Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 13. 10:35

Személyiségi jogokat sért a Google ingyenes email-szolgáltatása?

Kalifornia állam egyik szenátora jogi eszközöket vetne be a Google hamarosan induló ingyenes email-szolgáltatásának leállításába, ugyanis véleménye szerint az megsérti a személyiségi jogokat. Szerintünk ez a magánszféra abszolút megsértése. Olyan, mintha egy hatalmas reklámtábla lenne a lakás közepén -- mondta Liz Figueroa demokrata szenátor. Arra kérjük őket, gondolják újra az egészet.

HIRDETÉS

Kalifornia állam egyik szenátora jogi eszközöket vetne be a Google hamarosan induló ingyenes email-szolgáltatásának leállításába, ugyanis véleménye szerint az megsérti a személyiségi jogokat. "Szerintünk ez a magánszféra abszolút megsértése. Olyan, mintha egy hatalmas reklámtábla lenne a lakás közepén" -- mondta Liz Figueroa demokrata szenátor. "Arra kérjük őket, gondolják újra az egészet."

Amint arról beszámoltunk, a Google bejelentette, hogy hamarosan olyan ingyenes email-szolgáltatást indít, amelynek keretén belül a felhasználóknak 1 Gbyte tárhely áll a rendelkezésére, így gyakorlatilag soha nem kell törölni a régi leveleiket. A rendszer azonban az érkező és elküldött levelekben a bennük szereplő szavak alapján hirdetéseket helyezne el.

A személyiségi jogokért küzdő aktivisták és szervezetek már azelőtt hevesen támadják a Gmail szolgáltatást, hogy az egyáltalán elindult volna. A leghevesebb kritikák Európából származnak, itt a személyiségi jogot védő törvények szigorúbbak, mint az Egyesült Államokban. Jogvédő csoportok nemrégiben hivatalosan is panaszt tettek brit hatóságoknál azt állítva, hogy a Gmail nem ad lehetőséget a felhasználóknak a levelek végleges törlésére.

A Google által kiadott szűkszavú közleményben hangsúlyozza, hogy együtt fog működni az európai hatóságokkal annak érdekében, hogy a vitás kérdések rendezésre kerüljenek. A cég emellett közölte, hogy megkapta Figueroa szenátor levelét, és a lehető legjobb szolgáltatás kialakítása érdekében meg fogják vizsgálni azokat a személyiségi jogi kérdéseket, amelyeket felvetett. A Google közleménye szerint "egészen biztos, hogy a Gmail megfelel az amerikai és európai törvényeknek".

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 21:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.