:

Szerző: Ady Krisztián

2004. október 22. 12:55

Több mint 70 termékét cseréli újabb modellre a Hewlett-Packard

A HP Magyarország sajtótájékoztató keretén belül mutatta be újonnan és nemrég piacra dobott termékeit, valamint áttekintést nyújtott a fejlesztések fő irányvonalairól. A sajtótájékoztatón elhangzott előadások olyan termékeket mutattak be, amelyek a folyamatos fejlesztésből adódóan gyorsabbak, kisebbek, megbízhatóbbak és hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, legyen szó nyomtatókról, noteszgépekről, avagy digitális fényképezőgépről.

[HWSW] A HP Magyarország sajtótájékoztató keretén belül mutatta be újonnan és nemrég piacra dobott termékeit, valamint áttekintést nyújtott a fejlesztések fő irányvonalairól. A sajtótájékoztatón elhangzott előadások olyan termékeket mutattak be, amelyek a folyamatos fejlesztésből adódóan gyorsabbak, kisebbek, megbízhatóbbak és hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, legyen szó nyomtatókról, noteszgépekről, avagy digitális fényképezőgépről.

A HP -- melynek első LaserJet lézernyomtatója idén lett 20 éves -- lézernyomtatói egyre gyorsabbá, egyre kisebbé és színessé válnak, de párhuzamosan látványos fejlődés történt a tintasugaras eszközök terén is. A HP több mint 15 új vagy továbbfejlesztett monokróm és színes nyomtatóval, digitális projektorral és kiegészítővel frissíti általános irodai és otthoni felhasználásra szánt nyomtatási portfólióját. A forgalomban lévő monokróm eszközök jelentős részét a HP új termékei váltják ki.

Fotónyomtatás

A HP PSC 2355 kompakt, többfunkciós fotófeldolgozó rendszert az otthoni felhasználóknak ajánlja a vállalat. A 4,5 cm-es képátlójú LCD-kijelző segítségével a PC bekapcsolása nélkül is meg lehet tekinteni a nyomtatásra kerülő fotót. A rendszer többféle méretben támogatja afotónyomtatást: 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 10 x 30 cm (panoráma), A4-es és 2 x A4-es (215 x 610 mm) méretű, szegély nélküli fotókat készíthet a fotópapírra.

A HP PSC 2355 a digitális fényképezőgépek memóriakártyáit befogadó kártyanyílásokkal is rendelkezik. PictBridge technológiája révén a felhasználó közvetlenül, számítógép közbeiktatása nélkül nyomtathatja ki PictBridge-kompatibilis fényképezőgépe felvételeit.

Számítógépről történő nyomtatás esetén 4800 DPI (képpont/hüvelyk) optimalizált felbontású színes fotók nyomtatására is van lehetőség. A többfunkciós, szkennelésre és másolásra is alkalmas eszköz 23 fekete-fehér vagy 18 színes nyomatot illetve másolatot képes elkészíteni percenként. A PSC 2355 többfunkciós készülék e hónapban kerül az üzletekbe 64 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron.

A vállalat otthoni fotólaborja, a HP Photosmart 8150 fotónyomtatója szintén októberben kerül piacra 59 990 Ft-os ajánlott áron. Ezt a készüléket 6,4 cm-es képátlójú színes kijelzővel szerelték fel, s szintén képes a PC nélkül is fotók nyomtatására. Az elérhető szerkesztési opciók között szerepel a vörösszem-eltávolítás, a fényesség korrigálása, a zoomolás, az elforgatás, a széllevágás, a videólejátszás, valamint a kimerevített mozgóképkocka nyomtatásának lehetősége is.

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató a HP új generációs tintapatronjaival dolgozik. Az új tinták jobban ellenállnak a fakulást okozó hatásoknak. Az új nyomtatómű akár 280 gr/m2 súlyú papírt is képes kezelni.

A készülék opciói közül említést érdemel a fényképezőgépes telefonokról, PDA-król, noteszgépekről és más Bluetooth-eszközökről történő vezeték nélküli nyomtatást támogató Bluetooth-adapter és a HP JetDirect vezeték nélküli nyomtatószerver csatlakoztatási lehetőség.

Fotózás

A nyomtatáshoz természetesen alapanyag is kell. A vállalat legutóbb bemutatott R507-es Photosmart fényképezőgépe egyszerűen használható, modern dizájnja pedig illik az új HP termékek stílusába. A Photosmart R507 84 990 Ft-os ajánlott áron kerül az üzletekbe.

A gyöngyszórt alumínium előlappal ellátott, kompakt R507 készülék 4,1 megapixeles felbontással és 3x-os optikai zoommal éles képek készítését teszi lehetővé. A készülék különlegessége a vörösszem-eltávolítás, mely már a gépen megszünteti a barátokról, családtagokról készült fotókon feltűnő vörösszem-effektust.

A HP készülék panorámanézet üzemmódja a több felvételből álló panorámaképek hatékony készítését is támogatja. Ebben az üzemmódban a fényképezőgép 3,8 cm képátlójú, színes LCD-kijelzőjén megjelenik az előző kocka szélének "szellemképe", így a felhasználó pontosabban kattinthatja el a következő felvételt. Ha pedig kész a mű, a gép LCD-kijelzőjén is megtekintheti a teljes panorámaképet. A HP szoftvere a PC-re töltéskor felismeri a panorámaképet, a HP Image Zone szoftver pedig a darabkákat automatikusan egymás mellé illesztve létrehozza a kész fotót.

Mobil számítógépek

A HP két új noteszgép-családot és három iPaq kézi számítógépet is bemutatott. A HP Compaq nx9020 és nx9030 noteszgépek elsősorban az üzleti felhasználókat célozzák, vezeték nélküli csatlakozással, hosszú akkumulátor‑üzemidővel rendelkeznek. A noteszgépekhez többféle méretű kijelző, processzor és vezeték nélküli csatlakozási opció választható, a készülékek árai is ennek megfelelően változnak.

Az iPAQ rz1710 kézi számítógép új modell, a korábbi 19xx készülékeket váltja fel a cég portfóliójában. A 3,5 hüvelykes kijelzővel, 25 megabájt szabad memóriával, SD-kártyanyílással felszerelt, Microsoft Windows Mobile 2003 SE operációs rendszert futtató zsebgép 203 MHz-es Samsung S3C2410 processzorral és 1000 mAh-ás újratölthető lítiumionos akkumulátorral működik. Az iPaq rz1710 javasolt nettó végfelhasználói ára 59990 forint.

Az érintőpanellel ellátott iPAQ hx4700 integrált vezeték nélküli képességekkel is rendelkezik, emellett hatalmas teljesítményű processzorral -- 624 MHz-es Intel PXA270 -- és memóriával szerelték fel. 4 hüvelykes kijelzője VGA felbontású, 640 x 480 pixeles. A készülék háza megnéziumötvözetből készült. Az iPAQ hx4700 javasolt nettó végfelhasználói ára 139990 forint.


HP iPAQ hx4700

A harmadik, iPAQ 3715 Mobile Media Companion tenyérgép gazdája otthona bármely pontján elérheti digitális anyagokat, és fotórögzítést, -szerkesztést és ‑megosztást, valamint közvetlen képnyomtatást is végezhet zsebgépével. Az integrált vezeték nélküli képességek segítségével a kiválasztott anyagok folyamatosan, valós időben tölthetők át a PC-ről a HP iPAQ gépre, a tévékészülékre vagy éppen a hifi berendezésre és a WLAN hálózattal ellátott ház bármelyik szobájában egyszerűen lejátszhatók.

Az iPAQ rx3715 Mobile Media Companion sorozat tagjai az otthoni és irodai audió-/videóeszközök vezérlését támogató Nevo Home Control szoftvert is tartalmazzák, univerzális távirányítót varázsolva a gépből. A beépített 1,2 megapixeles fényképezőgéppel felszerelt iPAQ 3715 tenyérgép javasolt nettó végfelhasználói ára 114990 forint lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.