Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 1. 08:15

Négyszeresére gyorsította az AEGON webes díjkalkulátorát az Alvicom

Az AEGON biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjkalkulációs és ajánlatkészítő webalkalmazását úgy sikerült felgyorsítani, hogy az a novemberi csúcsban a korábbi éveknél magasabb terhelés mellett is gyorsabban ki tudta szolgálni az ügyfeleket -- adta hírül a tesztelésre szakosodott Alvicom.

[HWSW] Az AEGON biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjkalkulációs és ajánlatkészítő webalkalmazását úgy sikerült felgyorsítani, hogy az a novemberi csúcsban a korábbi éveknél magasabb terhelés mellett is gyorsabban ki tudta szolgálni az ügyfeleket -- adta hírül a tesztelésre szakosodott Alvicom.

A tavaly biztosítóváltási rohamban észlelték először az AEGON szakemberei, hogy az éves átlagnál nagyságrendekkel több ajánlatkérés mennyire leterheli a webes díjkalkulátort, a válaszidő időnként az elvárt érték két-háromszorosát is elérte. Mielőtt ez esetleg üzleti veszteséget okozhatott volna az idei kampányidőszakban, a biztosító megkereste az Alvicomot, hogy derítse ki az időnként előforduló zavarok okát.

A három hét alatt végrehajtott feladat első két hetében olyan próbafuttatásokat végzett az Alvicom, amelyekben az esetleges funkcióhibákat lehet felderíteni, ami meg is történt. "A megnövekedett terhelés normál körülmények közt nem jelentkező hibákat okozott, mely a szoftver finomhangolását és további hardverek bevonását igényelte" -- mondta el a HWSW-nek Vér János, az AEGON rendszerfejlesztési területén az értékesítés támogatási csoportvezetője.

A tesztelés második szakaszában kezdődött meg az igazi terhelési tesztek futtatása, a rendszer monitorozása, majd a mért adatok alapján az Alvicom javaslatot tett a rendszer felgyorsításának módjaira. Az elvégzett módosítások után az AEGON szakemberei tesztelték az új, javított verziót is: az eredmény igazolta a befektetett munkát, minden válaszidő az elvártnál rövidebb lett, a rendszer látványosan felgyorsult, sokkal több lekérést tudott kiszolgálni. Vér János elmondta, biztos volt benne, hogy némi gyorsulást el lehet majd érni, de arra legmerészebb álmaikban sem számított, hogy négyszeresére nő majd a sebesség.

Az Alvicom a tesztelések és fejlesztések alkalmával különböző eszközökkel dolgozik, választhatunk a partnereink teszteszközei vagy az általunk kifejlesztett eszközök közül -- mondta el Lakatos Attila, Alvicom Kft. vezető fejlesztője. "Az Alvicom mindig az ügyfeleivel együtt tesztel és így dönti el, hogy melyik módszert és teszteszközt használja a rendszer hiányosságainak és gyenge pontjainak meghatározására, s milyen további lépések szükségesek. Tesztelési munkáink során saját hatékony és megbízható eszközöket fejlesztettünk ki, hiszen az érzékeny adatokkal teli banki környezetben speciális tesztelés szükséges -- mondta el az Alvicom szakembere.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról