:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 22. 09:58

Vezércsere a Computer Associatesnél

Sanjay Kumar
Sanjay Kumar
Lemondott posztjairól a Computer Associates igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója, Sanjay Kumar. A vezető számára új pozíciót alkottak, így Kumar ezentúl szoftverfejlesztési igazgatóként dolgozik tovább. Az igazgatótanács új elnöke Lewis Ranieri lesz, az új elnök-vezérigazgatót pedig keresi a CA.

Kumarnak elsősorban azért kellett lemondani a vezető tisztségekről, mert a Computer Associatesnél már két éve folyamatosan vizsgálódik az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet, amely megállapította, hogy a vállalat 2000-ben számos esetben megsértette a számviteli jogszabályokat. Az akkori pénzügyi igazgatót a bíróság bűnösnek találta.

Ranieri kijelentette, hogy Kumar lemondása semmiképp sem jelenti annak a beismerését, hogy a vezetőnek köze lett volna a számviteli szabályok megsértéséhez, azonban a jogsértések Kumar vezetése alatt történtek, így az igazgatótanács jónak látta az elmozdítását.

Miután a CA egyes vezetőinek jutalma a vállalat részvényárfolyamától függ, Kumar 2000-ben busás jövedelemhez jutott, mivel a könyvviteli csalásoknak köszönhetően a cég meg tudott felelni az elemzők nyereség-előrejelzéseinek, ami a részvényárfolyam növekedéséhez vezetett.

Az igazgatótanács azon döntése, hogy elmozdítja Kumart, eloszlat néhány kételyt a vállalat körül, azonban a vizsgálatok továbbra is folytatóni fognak -- mutatnak rá elemzők. A Computer Associates számára további problémát jelenthet, hogy új elnök-vezérigazgatót kell találnia, miközben a régi még mindig a vállalatnál dolgozik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 02:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.