Szerző: zimi

2008. szeptember 18. 15:07

Könnyen készíthetünk hordozható dokumentumokat a Bullzip PDF Printerrel

A szöveges iratok, táblázatok és egyéb dokumentumaink sajnos nem ugyanúgy néznek ki minden számítógépen, a betűkészletektől, beállításoktól függően eltérően jelenhetnek meg. Az igazán hordozható dokumentumok formátuma még mindig leginkább a PDF, szerencsére ingyenes megoldás is létezik előállítására.

[HWSW] A szöveges iratok, táblázatok és egyéb dokumentumaink sajnos nem ugyanúgy néznek ki minden számítógépen, a betűkészletektől, beállításoktól függően eltérően jelenhetnek meg. Az igazán hordozható dokumentumok formátuma még mindig leginkább a PDF, szerencsére ingyenes megoldás is létezik előállítására.

Már magyar nyelvű felülettel is telepíthető a 10 felhasználóig üzleti céllal is ingyenesen használható Bullzip PDF Printer. Segítségével gyakorlatilag minden nyomtatásra alkalmas Windows-alkalmazásból generálhatunk PDF-dokumentumokat. A telepítő automatikusan letölti és a rendszerbe illeszti az ingyenes GhostScript PDF-készítő motort, amire a szoftver működését alapozza. Ezek után megjelenik a nyomtatók között a Bullzip PDF Printer, melyet bármilyen alkalmazásból (Microsoft Office, CorelDraw és egyebek) kiválaszthatunk, a kinyomtatott virtuális lapok az álatlunk megadott nevű PDF állományba kerülnek.

Nem csak a virtuális nyomtató beállításaiban találunk beállítási lehetőségeket, a Bullzip saját konfigurációs paneljén is sok mindent befolyásolhatunk. Kérhetjük, hogy mindig ugyanazon állományba kerüljön a kimenet, vagy esetenként kívánjuk megadni a fájl nevét. Beállítható illetve tiltható az automatikus előnézet, jelszavas védelem állítható be és vízjelezésre is van mód. Nem mellékes, hogy különféle PostScript finombeállítások állnak rendelkezésre és a képek minősége szabható webes, irodai, e-book vagy nyomdai felhasználáshoz.

Bullzip beállítások

Mivel ingyenes a program és a PDF formátum jelenleg még sokkal elterjedtebb, mint a Microsoft riválisként felfogható XPS formátuma, ezért gyakran szükség lehet rá. Minden kreatív-irodai munkahelyen érdemes rendszerbe iktatni a grafikus felületen és parancssorból is kezelhető Bullzip alkalmazást vagy egy hasonló ingyenes PDF nyomtatót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról