Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Könnyen készíthetünk hordozható dokumentumokat a Bullzip PDF Printerrel

zimi, 2008. szeptember 18. 15:07
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A szöveges iratok, táblázatok és egyéb dokumentumaink sajnos nem ugyanúgy néznek ki minden számítógépen, a betűkészletektől, beállításoktól függően eltérően jelenhetnek meg. Az igazán hordozható dokumentumok formátuma még mindig leginkább a PDF, szerencsére ingyenes megoldás is létezik előállítására.

hirdetés
[HWSW] A szöveges iratok, táblázatok és egyéb dokumentumaink sajnos nem ugyanúgy néznek ki minden számítógépen, a betűkészletektől, beállításoktól függően eltérően jelenhetnek meg. Az igazán hordozható dokumentumok formátuma még mindig leginkább a PDF, szerencsére ingyenes megoldás is létezik előállítására.

Már magyar nyelvű felülettel is telepíthető a 10 felhasználóig üzleti céllal is ingyenesen használható Bullzip PDF Printer. Segítségével gyakorlatilag minden nyomtatásra alkalmas Windows-alkalmazásból generálhatunk PDF-dokumentumokat. A telepítő automatikusan letölti és a rendszerbe illeszti az ingyenes GhostScript PDF-készítő motort, amire a szoftver működését alapozza. Ezek után megjelenik a nyomtatók között a Bullzip PDF Printer, melyet bármilyen alkalmazásból (Microsoft Office, CorelDraw és egyebek) kiválaszthatunk, a kinyomtatott virtuális lapok az álatlunk megadott nevű PDF állományba kerülnek.

Nem csak a virtuális nyomtató beállításaiban találunk beállítási lehetőségeket, a Bullzip saját konfigurációs paneljén is sok mindent befolyásolhatunk. Kérhetjük, hogy mindig ugyanazon állományba kerüljön a kimenet, vagy esetenként kívánjuk megadni a fájl nevét. Beállítható illetve tiltható az automatikus előnézet, jelszavas védelem állítható be és vízjelezésre is van mód. Nem mellékes, hogy különféle PostScript finombeállítások állnak rendelkezésre és a képek minősége szabható webes, irodai, e-book vagy nyomdai felhasználáshoz.

Bullzip beállítások

Mivel ingyenes a program és a PDF formátum jelenleg még sokkal elterjedtebb, mint a Microsoft riválisként felfogható XPS formátuma, ezért gyakran szükség lehet rá. Minden kreatív-irodai munkahelyen érdemes rendszerbe iktatni a grafikus felületen és parancssorból is kezelhető Bullzip alkalmazást vagy egy hasonló ingyenes PDF nyomtatót.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.