:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 14. 19:17

Szélessávú internetes tartalomszolgáltatást indít az Axelero

[Lenhardt & Weichinger] A hazai internetes piacon elsőként indít szélessávú, strukturált tartalomszolgáltatást az Axelero Internet. Az [origo] Play néven induló portál a szélessávon internetezők dinamikusan növekvő hazai táborának kínál ingyenes és fizetős online tartalmakat videó, kép, zene és játék témákban.

[Lenhardt & Weichinger] A hazai internetes piacon elsőként indít szélessávú, strukturált tartalomszolgáltatást az Axelero Internet. Az [origo] Play néven induló portál a szélessávon internetezők dinamikusan növekvő hazai táborának kínál ingyenes és fizetős online tartalmakat videó, kép, zene és játék témákban.

Az április 15-én startoló [origo] Play portál létrehozásával az Axelero Internet célja az, hogy vonzó és választékos tartalmat kínáljon több mint félmillió szélessávon internetező hazai felhasználó számára. A szélessávú tartalmak Magyarországon jelenleg egyedülálló választékban érhetők el a portálon, amelyek közül témák szerint -- videó, kép, zene és játék -- választhatnak az idősebb és fiatalabb felhasználók, hiszen ez utóbbiak számára kialakított oldalon számos játék, szórakozási lehetőség és gyermek-fórumok várják az ifjú felhasználókat.

A portál indulásakor a jogdíjas tartalmak stream és on-demand formában állnak rendelkezésre, és az Axelero Internet célja az, hogy az [origo] Play keretein belül mihamarabb kiterjessze az on-demand szolgáltatások kínálatát.

Az [origo] Play által kínált tartalmak első nagy kategóriája a videó. Ebben kapnak helyet a Reuters videohírei, valamint egyéb naponta többször frissülő visszakereshető online külpolitikai és életmód hírek, futball és más sportközvetítések. Szintén ide tartoznak a mozifilmek, ahol heti 7-8 mozifilm-előzetes, valamint az új filmekről készült riportok és háttéranyagok várják a nézőket. A televíziós csatornákkal kialakított együttműködések révén tévéadások is felkerülnek a weboldalra. És végül, de nem utolsósorban itt lesznek láthatók az [origo] már megszokott tévéműsorai, a ValóVilág és a Mindentudás Egyetemének előadásai.

A másik nagy kategória a Képek. Itt elsősorban a fotótár kínál praktikus és még kevéssé ismert lehetőséget az [origo] széleskörű olvasói táborának: a felhasználók saját fotóikat helyezhetik el az interneten, amelyeket vagy egy meghatározott csoport, vagy bárki számára elérhetővé tehetnek. Így a családi, vagy baráti fotók bárhol és bárkivel megoszthatók, amennyiben rendelkezésre áll internet-hozzáférés. Az Axelero tervei szerint a közeljövőben a felhasználók a kamerával ellátott mobiltelefonjaikról közvetlenül is feltölthetik képeiket az oldalra. A fotótár mellett e kategóriában galériák, képernyőkímélők és számos más képekhez kapcsolódó tartalom várja az érdeklődőket.

A harmadik és egyben talán legjelentősebb kategória a Zene. Itt a Magyarországon egyedülálló interaktív online rádió mellett videoklipek játszhatók le. Induláskor a BMG és a Warner Music folyamatosan bővülő kínálata érhető el, de tárgyalások folynak mind az öt nagy kiadóval (a fenti kettőn kívül az EMI-jal, a Sony Music-kal és a Universal-al) további klipek sugárzásáról is. Az újonnan induló online rádión az [origo] Play interaktív jellegének köszönhetően a zeneszámokat átugrani, a zenét pontozni lehet, így a rádió a számokat egyre inkább testre szabva, a saját rangsorolás szerint súlyozva sugározza.

A tervek szerint ugyanitt hamarosan útjára indul Magyarország első online zeneáruháza is, ahol zeneszámok, vagy teljes albumok lesznek megvásárolhatók kiadónként és a vásárlási forma módjától függően változó áron. A szolgáltatás várhatóan 1 hónapon belül elindul.

Az Axelero az [origo] Play weboldal induló tartalmát az elkövetkező hónapokban, években fokozatosan bővíteni kívánja. Tervei között szerepel online nyelvtanfolyamok indítása, sőt egész estés mozifilmek (video on demand) elérhetővé tétele is. Az Axelero víziója, hogy a mai vezetékes telefonkapcsolat a jövőben az elektronikus szórakozás legfőbb csatornájává fog válni, amely egyaránt lehetővé teszi a telekommunikációt, az internetezést, valamint a szórakoztató tartalmak -- televízió-műsorok, videók, zenék és játékok -- közvetítését. A vállalat biztos benne, hogy törekvéseit más internetes portálok, szolgáltatók is követni fogják, egyre jobb és szélesebb tartalomkínálathoz juttatva az egyre bővülő hazai internetes tábort.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 04:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.