:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 16. 09:50

Emelkedő forgalom és nyereség az EMC-nél

Az adattárolási eszközöket és szoftvereket forgalmazó EMC Corporation emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be tegnap, amikor közzétette első negyedéves eredményeit.

Az adattárolási eszközöket és szoftvereket forgalmazó EMC Corporation emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be tegnap, amikor közzétette első negyedéves eredményeit.

A március 31-én véget ért időszakban az EMC bevétele 1,87 milliárd dollárt tett ki, ami 35 százalékos emelkedés a megelőző év azonos időszakához képest. A cég nettó nyeresége 139,8 millió dollár, azaz részvényenként 6 cent volt, ez részvényenként 1 cent egyszeri költséget tartalmaz, amely részben a VMware felvásárlásával, részben átszervezésekkel kapcsolatos. A tavalyi első negyedévben az EMC 35 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent profitot ért el.

Az EMC által nemrégiben felvásárolt cégek jelentősen hozzájárultak a forgalom növekedéséhez, az elmúlt 3 év alatt nem volt példa arra, hogy a cég bevétele 35 százalékkal emelkedjen -- közölte Joe Tucci, a cég elnök-vezérigazgatója, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a bevétel a felvásárlások nélkül is jelentősen növekedett volna. Az EMC decemberben vásárolta fel a Documentum vállalatot, októberben a Legato Systems céget, az idei év elején pedig a VMware-t.

A jelenleg is tartó második negyedévre az EMC 1,95-1,97 milliárd dollár közötti bevételt és részvényenként 8 cent eredményt vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 08:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.