Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 2. 09:51

Elhunyt a Bull elnök-vezérigazgatója

HIRDETÉS

Pierre Bonelli
Pierre Bonelli
Csütörtökön, 64 éves korában betegségben elhunyt a francia Bull igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója, Pierre Bonelli. Bonelli a tönk széléről rángatta vissza a vállalatot és alakította át olyanformán, hogy üzemi szinten nyereséges legyen. A Bull egykori első embere Franciaországban a leginkább csodált informatikai vezetők közé tartozik.

Bonelli sajnálatos halála egybeesett azzal a nappal, amikor a Bull bejelentette, hogy öt év után először tudott éves szinten nyereségesen működni. A vállalat egyúttal azt is közölte, hogy Bonelli helyére azon nyomban Gervais Pellissier, operatív igazgató és pénzügyi igazgató kerül. Az igazgatótanács elnöke májustól Didier Pineau-Valencienne lesz, aki korábban a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója volt.

Bonelli munkatársai elmondták, hogy megrázta őket a vezető halála, azonban úgy vélik helyesnek, ha a cég továbbmegy az általa megkezdett úton és befejezi az elkezdett átszervezési programot még akkor is, ha az a költségek csökkentésével és elbocsátásokkal jár. A folyamat eredménye még, hogy a francia kormányzat és a Bull hitelezői elengedik a cég adósságállományának 90 százalékát.

Jean-Pierre Raffarin, Franciaország miniszterelnöke szerint Bonelli "megszállott, aki egész életét az informatikai iparnak szentelte". Az elhunyt vezető 2001-ben került a Bull élére, miután eladta a Sema vállalatot a Schlumbergernek. Sokan úgy gondolták, a Bullt már lehetetlen megmenteni a csődtől, azonban Bonelli átszervezési programja révén a cég mégis talpraállt.

Pierre Bonelli az Egyesült Államokban, a Harvard egyetemen szerezte meg diplomáját, első munkahelye a Texas Instruments volt. 1977-ben került a Sema szoftvercéghez, amelyet elemzők már akkor temettek. Két évtizeddel később, amikor a Schlumberger megvásárolta, Európa egyik legsikeresebb informatikai vállalata volt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.