:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 22. 12:57

Nyereséges negyedévet zárt az Infineon

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

Az Infineon a második negyedévben 1,67 milliárd euró forgalom mellett 39 millió euró nettó profitot ért el. A vállalat a megelőző negyedévhez képest 3 százalékkal, a tavalyi második negyedévhez képest 13 százalékkal növelte forgalmát. A megelőző negyedévben az Infineon nyeresége 34 millió euró volt, a tavalyi második negyedévben a cég 328 millió euró veszteségről volt kénytelen számot adni.

A vállalat közölte, hogy a növekedés elsősorban az ipari felhasználásra fejlesztett termékei iránti kereslet emelkedésének, valamint a memóriachipek fellendülő eladásainak köszönhető. Egyes szegmensekben csökkent a termékek ára, ráadásul az amerikai dollár gyengülése is kedvezőtlenül hatott az európai vállalat pénzügyi eredményeire.

Max Dietrich Kley, az Infineon megbízott elnök-vezérigazgatója az elemzők és befektetők részére szervezett eseményen elmondta, hogy a márciusban lemondott Ulrich Schumacher elnök-vezérigazgatónak két lehetséges utóda van, a cég július elején választja ki az új vezetőt. A jelöltek kilétét Kley nem fedte fel, csupán annyit árult el, hogy egyik jelölt sem dolgozik az Infineonnál, viszont mindketten németek és van félvezetőipari tapasztalatuk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 02:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.