Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. április 1. 14:52

A tulajdonosváltás ellenére sem változnak a Freeweb szolgáltatásai

Tulajdonrész-csere révén az Interware Rt.-é lett a legfőképpen ingyenes tárhely- és hozzáférés szolgáltatásairól ismert Freeweb üzemeltetőjének, az SWI Kft.-nek a 50,5 százaléka.

[HWSW] Tulajdonrész-csere révén az Interware Rt.-é lett a legfőképpen ingyenes tárhely- és hozzáférés szolgáltatásairól ismert Freeweb üzemeltetőjének, az SWI Kft.-nek a 50,5 százaléka.

Az SWI korábbi tulajdonosai közül csak Agárdi Gábor őrzött meg 49,5 százalékos részesedést, az eddigi befektetőket, a Knorr Capital Partner AG és egy magánszemély a jövőben nem rendelkeznek tulajdonrész felett az SWI-ben. Ezzel egy időben a Tár.hu ingyenes internetszolgáltató is az SWI-hez került, mind az ingyenes internet-hozzáférési, mind a tárhelyszolgáltatásával együtt.

Agárdi Gábor, az SWI ügyvezetője lapunknak elmondta: nem tervez változást a Tár.hu szolgáltatásaiban. Megmarad valamennyi szolgáltatás, így a népszerű kép.tár és a fővárosban elérhető ingyenes modemes internet-hozzáférés is. A két tárhelyszolgáltatás tehát nem kap egységes arculatot.

A tárhelyszolgáltatások piacán Agárdi szerint így összesen körülbelül 70 százalékra nő az SWI részesedése. Ez a szám azonban csak becslés, mivel a szolgáltatásokat nem a regisztrált felhasználók számával, hanem az ingyenes lapok látogatottságával mérik. A regisztráció ugyanis nem számít értékes dolognak, a felhasználók esetenként még akkor is új regisztráció mellett döntenek, ha a réginek elfelejtik a jelszavát, illetve előfordul, hogy a weboldal frissítése elmarad.

Miért éri meg ma ingyenes tárhelyszolgáltatást nyújtani? Az ingyen nyújtott szolgáltatásokból nincs bevétele egyetlen szolgáltatónak sem, ugyanakkor a felhasználóknak nyújtott emelt szintű szolgáltatásokat már fizetőssé lehet tenni, s számos kapcsolódó szolgáltatással végső soron akár nyereségesbe fordítható az üzemeltetés

Néhány szolgáltató a mai napig hisz abban, hogy az ingyenes tárhelyszolgáltással együtt kialakult ingyenes reklámfelület bevételt tud hozni, holott ez nem így van: elenyésző azoknak a komoly hirdetőknek a száma, akik ilyen felületen szívesen reklámoznak. Ez egyrészt abból adódik, hogy a bannerhirdetésnél ma már sokkal hatékonyabb internetes hirdetési formák léteznek, másrészt abból, hogy az ingyenesen hostolt weboldalak tematikája nem képez megkülönböztethető látogatói kört, így a hirdetők kevésbé tudnak célzott közönséget találni. Több tárhelyszolgáltató az üzemeltető reklámozására használja a szabad felületeket: ez ugyan látványos lehet, de a megélhetéshez még kevés, hiszen az ingyenesen hostolt weboldalak szerkesztői ritkán váltanak fizetős szolgáltatásra.

Ami megfordíthatja a gazdálkodás eredményét, az a szolgáltatást igénybevevők pénztárcájához szabott -- tehát rendkívül olcsó --, kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. Az SWI ingyenes tárhellyel és a DNS szerverek grátisz biztosításával együtt kínál olcsó domain regisztrációt, valamint évi néhány ezer forintért reklámmentességet. Az SMSweb szolgáltatás is népszerű, a hazai szolgáltatók csaknem az összes nyújt ilyen szolgáltatást: lényege, hogy a felhasználó által meghatározott tartalmakhoz csak egy emelt díjas SMS elküldése után fér hozzá a látogató: ebből részesül a távközlési szolgáltatón kívül a weboldal szerkesztője és a tárhelyszolgáltatás üzemeltetője is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.