Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 23. 11:59:46

Növekedő, de várakozások alatti eredmények a PeopleSoftnál

Craig Conway
Craig Conway
A PeopleSoft első negyedéves forgalma és nyeresége egyaránt jelentősen növekedett, de elmaradt a várakozásoktól.

Az üzleti szoftvereket gyártó vállalat az első negyedévben 643 millió dollár bevételt ért el, ami ugyan felülmúlta saját előrejelzését, de elmaradt a Thomson First Call elemzői által várt 645 millió dollártól. A PeopleSoft 62 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent nyereséget könyvelt el, ez 1 centtel elmarad a szakértői várakozásoktól. Az egyszeri költségeket is figyelembe véve a nyereség 24 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt.

A tavalyi első negyedévvel összehasonlítva a PeopleSoft bevétele 40 százalékkal növekedett, ez elsősorban a J.D. Edwards felvásárlásának köszönhető. Az új szoftverlicencek értékesítéséből származó forgalom 62 százalékkal 131 millió dollárra nőtt. A nettó nyereség a tavalyi első negyedévvel összehasonlítva 58 százalékkal esett vissza, azonban az egyszeri költségek nélkül számolva 62 százalékkal nőtt.

A PeopleSoft közölte, hogy a vártnál gyengébb eredmények oka, hogy egyes ügyfelek a negyedév zárása utánra halasztották a megrendelések aláírását. "Akármelyikük az előrejelzett sáv tetejére emelte volna az új licencek értékesítéséből származó bevételt" -- mondta Craig Conway elnök-vezérigazgató. Conway szerint az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlata továbbra is megzavarja a PeopleSoft üzletmenetét, mivel az Oracle bejelentette, hogy bíróságon támadja meg az Igazságügyi Minisztérium azon döntését, amely szerint a felvásárlás trösztellenes jogszabályokba ütközik.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról