Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 23. 11:59

Növekedő, de várakozások alatti eredmények a PeopleSoftnál

HIRDETÉS

Craig Conway
Craig Conway
A PeopleSoft első negyedéves forgalma és nyeresége egyaránt jelentősen növekedett, de elmaradt a várakozásoktól.

Az üzleti szoftvereket gyártó vállalat az első negyedévben 643 millió dollár bevételt ért el, ami ugyan felülmúlta saját előrejelzését, de elmaradt a Thomson First Call elemzői által várt 645 millió dollártól. A PeopleSoft 62 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent nyereséget könyvelt el, ez 1 centtel elmarad a szakértői várakozásoktól. Az egyszeri költségeket is figyelembe véve a nyereség 24 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt.

A tavalyi első negyedévvel összehasonlítva a PeopleSoft bevétele 40 százalékkal növekedett, ez elsősorban a J.D. Edwards felvásárlásának köszönhető. Az új szoftverlicencek értékesítéséből származó forgalom 62 százalékkal 131 millió dollárra nőtt. A nettó nyereség a tavalyi első negyedévvel összehasonlítva 58 százalékkal esett vissza, azonban az egyszeri költségek nélkül számolva 62 százalékkal nőtt.

A PeopleSoft közölte, hogy a vártnál gyengébb eredmények oka, hogy egyes ügyfelek a negyedév zárása utánra halasztották a megrendelések aláírását. "Akármelyikük az előrejelzett sáv tetejére emelte volna az új licencek értékesítéséből származó bevételt" -- mondta Craig Conway elnök-vezérigazgató. Conway szerint az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlata továbbra is megzavarja a PeopleSoft üzletmenetét, mivel az Oracle bejelentette, hogy bíróságon támadja meg az Igazságügyi Minisztérium azon döntését, amely szerint a felvásárlás trösztellenes jogszabályokba ütközik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.