Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 4. 17:49

A Lenovo és az EMC megállapodása révén korlátlan online adattárhoz juthatnak a ThinkPad SL noteszgépek tulajdonosai

A számítógépgyártó Lenovo és a vállalati adattároló megoldásokban utazó EMC együttműködése révén korlátlan online adattárat vehetnek igénybe a nyáron megjelent ThinkPad SL sorozat felhasználói.

[HWSW] A számítógépgyártó Lenovo és a vállalati adattároló megoldásokban utazó EMC együttműködése révén korlátlan online adattárat vehetnek igénybe a nyáron megjelent ThinkPad SL sorozat felhasználói.

A kis- és középvállalatoknak szánt Lenovo ThinkPad SL noteszgépek felhasználói egyedi konstrukciót választva regisztrálhatnak az EMC tulajdonában lévő Mozy online adattár-szolgáltatás használatára. A Mozy kereskedelmi szolgáltatására, a Mozy Próra előfizetők gigabájtonként fizetnek egységárat, a ThinkPad SL felhasználók ezzel szemben korlátlan tárhelyhez jutnak, jelenleg csökkentett áron, évi 79,2 dollárért cserébe. A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelven és mindössze kilenc országban (Európában egyedül Nagy-Britanniában) érhető el, a megállapodás szerint azonban az év végéig hat további nyelven is megjelenik és újabb országok felhasználói fizethetnek majd elő rá.

A Berkeley Data Systems (BDS) által indított Mozy előfizetéses szolgáltatás más online adattárakhoz hasonlóan külön adattárolóeszköz vásárlása nélkül teszi lehetővé a számítógéphasználók számára a kritikus állományok rendszeres mentését. A BDS kezdetben elsősorban egyéni ügyfeleket szolgált ki, tavaly azonban az üzleti élet szereplőit is megcélozta fejlettebb menedzsmentfunkciókat és nagyobb tárhelyet kínáló Mozy Pro csomagjával. A vállalatot ezt követően -- tavaly októberben -- vette meg az EMC.

A Lenovo ThinkPad SL noteszgépek vásárlói emellett egy olcsóbb, 50 gigabájtnyi maximális webtárhelyet nyújtó csomagra is előfizethetnek a Mozynál -- ezt 69 helyett egy évig 48,9 dollárért vehetik igénybe. A szolgáltatást kipróbálni szándékozók az aktiválástól számított három hónapon keresztül ingyen rendelkezhetnek 5 gigabájtnyi, adatmentésre fenntartott webtráhely felett.

A Mozy a Lenovóval kötött megállapodással egyidőben tegnap azt is bejelentette, hogy megnyitja első európai adatközpontját Írország fővárosában. A dublini központot az Európai Unió adatkezelési irányelveinek és törvényeihez igazodva hozták létre -- egyes érzékeny üzleti adatok ugyanis az EU-s rendelkezések szerint csak az uniós határokon belül működő adatközpontokban tárolhatók. Ma a Mozy ügyfeleinek háromnegyede az Egyesült Államokból használja a szolgáltatást, a nagyjából 850 ezer előfizetőből mindössze 23 ezer üzleti ügyfél.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról