:

Szerző: Dojcsák Dániel

2008. december 3. 16:06

A YouTube-on tartja beszédét San Francisco polgármestere

[SFC/HWSW] San Francisco mindig is szabadelvűségéről volt híres, így talán nem is meglepő az ottani polgármester, Gavin Newsom lépése, miszerint a szokásos éves beszédeit a YouTube-on tette elérhetővé. A State of the City beszédek vágatlan verzióinak a hossza 7 és fél óra, Newsomnak ennyiben sikerült összefoglalnia mondandóját.

[SFC/HWSW] San Francisco mindig is szabadelvűségéről volt híres, így talán nem is meglepő az ottani polgármester, Gavin Newsom lépése, miszerint a szokásos éves beszédeit a YouTube-on tette elérhetővé. A "State of the City" beszédek vágatlan verzióinak a hossza 7 és fél óra, Newsomnak ennyiben sikerült összefoglalnia mondandóját.

Gavin Newsom polgármester hónapok óta farigcsálja beszédét, s a felkészülés során egyik tanácsadójának javaslatára döntött úgy, hogy elhagyja a pódiumot, nem pózol egy óriási teremben, nem hív meg vendégeket, hanem egyszerűen kihasználja a XXI. század adta előnyöket és kényelmesebbé teszi a lakosoknak, hogy meghallgassák őt. A közel egy munkanapnyi videót a polgármester felszeleteltette 10 egyenlő, 45 perces részre, melyek hétfő óta napi bontásban kerülnek ki a YouTube videómegosztó nyilvánossága elé, egészen e hét péntekig.

Newsom egyébként is érti a technológiát, nem riad tőle vissza, mint a legtöbb politikus. Hivatalos weboldala 27,6 millió látogatót vonzott idén, de a Facebook közösségi oldalon is több mint 10 ezer ismerőse van, így könnyedén tud kapcsolatba lépni szavazóival. Beszédének YouTube-on keresztüli terjesztése viszont nem öncélú technológiahajhászás, hanem úgy érezte, hogy a szokványos csatornákon kereszült csak szűrve, csonkítva jutnak el az üzenetei a szavazókhoz, ezért keresnie kellett egy médiumot, ahol lehetőség szerint mindenkit elér, de nem vágják a tartalmat.


Klikk a képre a Gavin Newsom csatornához

A 10 fejezetre osztott beszédben szó van minden kurrens kérdésről, melyről állásfoglalást kell tennie, be kell számolnia, így például az első napon az egészségügyről, oktatásról, környezetről szóltak a szövegek, kedden a közlekedésről, ma pedig az erőszak megelőzéséről értekezik. Newsom szerint nem azért tette fel, hogy mindenki megnézze, ezt szerinte nem is kell megtennie az embereknek, szelektáljon mindenki kedvére. Sőt, korábban is kritizálták hosszadalmas beszédei miatt, most legalább a díszvendégeknek sem kell végigülnie azt.

Az újszerű ötletet szemlélő politikai szakértők ugyanakkor hozzáteszik, hogy ez a lehetőség nem pótolja a személyes jelenlétet, ahogyan nem helyettesíti az újságokat sem, egyszerűen csak könnyebbé teszi a tömegek elérését, az információ átadását. Adam Conner, a Facebook egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy "az internet egy helyi politikusnak is, mint egy polgármesternek, a természetes otthona kell legyen".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.