Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nyereséges negyedévet zárt az Infineon

Bodnár Ádám, 2004. április 22. 12:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Az Infineon a második negyedévben 1,67 milliárd euró forgalom mellett 39 millió euró nettó profitot ért el. A vállalat a megelőző negyedévhez képest 3 százalékkal, a tavalyi második negyedévhez képest 13 százalékkal növelte forgalmát. A megelőző negyedévben az Infineon nyeresége 34 millió euró volt, a tavalyi második negyedévben a cég 328 millió euró veszteségről volt kénytelen számot adni.

A vállalat közölte, hogy a növekedés elsősorban az ipari felhasználásra fejlesztett termékei iránti kereslet emelkedésének, valamint a memóriachipek fellendülő eladásainak köszönhető. Egyes szegmensekben csökkent a termékek ára, ráadásul az amerikai dollár gyengülése is kedvezőtlenül hatott az európai vállalat pénzügyi eredményeire.

Max Dietrich Kley, az Infineon megbízott elnök-vezérigazgatója az elemzők és befektetők részére szervezett eseményen elmondta, hogy a márciusban lemondott Ulrich Schumacher elnök-vezérigazgatónak két lehetséges utóda van, a cég július elején választja ki az új vezetőt. A jelöltek kilétét Kley nem fedte fel, csupán annyit árult el, hogy egyik jelölt sem dolgozik az Infineonnál, viszont mindketten németek és van félvezetőipari tapasztalatuk.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.