:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 5. 14:04

A Gateway belép a vállalati hálózati eszközök piacára

A Gateway várhatóan holnap jelenti be hálózati eszközeit kis- és közepes vállalatok számára. A cég többek között vezeték nélküli hozzáférési pontokat és hálózati kapcsolókat kínál majd.

A Gateway várhatóan holnap jelenti be hálózati eszközeit kis- és közepes vállalatok számára. A cég többek között vezeték nélküli hozzáférési pontokat és hálózati kapcsolókat kínál majd.

Elemzők szerint a középkategóriás hálózati eszközök piaca már telített, a vállalat csak rendkívül alacsony árakkal tudna eredményesen versenyezni. A Gateway hálózati eszközökkel foglalkozó részlegének vezetője, Chad McDonald közölte, hogy a cég stratégiája az, hogy nagyvállalati szintű biztonsági és menedzsment-funkciókkal rendelkező termékeket kínál a kis- és középvállalatok számára is megfizethető áron. "Szerintünk ez egy még lefedetlen piaci szegmens" -- mondta McDonald.

A Gateway 802.11b szabványú vezeték nélküli hozzáférési pontjainak ára 299 dollártól indul. A vállalat később 802.11a és 802.11g szabványú termékeket is kínál, ezek ára 399 dollárnál kezdődik. A Gateway termékeihez az IBM Global Services biztosítja a támogatást.

A cég emellett három különféle termékvonal részeként kínálja hálózati kapcsolóit. A 7200-as és 7400-as sorozat tagjait elsősorban kisvállalatoknak szánja a cég, a 7200-as család legolcsóbb modellje 79 dollárba kerül és 16 portot tartalmaz, a sorozat legnagyobb teljesítményű darabja már 24 portot támogat, amelyek között két darab 1 gigabites port is található. A 7400-as család minden tagja gigabites, az árak 99 és 399 dollár között alakulnak.

A Gateway 7600-as sorozatú hálózati kapcsolói már menedzseltek és SNMP támogatással is rendelkeznek. A 24 portos alapmodell 399 dollárba kerül, a 48 portos csúcsváltozatért 799 dollárt kérnek majd. Az új hálózati kapcsolók a holnapi naptól kaphatók lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 11:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.