Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 23. 14:52

Egy negyedév alatt ötmillió iPhone 3G-n adhat túl az Apple

Minden bizonnyal tartani tudja korábbi értékesítési terveit az Apple, mely csak a harmadik negyedévben ötmillió iPhone 3G okostelefont értékesít majd -- legalábbis a Piper Jaffray befektetéskezelő szerint. A cupertinói cég új telefonja így rövidtávon a világ egyik legkeresettebb, legismertebb mobilkommunikációs eszközévé válhat.

[HWSW] Minden bizonnyal tartani tudja korábbi értékesítési terveit az Apple, mely csak a harmadik negyedévben ötmillió iPhone 3G okostelefont értékesít majd -- legalábbis a Piper Jaffray befektetéskezelő szerint. A cupertinói cég új telefonja így rövidtávon a világ egyik legkeresettebb, legismertebb mobilkommunikációs eszközévé válhat.

A Piper Jaffray a hétfőn kiadott rövid piacelemzésben arra következtet, hogy az Apple az új iPhone első heti egymilliós forgalmát azóta legalább négymilliós eladással tetézte meg, miközben egyre több ország mobilszolgáltatója árulja a készüléket. A gyártó korábban tízmilliós eladást prognosztizált a teljes évre levetítve, ami -- feltéve hogy helytállóak a mostani becslések --, könnyen összejöhet, hiszen az Apple az év első hat hónapjában saját jelentése szerint mintegy 2,5 millió első generációs iPhone telefont adott el, javarészt az Egyesült Államokban és néhány európai országban.

Az új iPhone ezzel szemben jóval nagyobb -- év végéig 70 országra kiterjedő -- ügyfélkör számára érhető el, és elmondható, hogy a kezdeti szállítási nehézségek és az egyelőre meglehetősen kiforratlan szoftver ellenére töretlen az érdeklődés az érintőkijelzős telefon iránt. A készülék egy hónapja Magyarországon is forgalomba került a T-Mobile választékában, a kezdeti készleteket azonban hazánkban is pillanatokon belül elkapkodták, az internetes megrendelők számára átcsoportosított készlet így már a megjelenés előtti pár napban kifogyott.

iPhone 3G-vásárló
Az első iPhone 3G-vásárló a hazai T-Mobile-nál

A magyarországi darabszám szerinti készletről egyelőre nem árult el részleteket lapunknak a hazai forgalmazó: a T-Mobile sajtóosztálya korábban azt az információt adta, hogy a telefonok szállítása folyamatos, a kedvezőbb árú, 8 gigabájt memóriával ellátott készülék ugyanakkor bizonyos üzletekben átmenetileg még most is hiánycikk lehet, jóllehet egyes híresztelésekkel ellentétben általános hiányról nem lehet beszélni. Ez a verzió egyébként hosszú kihagyás után újra rendelhető az interneten is, ezzel együtt a HWSW telefonos készletfelmérésének tanúsága szerint több nagyobb budapesti T-Pontban is készleten van.

Az Apple az iPhone 3G mobiltelefonok harmadik negyedéves világszintű forgalmáról várhatóan egy hónap múlva, a rendes negyedéves pénzügyi beszámoló keretében ad majd hivatalos felvilágosítást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról