Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 9. 16:28

SAP-val foglalkozó szakemberek álláskeresését próbálja segíteni egy nemrég indult hazai oldal

SAP-fejlesztőknek, SAP-val foglalkozó tanácsadóknak, illetve ilyen szakembereket kereső vállalatoknak kíván segítséget nyújtani a nemrégiben indult SAPjobs.hu weboldal, amely igyekszik összehozni az állást kereső SAP-szakértőket a lehetséges munkaadókkal.

[HWSW] SAP-fejlesztőknek, SAP-val foglalkozó tanácsadóknak, illetve ilyen szakembereket kereső vállalatoknak kíván segítséget nyújtani a nemrégiben indult SAPjobs.hu weboldal, amely igyekszik összehozni az állást kereső SAP-szakértőket a lehetséges munkaadókkal.

Az SAPjobs.hu a SAPtippek.hu oldalból "nőtt ki", az üzemeltetők ugyanis azt tapasztalták, hogy megnőtt az igény SAP-szakértők iránt, ugyanakkor a vállalatok és fejvadászok gyakran nem tudták, hol akadhatnának a nyomukra -- az álláskereső oldalak mellett megjelentek a hirdetések a közösségi oldalakon, fórumokon is. Ez a felismerés vezetett az SAPjobs.hu létrejöttéhez, ahová az SAP-val foglalkozó szakértők feltölthetik önéletrajzukat, válogathatnak a meghirdetett pozíciók között, illetve akár e-mail értesítést is kérhetnek a számukra érdekes állásokról.

Az állásokat meghirdetők számára is igyekeztek a lehető legkényelmesebb, legjobban használható felületet elkészíteni az SAPjobs.hu fejlesztői. Az álláshirdetéseket manuálisan is fel lehet venni, de akár XML-állományban is feltölthetők, ami elsősorban a több pozícióra alkalmazottat kereső cégek vagy a fejvadászok számára jelent könnyű használatot. Az álláskeresők által feltöltött adatokhoz természetesen csak engedélyezés után férnek hozzá a cégek.

[+] Az álláskereső meztelen

A tapasztalatok alapján az SAP-szakemberek többsége csak akkor tölti fel az önéletrajzát, ha már talált olyan pozíciót, amelyre jelentkezik. Több éves tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkező tanácsadók/fejlesztők viszont gyakran akkor is regisztrálnak az adatbázisba, ha egy, a jelenleginél jobb ajánlatra számítanak. Sós János, az SAPjobs.hu főszerkesztője ezért a munkaerőt kereső cégeknek, partnereknek azt javasolja, töltsék fel hirdetéseiket, hiszen ez ezeknél a szakembereknél jóval hatékonyabb lehet, mint az önéletrajz-bányászat.

Az informatika területén a vállalatirányítási rendszerekkel, kiváltképp az SAP-val foglalkozó fejlesztők és tanácsadók különösen keresettnek számítanak a munkaerőpiacon. Az IT Jobs Személyzeti Tanácsadó Kft. tapasztalatai szerint egy pályakezdő (junior) tanácsadót Budapesten eleinte 270 ezer forint körüli havi fizetésért foglalkoztatjnak, de az eltelt évek múltán ez akár háromszorosára vagy még tovább is emelkedhet.

Sós János szerint az SAPjobs.hu előnye a hagyományos álláskereső oldalakkal szemben, hogy a SAPtippek.hu "leszármazottjaként" eleve olvasott az SAP-val foglalkozó fejlesztők, tanácsadók és egyéb szakemberek körében, így itt koncentráltan jelen vannak ezek az emberek, amelyekre a cégek vadásznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról