Szerző: zimi

2008. december 30. 09:15

Utazás ingyen internettel és nyomtatással a legjobb IT-extrákkal rendelkező taxiban

Már hét hónapja dolgozik Szingapúr útjain az a taxi, mely egyedülálló módon lehetővé teszi utasainak, hogy interneten böngésszenek és a fontos információkat akár ki is nyomtassák. Mr. Mohamed Rafee, a sofőr utasai megelégedésére teszi elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, annál is inkább, mert semmiféle extra díjat nem számol fel.

[HWSW] Már hét hónapja dolgozik Szingapúr útjain az a taxi, mely egyedülálló módon lehetővé teszi utasainak, hogy interneten böngésszenek és a fontos információkat akár ki is nyomtassák. Mr. Mohamed Rafee, a sofőr utasai megelégedésére teszi elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, annál is inkább, mert semmiféle extra díjat nem számol fel.

Mintegy tizenöt éve gyakorló taxis a 47 éves úriember, aki saját bevallása szerint rengeteget böngészi az internetet és sok online anyagot olvas, így merült fel benne, hogy utasai számára is lehetővé tegye ugyanezt a gépkocsiban. A halvány ötlet hamar elhatározássá érlelődött, miután egy nap több kuncsaft is szemet vetett a sofőr noteszgépére, többen is elkérték, hadd nézzenek utána valaminek a neten. A kérések mind gyakoribbak lettek, végül nem csak a számítógépet építette be és bocsátotta rendelkezésre, hanem egy nyomtatóval is kiegészítette azt, hogy a sebtében felkutatott, ám rendszerint fontos információkat magukkal vihessék az utasok.

Ride Surf Print
Taxi ingyen internettel
(kép és sztori forrás: motoring.asiaone.com)

Más taxisok Szingapúr kis területe miatt szükségtelennek ítélik ezt az extrát, de az egykor rendszergazdaként dolgozó gépjárművezető úgy véli, hogy szolgáltatása nagyon is hasznos. Különösen turisták hálásak azért, hogy kinyomozhatják az utazásuk következő lépéséhez szükséges tudnivalókat, vagy az otthon felejtett elektronikus repülőjegyeket. Mr. Rafee a fellépő költségeket (papír, tinta, számítógép karbantartás és energiafogyasztás) minimálisnak ítéli, a szolgáltatás nem terheli észrevehetően a költségvetését.

Az utasokat feliratok tájékoztatják, hogy kérhetnek noteszgépet interneteléréssel, teljesen ingyenesen. Webkamera is rendelkezésre áll, de ezt is csak kérésre adja át a "rendszergazda", mivel a kamera jelenléte sok utasban (gondolván, hogy megfigyelés alatt állnak) riadalmat keltett. Egy Nokia töltő található még a palettán, melyet univerzálisra cserél hamarosan tulajdonosa. Legtöbben talán aggódnánk, hogy az utasok kárt tesznek az extra felszerelésben, vagy megpróbálják azt eltulajdonítani, de mindeddig rendben visszakerült minden a helyére, pedig a "net-taxi" már hét hónapja áll üzemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról