:

Szerző: Ady Krisztián

2004. április 21. 10:18

Elérhető az EMC nagysebességű CLARiiON Disk Library archiváló rendszere

Az EMC Corporation bejelentette EMC CLARiiON Disk Library (lemezkönyvtár) eszközének megjelenését, mely új lehetőséget kínál a nagysebességű biztonsági mentésre és helyreállításra -- az informatikai szervezetek előtt álló, tárolóeszközökkel kapcsolatos legnagyobb kihívásra. A CLARiiON Disk Library egy adott célt kiszolgáló berendezés, amely a lemezre történő biztonsági mentés azonnali előnyeit kínálja, valamint új alternatívát a hagyományos, szalagos megoldásokkal szemben.

Az EMC Corporation bejelentette EMC CLARiiON Disk Library (lemezkönyvtár) eszközének megjelenését, mely új lehetőséget kínál a nagysebességű biztonsági mentésre és helyreállításra -- az informatikai szervezetek előtt álló, tárolóeszközökkel kapcsolatos legnagyobb kihívásra. A CLARiiON Disk Library egy adott célt kiszolgáló berendezés, amely a lemezre történő biztonsági mentés azonnali előnyeit kínálja, valamint új alternatívát a hagyományos, szalagos megoldásokkal szemben.

A CLARiiON technológia teljesítményét és megbízhatóságát az olcsó ATA meghajtókkal és a 100 százalékban kompatibilis szalagkönyvtár-emulációval egyesítő CLARiiON Disk Library kiforrott, egyszerűen alkalmazható megoldást kínál a gyors biztonsági mentésre és helyreállításra anélkül, hogy módosítani kellene a meglévő alkalmazásokon vagy eljárásokon.

A teljes tárolóeszköz-felügyeleti műveletek mintegy 60-70 százalékát kitevő biztonsági mentési és helyreállítási folyamat általában szalagokat használ, ami nem biztos, hogy megfelel az üzleti elvárásoknak. Az EMC CLARiiON Disk Library egyedi jellemzői és költséghatékonysága révén látványos mértékben javíthatók a szolgáltatási szintek és az információ elérése, a felügyeleti költségek egyidejű csökkentése mellett.

"Vásárlóink régóta felismerték a lemezes biztonsági mentés előnyeit, de sokan nem tudtak közvetlenül átállni egy lemez-lemez alapú megközelítésre. Az EMC CLARiiON Disk Library most egy egyszerű és megbízható, könnyen telepíthető biztonsági mentési és visszaállítási megoldást kínál: a meglévő mentőszoftverhez vagy folyamatokhoz hozzá sem kell nyúlni." -- mondta David Donatelli, az EMC tárolóplatform-műveleti részlegének vezető alelnöke. "Ma az EMC megszüntette a nagysebességű, lemez alapú biztonsági mentés és helyreállítás előtt álló akadályokat."

Bár továbbra is a lemezek közötti replikációs szoftverek (pillanatfelvételek és távoli replikák) kínálják a létező legmagasabb szolgáltatási szinteket, a CLARiiON Disk Library a CLARiiON architektúra magas szintű rendelkezésre állása, RAID védelme és adatintegritási funkciói révén lényegesen javítja a teljesítményt és rendelkezésre állást az egyéb mentési adathordozókhoz képest.

A két elérhető CLARiiON Disk Library maximum 80 MB/s egycsatornás teljesítményt kínál. A szokásos felhasználási esetekben a CLARiiON Disk Libraryk mintegy 30-60 százalékkal jobb mentési és 90 százalékkal jobb visszaállítási teljesítményt biztosítanak, mint a szalagok -- természetesen konfigurációtól függően.

Bár hosszútávú, offline adathordozóként várhatóan továbbra sem csökken a szalagok szerepe, a CLARiiON Disk Library segítségével az adatok végső mozgatása a fizikai szalagokra natív formátumban történhet -- egy automatizált folyamat segítségével meghatározva a szalagra írandó adatokat és a hozzá szükséges időt -- teljessé téve ezzel az információ életciklusát.

Az egyszerű telepítéshez és felügyelethez tervezett CLARiiON Disk Library nyílt rendszerű szalagkönyvtárak, meghajtók és kazetták széles körét képes emulálni -- nincs szükség a meglévő mentési folyamat és infrastruktúra módosítására.

A CLARiiON Disk Library az ADIC Scalar sorozatú, az ATL P sorozatú, az STK L sorozatú és az STK 97xx sorozatú szalagkönyvtárakat emulálja, és kipróbáltan együttműködik az IBM Tivoli Storage Manager (TSM), a LEGATO NetWorker, a VERITAS NetBackup illetve VERITAS Backup Exec mentőalkalmazásokkal. A CommVault Galaxy, a Computer Associates (CA) BrightStor ARCserve Backup & BrightStor Enterprise Backup minősítése folyamatban van.

Szemben más, lemez alapú mentési megoldásokkal, a CLARiiON Disk Library teljesítménye és kapacitása lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy költséghatékonyan konszolidáljanak több szalagkönyvtárat is egyetlen eszközzé, további megtakarításokat realizálva így a nagy, vállalati környezetekben. Egy CLARiiON Disk Library egyidejűleg akár 32 szalagkönyvtárat és 256 szalagmeghajtót is képes emulálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 01:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.