Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 22. 12:57

Nyereséges negyedévet zárt az Infineon

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Az Infineon a második negyedévben 1,67 milliárd euró forgalom mellett 39 millió euró nettó profitot ért el. A vállalat a megelőző negyedévhez képest 3 százalékkal, a tavalyi második negyedévhez képest 13 százalékkal növelte forgalmát. A megelőző negyedévben az Infineon nyeresége 34 millió euró volt, a tavalyi második negyedévben a cég 328 millió euró veszteségről volt kénytelen számot adni.

A vállalat közölte, hogy a növekedés elsősorban az ipari felhasználásra fejlesztett termékei iránti kereslet emelkedésének, valamint a memóriachipek fellendülő eladásainak köszönhető. Egyes szegmensekben csökkent a termékek ára, ráadásul az amerikai dollár gyengülése is kedvezőtlenül hatott az európai vállalat pénzügyi eredményeire.

Max Dietrich Kley, az Infineon megbízott elnök-vezérigazgatója az elemzők és befektetők részére szervezett eseményen elmondta, hogy a márciusban lemondott Ulrich Schumacher elnök-vezérigazgatónak két lehetséges utóda van, a cég július elején választja ki az új vezetőt. A jelöltek kilétét Kley nem fedte fel, csupán annyit árult el, hogy egyik jelölt sem dolgozik az Infineonnál, viszont mindketten németek és van félvezetőipari tapasztalatuk.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.