Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Veszteségről és elbocsátásokról számolt be a Gateway

Bodnár Ádám, 2004. április 30. 09:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Gateway csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat a várakozásoknál nagyobb veszteségről számolt be és közölte, hogy az év végéig 1500 alkalmazottjától válik meg. Jelenleg a cégnek 3500 dolgozója van.

A Gateway csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat a várakozásoknál nagyobb veszteségről számolt be és közölte, hogy az év végéig 1500 alkalmazottjától válik meg. Jelenleg a cégnek 3500 dolgozója van.

A március 31-én véget ért első negyedévben a Gateway 868 millió dolláros forgalom mellett 166 millió dollár, azaz részvényenként 49 cent veszteséget ért el. A veszteség 104 millió dollár egyszeri költséget tartalmaz, amely a cég mintaboltjainak bezárásával és 2500 dolgozó elbocsátásával kapcsolatos.

Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával számított veszteség 75 millió dollár, azaz részvényenként 22 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 795 millió dolláros bevétel mellett részvényenként 20 centes veszteségre számítottak. A tavalyi első negyedévben a vállalat 844 millió dollár forgalomról és 200 millió dollár, azaz részvényenként 62 cent veszteségről számolt be.

A Gateway közölte, hogy negyedéves eredményei március 12-től tartalmazzák a tavasszal felvásárolt eMachines eredményeit is. Ez segítette hozzá a céget, hogy éves szinten 19 százalékkal 604 ezerre növelje eladott számítógépeinek számát.

A költségek csökkentése érdekében a Gateway az év végéig elbocsátja dolgozóinak mintegy felét, azaz 1500 alkalmazottat. A tavalyi év végén a cégnek még 7500 alkalmazottja volt, azonban azóta folyamatosan csökken. A Gateway mintaboltok áprilisi bezárásakor a cégnek 4000 dolgozója volt, egy korábban bejelentett átszervezés keretén belül azonban azóta tovább csökkent, jelenleg mintegy 3500-an dolgoznak a cégnél. Az elbocsátásoktól és átszervezésektől azt várja a cég, hogy 2005-re nyereséges legyen. A folyamat a cég becslései szerint 400-450 millió dollár egyszeri költséget jelent, amelyet az elkövetkező negyedévek során fognak elkönyvelni.

A Gateway bejelentette, hogy a második negyedében 798 millió dollár bevételre és egyszeri költségek nélkül számítva részvényenként 15 cent veszteségre számít.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.