, amely egy kicsit tér csak el a korábbiaktól, közepes veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt. Az új besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette indokolttá.

0

A zeneipar fenyegetései ellenére ismét növekszik a fájlcserélők népszerűsége

2004. április 27. 09:49

Az elmúlt hónapokban jelentősen növekedett a zenét letöltő internetezők száma annak ellenére, hogy a zenekiadókat tömörítő érdekcsoportok reklámkampánnyokkal és perekkel próbálják elejét venni az ilyen tevékenységnek. A lemezkiadók fenyegetése ellenére a fájlokat megosztó internetezők száma is nőtt.

0

Microsoft Windows Longhorn előzetes

2004. április 26. 09:07

A jelenleg elérhető változat még nem béta, és nem is alpha verzió, hanem egy idejekorán kiadott, kizárólag fejlesztők, és egyéb informatikai szakemberek számára készített szoftver, aminek segítségével egyszerűbben megérthető, és kipróbálható a Windows új képességeinek már elkészült része.

0

Alternatív szolgáltatók, szolgáltatások

2004. április 23. 15:32

A héten debütált Tele2 szolgáltató már a harmadik olyan távközlési vállalkozás, mely hívásirányonként kínál alternatívát az előfizetőknek. A már két éve működő modell azonban meglehetősen ismeretlen volt eddig -- legalábbis a Tele2 iránti érdeklődésből úgy tűnik: korábban nem sokan ismerték ezeket a szolgáltatókat.

0

Várólistán az ékezetes domainek

2004. április 22. 17:43

Kikerültek az első ékezetes domainnevek az Internetszolgáltatók Tanácsának (ISZT) nyilvános várólistájára. A szabályozás értelmében hétfő óta bárki bejegyezheti azt az ékezetes domaint, melynek ékezet nélküli megfelelője már a birtokában van.

0

EAL4 minősítést kapott a Symantec Gateway Security 5400 sorozat v2.0 tűzfal modulja

2004. április 22. 14:31

A Symantec sajtóközleményben jelentette be, hogy a Symantec Gateway Security 5400 sorozat v2.0 tűzfal modulja EAL4 -- Közös Követelményrendszer szerinti 4. megbízhatósági fokozatú (Common Criteria Evaluation Assurance Level 4) -- minősítést kapott. Ez a tekintélyes minősítés azt bizonyítja, hogy a Symantec Gateway Security 5400 sorozat v2.0 (tűzfal modulja) hosszú és szigorú vizsgálati eljáráson esett át és megfelel az International Standards Organization által jóváhagyott szabványoknak. A Symantec Gateway Security 5400 sorozat v2.0 az első olyan, teljes körű felügyeletet nyújtó, integrált védelmi eljárással bíró készülék, amelynek tűzfal modulja megszerezte az EAL4 minősítést.

0

A Check Point bemutatja a világ első belső biztonsági átjáróját

2004. április 22. 08:34

[Mmd] A Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta Check Point InterSpect termékét, mely az iparág első teljeskörű belső védelmi megoldása. Az InterSpect rendszer egy olyan biztonsági alkalmazás, melynek belső vállalati rendszerekbe integrálása gyorsan, egyszerűen és zökkenőmentesen megoldható. Az alkalmazás olyan kifinomult biztonsági technológián alapul, mely ellenőrzi a belső forgalmat, felismeri és blokkolja a jogosulatlan és rosszindulatú hálózathasználatot, illetve támadásokat. Biztonsági szegmentációt eszközöl a hálózati zónák közötti jogosulatlan hozzáférés megakadályozására, illetve karanténba zárja a gyanús tevékenységeket végző számítógépeket.

0

A Kaspersky antivírus és -spam megoldásai védik a GTS-Datanet elektronikus postafiókjait

2004. április 21. 17:05

Partneri megállapodást írt alá az GTS-Datanet Távközlési Kft. és a 2F 2000 Kft., melynek értelmében a GTS-Datanet mailboxainak vírus- és spamvédelmét a 2F 2000 Kft. biztosítja Kaspersky anti-vírus szoftver segítségével. A szerződéskötésen Eugene Kaspersky, a Kaspersky Labs alapítója és technikai vezetője is részt vett Budapesten.

0

Az Axelero bővíti együttműködését a Portal Software-rel

2004. április 21. 16:48

A Portal Software, mely számlázási és ügyfélnyilvántartási megoldásokat szállít szervezetek számára világszerte, sajtóközleményben jelentette be, hogy Magyarország legnagyobb internetszolgáltatója, az Axelero tovább bővíti együttműködését a vállalattal.

0

Megjelent az ICQ Lite azonnali üzenetküldő alkalmazás új, 4.0-ás változata

2004. április 21. 11:44

Megjelent, és az ICQ weboldalán keresztül elérhető tükrökről, valamint FTP-szerverünkről letölthető az új, 4.0-ás ICQ azonnali üzenetküldő alkalmazás Lite Xtra, azaz könnyített változata. Amint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, az új, 4-es szoftver egy nyílt programozási interfészen (API-n) keresztül játékokkal, alkalmazásokkal is bővíthető.

0

Három víruscsalád kelt tegnap új életre

2004. április 21. 09:54

[Morpho Communcations] 2004. április 20-án, kedden dél körül megjelent az interneten és Európa-szerte azóta is gyors ütemben terjed a Netsky.X (alias Moodown vagy SomeFool) féreg, amely a korábbi változatokkal, különösen a Netsky.U féreggel mutat jelentős hasonlóságot.

0

Az IT nem számít?

2004. április 21. 09:24

Egy tavaly, a májusi Harvard Business Review (HBR) hasábjain megjelent cikk hatalmas visszhangot váltott ki az informatikai élet szereplői között. Az azóta eltelt majdnem egy év alatt tetemes mennyiségű nyilatkozat, cikk, sőt, még egy könyv is született a provokatív, az informatikai iparág szereplőit kényesen érintő témában.

0

Titokban kinevezték a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét

2004. április 20. 14:14

Április elsejével kinevezték a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét, ám a tény csak három héttel később derült ki, a Netért egyesület egy, az Internethajón készült interjújából . A képviselő Juhász Károly szociológus és matematika-kémia szakos tanár, a Nemzeti Hírközlési Hatóság munkatársa lett. Bár a képviselőt nem pályázat útján választották, hanem kinevezték, erről a hatóság a mai napig nem számolt be.

0

Politikai üzenetet tartalmaz a rohamosan terjedő magyar nyelvű Zafi.A féreg

2004. április 19. 18:45

A Zafi.A vírusról már korábbi hírünkben már beszámoltunk, azonban a 2F 2000 Kft. szerint a vírus elemzését követően meglepő politikai üzenetre derült fény. A féreg képeslapnak álcázza magát, a levélben található link azonban nem működik, a csatolt fájl megnyitásával a vírus aktivizálódik. A vírus Magyarországon szokatlanul gyorsan terjed, ami főként magyar nyelvének köszönhető.

0

Jövő héten jelenik meg az ICQ azonnali üzenetküldő alkalmazás 4.0-ás változata?

2004. április 19. 14:47

[News.com] Meg nem erősített információk szerint az America Online ICQ alkalmazásának fejlesztését végző részlege jövő héten kedden teszi elérhetővé a közkedvelt azonnali üzeneküldő alkalmazás következő, 4.0-ás változatát. Az új szoftver egy nyílt programozási interfészen (API-n) keresztül játékokkal, alkalmazásokkal is bővíthető lesz.

0

Megjelent a Nokia 6610i mobiltelefon

2004. április 19. 12:23

A Nokia bemutatta elsősorban üzletembereknek szánt 6610 mobiltelefonjának utódát, a 6610i modellt, amely integrált kamerát is tartalmaz.

0

Adatvédelmi jelentés az internetről

2004. április 16. 11:49

Megjelent az adatvédelmi biztos 2003-as országgyűlési jelentése, melyben ismét tekintélyes rész foglalkozik az internettel kapcsolatban felmerülő adatvédelmi kérdésekkel, problémákkal. A jelentésben számos távközlési vállalat -- telefon és internetszolgáltatók -- neve is felmerül, utalva arra, hogy még a vállalatok odafigyelése ellenére is előfordulhat, hogy az előfizetők adatainak védelme csorbát szenved.

0

Új, olcsó Nokia mobiltelefon

2004. április 15. 13:53

A Nokia bejelentette 3120 mobiltelefonját, amellyel elsősorban a vékonyabb pénztárcával rendelkező, fiatal vásárlók szívét szándékozik meghódítani.

0

Vírusellenőrző funkcióval bővül a PGP Universal 1.2

2004. április 15. 12:14

A PGP biztonságos üzenetküldő megoldásai vírusellenőrző szolgáltatásokkal bővülnek. A PGP elsősorban a publikus és privát kulcsokon alapuló kódolás technológiájával robbant be a köztudatba, amit a kódolás bonyolultsága és sebessége miatt leginkább biztonságos levelezésre és dokumentumok titkosítására használnak. A PGP brute force alapon történő feltörése a jelenlegi technológiákkal gyakorlatilag lehetetlen, de egy vírus, amely el tudja érni mind a privát, mind a publikus kulcsot, már veszélyt jelenthet.

0

A Leadtek és a Gigabyte is bejelentette GeForce 6800 lapkákra épített videokártyáit

2004. április 14. 15:47

Az NVIDIA 12 sajtóközleményben említett partnere közül a Leadtek és a Gigabyte volt az első két gyártó, mely a vállalat termékbemutató sajtóközleményét megelőzve bemutatta GeForce 6800 és 6800 Ultra grafikus processzorára épített videokártyáit. A Leadtek WinFast A400 Ultra TDH MyVIVO (GeForce 6800 Ultra), Gigabyte GV-N68U256VH (GeForce 6800 Ultra) és a Gigabyte GV-N68128D (GeForce 6800) videokártyák mellett hamarosan további gyártók is bejelentik majd csúcsteljesítményű videokártyáikat.

0

NVIDIA GeForce 6800: új a nap alatt

2004. április 14. 15:46

Az eladási és piaci részesedési adatok egyaránt az ATI előretörését mutatták, ezért az NVIDIA-nak mindenképp nagyot kellett dobnia, hogy visszahódítsa a vevőit és némileg kifényesítse megfakult renoméját. A vállalat ma jelentette be korábban NV40 kódnéven ismert videochipjét, a GeForce 6800-at.

0

A szabadalmi viták lezárásaként a Microsoft 440 millió dollárt fizet az InterTrustnak

2004. április 13. 16:37

[Computerworld] Egy 3 éve húzódó jogi vita befejezéseként a Microsoft egy összegben 440 millió dollárt fizet az InterTrust részére annak szabadalmi portfoliójáért. A megállapodás részeként a Microsoft a szabadalmak teljes élettartamára használati jogot szerzett, melynek értelmében jogosult azokat saját termékeibe beépítenie.

0

Az első képek az NVIDIA új grafikus chipjéről

2004. április 13. 14:43

Az NVIDIA a mai napon fogja bejelenteni eddig NV40 kódnéven ismert grafikus gyorsítóját, amelynek a végleges termékneve GeForce 6800 lett. Az előzetesen kiszivárgott információk szerint a chip nem kevesebb, mint 222 millió tranzisztort tartalmaz és a kártyák a hatalmas, 100 Wattot megközelítő fogyasztás miatt két tápcsatlakozóval rendelkeznek. Ami az órajeleket illeti, a pletykák 400 MHz-es grafikus chipről és 550 MHz-es memóriáról szólnak.

0

Már hazánkban is kapható a Zalman csendes vízhűtése

2004. április 13. 13:07

Már Európában és hazánkban is kapható a csendes hűtőiről ismert koreai Zalman Reserator névre keresztelt, vizes processzorhűtő rendszere. A 6,5 kilogramm tömegű, különálló hőleadó radiátorért és a ZM-WB2 rézbetétes processzorblokkért körülbelül 290 eurónak megfelelő összeget, itthon 49900 forint + áfát kell fizetni.

0

Transport Tycoon: készül a folytatás

2004. április 9. 17:47

[Hírösszefoglalónk] A Hardwired értesülése szerint már készül az egyik legnépszerűbb retró játék, a Transport Tycoon (TT) folytatása, mely egyelőre Locomotion projektnéven fut. A megjelenésre egyelőre nincs konkrét időpont kitűzve, és úgy tűnik, a terepasztal program új kiadásával kapcsolatos hírt meglehetős csalódottsággal fogadták a rajongók.

0

Számos állománycserélő és crack-weboldal vált elérhetetlenné a Netsky féregvírus miatt

2004. április 9. 14:34

Újabb weboldalak váltak elérhetetlenné a Netsky féregvírus által fertőzött számítógépek DDoS, túlterheléses támadásának köszönhetően: az elmúlt napokban az eDonkey állománycserélő szolgáltatás elsődleges weboldalát kellett új címre költöztetni, miközben a Kazaa weboldala ellen irányuló támadás sikertelen volt. Az eDonkey mellett további három másik állománycserélő szolgáltatással kapcsolatos weboldal is elérhetetlenné vált.

0

Boltokban a Sony Ericsson első 3G telefonja, a Z1010

2004. április 9. 13:49

Nagy-Britanniában már kapható a Sony Ericsson első harmadik generációs mobiltelefonja, a Z1010, amelynek érdekessége, hogy egyaránt használható a második generációs (GSM) és harmadik generációs (UMTS) hálózatokban. Csúcskategóriás szolgáltatásai ellenére a Z1010 ára igen kedvezőnek mondható, új Orange előfizetés vásárlásakor mindössze 50 fontért megvehető. Sajnos Magyarországon még várhatóan évekig nem áll rendelkezésre harmadik generációs mobilhálózat, így egyelőre nem várható a Z1010 piaci megjelenése.

0

Új mobiltelefonok az LG-től

2004. április 8. 10:08

[Hill and Knowlton] Az LG a közelmúltban három új mobiltelefont mutatott be, amelyek hazánkban a Pannon GSM-nél vásárolhatóak meg.

0

Felmérések a Fotexnettől

2004. április 8. 09:09

A leginkább internetes áruházáról ismert Fotexnet a jövőben internetes felmérések lebonyolítását is vállalja -- adta hírül a cég sajtóközleménye. A felmérések során az oldal regisztrált látogatóinak véleményét kérik ki azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, melyeket a megbízók és a közreműködő szociológusok állítanak össze.

0

Az Oracle 10g adatbáziskezelőjével előtelepített kiszolgálók a Dell kínálatában

2004. április 7. 16:18

[Computerworld] Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója tegnap bejelentette, hogy egy megállapodás értelmében a vállalat 10g adatbázisszoftverével előtelepített kiszolgálók válnak elérhetővé a Dell kínálatában. Az Oracle reményei szerint a Dell elosztási hálózatának segítségével erősíthetik jelenlétüket az olcsó rendszereket igénylő tömegpiacon.

0

Kifejezetten kis- és középvállalkozásoknak szánt vírusvédelmi megoldást mutatott be a Network Associates

2004. április 6. 15:23

A Network Associates két új integrált vírusvédelmi és behatolás-megelőző megoldást mutatott be: a McAfee Active VirusScan és a McAfee Active Virus Defense csomagok kis- és középvállalkozásoknak szánt kiadását kifejezetten az ilyen méretű vállalatok igényeire tervezték. Mindkét programcsomag tartalmazza a McAfee ProtectionPilot központi menedzsment eszközt, amellyel a vírusvédelem könnyedén telepíthető és karbantartható.

0

Kellemetlen meglepetéseket okozhat a Microsoft Office korrektúrázó képessége

2004. április 6. 10:56

A Microsoft Word és az Office programcsomag legtöbb terméke tartalmazza a csoportos munkához szükséges korrektúrázó funkciókat, azonban a felhasználók többsége elfelejti, vagy nem tudja kiszedni dokumentumaiból a korábbi változatok egyes szövegrészeit. Ennek eredményeképpen egyre gyakrabban fordul elő, hogy érdekes, vagy akár kritikus információk kerülnek napvilágra teljesen nyilvános, mindenki által elérhető fájlokból.

0

Piacon a Nokia 6230 mobiltelefon

2004. április 5. 17:40

Elkezdődött a Magyarországon gyártott Nokia 6230 telefon szállítása -- jelentette be a finn vállalat. A készülék ára 450 euró körül várható.

0

Videokonferencia-funkcióval egészül ki a Cisco IP-telefonja

2004. április 5. 16:16

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems új IP-kommunikációs termékeket mutatott be. Az új, díjnyertes IP-alapú alközponti rendszer, a Cisco CallManager 4.0 lehetővé teszi a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0 megoldás alkalmazását, amellyel a felhasználók videokapcsolattal egészíthetik ki telefonbeszélgetéseiket.

0

Vezetőségi változások a Sunnál

2004. április 5. 16:10

Hivatalosan még nem jelentették be, céghez közeli források azonban tudni vélik, hogy a Sun szoftverekért felelős vezetője az a John Loiacono lesz, aki eddig az operációs rendszerek igazgatója volt. Loaicono a pénteken elnökké és operatív igazgatóvá kinevezett Jonathan Schwartz pozícióját örökli.

0

Csak jövőre jelenik meg a Windows Longhorn bétája

2004. április 5. 10:44

A Microsoft komoly erőfeszítéseket tesz a Windows XP biztonságosabbá tétele érdekében, ez azonban a jövő évre csúsztatja az új generációs operációs rendszer, a Longhorn tesztelhető verziójának megjelenését. A Microsoft elsődleges fontosságúnak tekinti a jelenlegi Windows verziók biztonságosságának javítását, aminek eredményeképpen még ebben az évben meg fog jelenni a Windows XP és a Windows Server 2003 következő szervízcsomaga.

0

Networkshop konferencia az interneten

2004. április 5. 09:10

Az interneten is közvetíti élő adásban a 13. Networkshop konferencia előadásait a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) irodája. A NIIF a HUNGARNET Egyesület és a Magyar Internet Társaság megrendezésben Győrben tartott konferencia az informatika rohamosan fejlődő technológiájának kutatóit, fejlesztőit, a gyártók, a szolgáltatók és a felhasználók képviselőit gyűjti egybe egy háromnapos eszmecserére.

0

Interjú a The Buggy című magyar autós játék fejlesztőivel

2004. április 2. 12:43

A magyarországi székhelyű A.S.K. Homework fejlesztőcsapat a tavalyi év végén jelentette be legújabb játékát, a The Buggy című autóversenyt. Interjúnkban Mezei Tibornak, a fejlesztőcsapat vezetőjének tettünk fel néhány érdekes kérdést a játék munkálataival kapcsolatban.

0

Bezárja boltjait a Gateway

2004. április 2. 11:04

Szakértők már régóta számítottak a Gateway tegnapi bejelentésére, amelynek értelmében a vállalat a költségek csökkentése érdekében bezárja az összes mintaboltját. A Gateway alkalmazottainak létszáma a bezárások eredményeképp 2500-zal csökken. A cég továbbiakban más kereskedőkön keresztül értékesíti számítógépeit és szórakoztató-elektronikai termékeit.

0

Megújult a HWSW Informatikai Kerekasztal

2004. április 1. 16:25

A mai napon véget értek a HWSW Informatikai Kerekasztal felújítási munkálatai, amelynek eredményeképp a látogatók egy vadonatúj motoron alapuló fórumot vehetnek a birtokukba.

0

Kanadában legális a fájlcsere

2004. április 1. 10:28

Törvényes a szerzői jogvédett anyagok megosztása az interneten -- állapította meg tegnap egy kanadai szövetségi bíró. A kanadai lemezkiadók szövetsége 29 fájlcserélő felhasználót kívánt perbe fogni, ennek érdekében bírósághoz folyamodtak, hogy az internetszolgáltatóktól kikérhessék az adataikat. A bíró azonban elutasította a keresetet és megállapította, hogy az internetről zenét letölteni és azt másokkal megosztani törvényes.

0

Távközlési fogyasztóvédelem Magyarországon II.

2004. április 1. 09:55

Hogy miért nem működik jól a távközlési fogyasztóvédelem, azt nehéz egy mondatban összefoglalni. Cikkünk második részében a civil szféra lehetőségeit és a tipikus fogyasztói magatartásokat ismertetjük, majd igyekszünk derűs jövőképet vetíteni a fogyasztóvédelem kicsit lyukacsos, szakadozott vásznára.