Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 15. 08:51

Várakozáson felüli eredményekkel zárta legutóbbi negyedévét az AMD

Az Advanced Micro Devices (AMD) tegnap tette közzé első negyedéves eredményeit, amelyek messze felülmúlták az elemzők várakozásait. A cégnek mind a processzorokat, mind pedig a flash memóriákat gyártó részlege nyereséges negyedévet zárt.

HIRDETÉS

Az Advanced Micro Devices (AMD) tegnap tette közzé első negyedéves eredményeit, amelyek messze felülmúlták az elemzők várakozásait. A cégnek mind a processzorokat, mind pedig a flash memóriákat gyártó részlege nyereséges negyedévet zárt.

Az AMD az első pénzügyi negyedévben 1,23 milliárd dollár forgalom mellett 45 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent nettó nyereséget ért el, ez messze felülmúlta az elemzők várakozásait, akik átlagosan 1,17 milliárd dollár bevételre és részvényenként 3 cent profitra számítottak. Egy évvel korábban az AMD 715 millió dollár bevételről és 146 millió dollár nettó veszteségről számolt be.

Az első negyedévben a mikroprocesszorok értékesítéséből származó bevétel 571 millió dollár volt, ami a megelőző negyedévhez képest némileg csökkent, a tavalyi év első negyedévéhez képest azonban 22 százalékkal emelkedett. A vállalat a processzorok átlagos eladási árának növekedéséről számolt be, a részleg a negyedévet 67 millió dolláros üzemi eredménnyel zárta.

A flash memóriák forgalmazásából származó forgalom 628 millió dolláros rekordot ért el, a megelőző negyedéves 566 millió dollár és az egy évvel korábbi 218 millió dollár után. A tavalyi első negyedéves bevétel nem tartalmazza a Fujitsu és az AMD vegyesvállalatának bevételét, amelyet már az AMD eredményeihez számítanak. A flash memória részleg 14 millió dolláros üzemi nyereséget ért el, az előző negyedévben az üzemi veszteség 3 millió dollár volt.

A következő negyedévre a mikroprocesszorok értékesítéséből származó bevétel csökkenését és a flash memóriák forgalmának emelkedését várja az AMD.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.