Szerző: Bányai György

2008. szeptember 26. 10:17

Combos SSD meghajtó és flash modulok a Toshibától

Egy új SSD-meghajtóval, valamint egy netbookok számára kialakított új flashmemóriás adattárolókkal bővítette kínálatát a Toshiba. A 2,5 hüvelykes SSD noteszgépekbe illik, kapacitása 256 gigabájt, a flash modulok pedig a netbookok tárolói lehetnek, 8, 16 és 32 gigabájt kapacitással.

[HWSW] Egy új SSD-meghajtóval, valamint egy netbookok számára kialakított új flashmemóriás adattárolókkal bővítette kínálatát a Toshiba. A 2,5 hüvelykes SSD noteszgépekbe illik, kapacitása 256 gigabájt, a flash modulok pedig a netbookok tárolói lehetnek, 8, 16 és 32 gigabájt kapacitással.

A Toshiba SSD meghajtója a 2,5 hüvelykes noteszgép-tárolók sorát gyarapítja, a 256 gigabájtos kapacitást többszintű cellaszervezéssel éri el. A gyártó új SSD-je nem a piac leggyorsabb modellje, de a leglassabbak közé sem sorolható: a tárolót írni 70 MB/s olvasni pedig 120 MB/s sebességgel lehet. A SATA csatolóval ellátott tároló próbaváltozata a gyártók számára már elérhető, tömegtermelése a negyedik negyedévben kezdődhet.

A szabványos kilenc milliméter magas, negyedterabájtos notesz-SSD mellett a Toshiba a növekvő netbook piac számára új flash modulokat is bejelentett, melyek az SSD-hez hasonlóan jelenleg csak próbaváltozatban léteznek. A modulok SATA csatolófelülettel rendelkeznek, kapacitásuk pedig 8, 16, illetve 32 gigabájt.

Toshiba 256 GB SSD
Toshiba 256 GB SSD

A három modellből álló sorozat tagjaiból 80 MB/s sebességgel lehet kinyerni az adatokat, az írási sebesség maximum 50 MB/s lehet. Az 50x30 milliméteres fizikai méretű egységek sorozatgyártása a negyedik negyedév közepén indulhat. A háttértárak árait a gyártó még nem ismertette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról