Szerző: Dojcsák Dániel

2008. október 1. 13:36

Új magyar márka született a navigációs eszközök hazai piacán

A kéziszámítógépeket, okostelefonokat és navigációs készülékeket forgalmazó LCP Systems egy teljesen új, saját márkát vezet be a hazai piacra. Az IconX név alatt egyelőre csak két navigációs készülék található, de a későbbiekben médialejátszók, hordozható DVD-lejátszók, digitális képkeretek és egyéb műszaki kiegészítő termékek is megjelenhetnek.

[HWSW] A kéziszámítógépeket, okostelefonokat és navigációs készülékeket forgalmazó LCP Systems egy teljesen új, saját márkát vezet be a hazai piacra. Az IconX név alatt egyelőre csak két navigációs készülék található, de a későbbiekben médialejátszók, hordozható DVD-lejátszók, digitális képkeretek és egyéb műszaki kiegészítő termékek is megjelenhetnek.

Az LCP klasszikusan a Mio navigációs készülékek disztribútoraként ismert hazánkban, de az új Mio Moov sorozatba a magyar fejlesztésű iGo szoftver helyett a Mio által felvásárolt NavMan került, ami a szaksajtó egybehangzó véleménye szerint érezhető visszalépés mind kezelőfelület, mind térképek, mind megbízhatóság terén. Bennfentes információk szerint az LCP Systems saját márka melletti döntésében a Mio gyenge szereplése komoly szerepet játszott, s annak ellenére, hogy az együttműködés tovább él, a magyar cég szeretne addig is bevételeket realizálni, amíg elkészül egy jól eladható Mio termékcsalád. Az IconX bevezetésével ráadásul közvetlenül képesek reagálni a felmerülő fogyasztói igényekre, a hazai specialitásoknak megfelelő felszereltséggel, funkcionalitással tudják felvértezni a készülékeket, hiszen a gyártás saját terveik alapján történik.


Megérkezett a csomag

Az LCP Systems vezetői nagyjából fél éve kezdték megtervezni az új márkát, végül találtak egy olyan ázsiai gyártót, amely megfelelő volumenben és minőségben tudta kiszolgálni a vállalat igényeit. A navigációs készülékekre kerülő szoftver pedig újra a jól bevált Nav N Go iGo lett -- természetesen a legújabb, 2008-as változat a háromdimenziós domborzattal és épületekkel együtt.

Az eredeti iGo 8-hoz képest az LCP fejlesztői további funkciókkal bővítették a programot. Mivel az egyedi átalakításoknem a Nav N Go saját fejlesztései, ezért kizárólag az IconX készülékekben érhetőek majd el. Az induláskor bemutatott két modell, az IconX G300 és G400 az autós navigáció mellett kapott egy túratervező programot is, melyben az ígéretek szerint egész Kelet-Európa túratérképei megtalálhatóak lesznek. A készülékek persze képesek lejátszani az ismertebb zenei-, kép-, és videó formátumokat, illetve játékprogramokkal is lehet múlatni az időt.

Mindkét modellben 396 Mhz-es Centrality Atlas III processzor dolgozik, 128 megabájt RAM és 64 megabájt NAND ROM memóriát, 850 illetve 1000 mAh kapacitású akkumulátort kapnak, és természetesen SDHC-támogatást. A két készülék közt a TMC-támogatás és a kijelző mérete a fő különbség, míg a kisebbik 3,5, addig a nagyobbik 4,3 hüvelyk átmérőjű kijelzővel rendelkezik. A G400 ajánlott fogyasztói ára 70 ezer forint körül lesz, s az LCP Systems tájékoztatása szerint a megszokott értékesítési láncokat veszik majd igénybe, mint a többi általuk forgalmazott terméknél is. A cég képviselői már tárgyalnak az Electroworld, MediaMarkt, Saturn és Auchan üzletláncokkal, de emellett a számítástechnika boltok polcain is feltűnhetnek az IconX dobozok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról