Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 27. 11:07

Lezárult a belső vizsgálat a Computer Associatesnél

HIRDETÉS

Sanjay Kumar
Sanjay Kumar
A Computer Associates bejelentette, hogy a nemrégiben lemondott elnök-vezérigazgató utódának megtalálásaáig Kenneth Cron irányítja a vállalatot. A cég emellett visszamenőleg módosította 2000-es és 2001-es pénzügyi éveinek eredményeit.

Lezárult a CA-nél az a belső vizsgálat, amelyet korábbi bevételek elkönyvelésével kapcsolatban indítottak. A vállalat vezetése elismerte, hogy a 2000-es és 2001-es pénzügyi években egyes bevételeket idejekorán könyveltek el, hogy a cég eredményei megfeleljenek az elemzői várakozásoknak. A 2000-es pénzügyi évben 1,78 milliárd dollár, a 2001-es évben pedig 445 millió dollár volt tévesen elkönyvelve.

A vállalat most bejelentette, hogy a módosított, immár korrekt könyvelés szerint a 2000-es pénzügyi évben a forgalma 6,09 milliárd dollár volt, ez közel 2 milliárd dollárral alacsonyabb, mint a korábban közzétett adat. A nyereség és a részvényenkénti eredmény nem változott. A 2001-es pénzügyi évben a forgalom 558 millió dollárral 4,75 milliárd dollárra nőtt, a nettó veszteség 591 millió dollár helyett 258 millió dollár.

A Computer Associates új elnök-vezérigazgatója, Kenneth Cron az igazgatótanács egyik tagja és csak addig marad a cég élén, amíg a CA által megbízott fejvadászcég meg nem találja Sanjay Kumar korábbi elnök-vezérigazgató utódát. A vállalat bejelentette, hogy Cron nem szerepel a jelöltek között. Kenneth Cron korábban a Vivendi Universal Games vezetője volt, előtte a Flipside nevű vállalatot irányította, amelyet a Vivendi felvásárolt. A Flipside előtt Cron a CMP Mediánál volt kiadásért felelős elnök.

A CA közölte, hogy Jeff Clarke pénzügyi igazgatót nevezték ki operatív igazgatóvá. Emellett Greg Corgan, az észak-amerikai régióért felelős értékesítési vezető lett a globális értékesítésért felelős elnök. Stephen Richards, a korábbi globális értékesítési vezető lemondott tisztségéről és távozik a cégtől, ugyanis ő irányította az értékesítési tevékenységet abban az időszakban, amikor a vállalatnál könyvelési csalások történtek.

A vállalat közölte, hogy mivel az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet nem kötelezi erre, nem hoz nyilvánosságra adatokat az 1999-es pénzügyi évéről. Ebben az időszakban történt, hogy a cég három vezetője -- Sanjay Kumar elnök-vezérigazgató, Charles Wang alapító és Russel Artzt -- összesen több mint 1 milliárd dollár jutalmat kaptak, amire a részvényárfolyam alakulása jogosította fel őket.

A Computer Associatesnek mintegy 30 millió dollárjába kerül a belső vizsgálat lefolytatása, amelynek keretén belül számos könyvelési csalást tártak fel és összesen több mint egy tucat vezető mondott le és távozott a vállalattól.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.