Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 13. 10:40

Microsoft-pályázat diákok számára

Több millió forint értékű szoftver és hardver, valamint egy londoni utazás a fődíja a Sulinet Programiroda és a Microsoft Magyarország közös pályázatának. A Verseny 2004 nevű megmérettetés célja az info-kommunikációs technológiák elterjedésének elősegítése a hazai oktatásban.

Több millió forint értékű szoftver és hardver, valamint egy londoni utazás a fődíja a Sulinet Programiroda és a Microsoft Magyarország közös pályázatának. A "Verseny 2004" nevű megmérettetés célja az info-kommunikációs technológiák elterjedésének elősegítése a hazai oktatásban.

A 2004-es pályázaton indulni kívánó fiataloknak két tanórára vonatkozóan digitális tananyagot kell készíteniük egy szabadon választott témában úgy, hogy az infokommunikációs eszközök -- számítógép, kamera, digitális fényképezőgép, interaktív tábla, projektor, kollaborációs eszközök -- minél szélesebb skáláját használják fel. A versenyre 4-5 diákból, és 1-2 tanárból álló, 6 fős csapatok jelentkezését várják.

A Verseny 2004-re április 22-ig kell jelentkezniük a csapatoknak, a www.sulinet.hu/verseny2004 honlapon. A regisztrált csapatok képviselői számára a Sulinet Programiroda és a Microsoft Magyarország közös konferenciát szervez, ahol pontosan ismertetik a pályaanyagok elkészítésének és megvalósításának módját, valamint bemutatják a felhasználható eszközök körét. A szükséges kellékekkel nem rendelkező csapatok számára a versenybizottság térítésmentes bérlési lehetőséget biztosít a verseny időtartamára.

A verseny első fordulójában a regisztrált csapatoknak tervet kell készíteniük az általuk választott téma alapján. A jelentkezők három kategóriában nevezhetnek: matematika, természettudomány és humán területek. A beérkezett tématervek alapján a zsűri 50 csapatot fog felkérni pályázata megvalósítására, a konkrét tananyag elkészítésére, és a tanóra megtartására. A középdöntőbe bejutott csapatoknak tehát a terveket, az elkészült tananyagokat, az óravázlatokat és az órai munkát bemutató videót kell benyújtaniuk 2004. október 15-ig. A döntőben már csak két-két csapat fog részt venni minden kategóriából. Feladatuk az lesz, hogy az általuk elkészített témát beillesszék a Sulinet Digitális Tudásbázisba.

A jelenlegi pályázat nem példa nélküli a Microsoft Magyarország történetében, hiszen a cég 1995 óta több alkalommal indított útjára hasonló kezdeményezést az Oktatási Minisztériummal együttműködésben. A téma a technológia fejlettségi szintjének megfelelően, évről-évre változott, de a cél mindig azonos maradt: a hazai oktatás segítése és fejlesztése a legkorszerűbb technológiák segítségével. A jelenlegi pályázat "Az innovatív oktatás versenye" alcímet kapta, mai hűen tükrözi a végső célt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.