Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 22. 09:58

Vezércsere a Computer Associatesnél

HIRDETÉS

Sanjay Kumar
Sanjay Kumar
Lemondott posztjairól a Computer Associates igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója, Sanjay Kumar. A vezető számára új pozíciót alkottak, így Kumar ezentúl szoftverfejlesztési igazgatóként dolgozik tovább. Az igazgatótanács új elnöke Lewis Ranieri lesz, az új elnök-vezérigazgatót pedig keresi a CA.

Kumarnak elsősorban azért kellett lemondani a vezető tisztségekről, mert a Computer Associatesnél már két éve folyamatosan vizsgálódik az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet, amely megállapította, hogy a vállalat 2000-ben számos esetben megsértette a számviteli jogszabályokat. Az akkori pénzügyi igazgatót a bíróság bűnösnek találta.

Ranieri kijelentette, hogy Kumar lemondása semmiképp sem jelenti annak a beismerését, hogy a vezetőnek köze lett volna a számviteli szabályok megsértéséhez, azonban a jogsértések Kumar vezetése alatt történtek, így az igazgatótanács jónak látta az elmozdítását.

Miután a CA egyes vezetőinek jutalma a vállalat részvényárfolyamától függ, Kumar 2000-ben busás jövedelemhez jutott, mivel a könyvviteli csalásoknak köszönhetően a cég meg tudott felelni az elemzők nyereség-előrejelzéseinek, ami a részvényárfolyam növekedéséhez vezetett.

Az igazgatótanács azon döntése, hogy elmozdítja Kumart, eloszlat néhány kételyt a vállalat körül, azonban a vizsgálatok továbbra is folytatóni fognak -- mutatnak rá elemzők. A Computer Associates számára további problémát jelenthet, hogy új elnök-vezérigazgatót kell találnia, miközben a régi még mindig a vállalatnál dolgozik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.