:

Szerző: Koi Tamás

2008. október 6. 12:29

Új verziója jelent meg a Trillian azonnali üzenetküldő alkalmazásnak

Újabb verziója jelent meg a Cerulean Studios fejlesztőcsapat multiplatformos azonnali üzenetküldő alkalmazásának, a Trilliannek. A cég chatkliense évekkel ezelőtt az egyik legnépszerűbb windowsos azonnali üzenetküldő alkalmazásnak számított, közkedveltsége annak ellenére is alig látszik csökkenni, hogy a fejlesztők évek óta adósak az új, teljesen webkettesre gyúrt kiadás, a Trillian Astra megjelenésével.

[HWSW] Újabb verziója jelent meg a Cerulean Studios fejlesztőcsapat multiplatformos azonnali üzenetküldő alkalmazásának, a Trilliannek. A cég chatkliense évekkel ezelőtt az egyik legnépszerűbb windowsos azonnali üzenetküldő alkalmazásnak számított, közkedveltsége annak ellenére is alig látszik csökkenni, hogy a fejlesztők évek óta adósak az új, teljesen webkettesre gyúrt kiadás, a Trillian Astra megjelenésével.

Megjelent az egykoron volt egyik legnépszerűbb többplatformos azonnali üzenetküldő alkalmazás, a Trillian legfrissebb, 3.1.11-es verziója, ezzel is biztosítva, hogy a nyolcéves múltra visszatekintő szoftver fejlesztése minden ellenkező híresztelés ellenére nem állt le. Az új verzió újdonságairól egyelőre semmilyen részlet nem került napvilágra, a fejlesztői fórumokon olvasható információk alapján két, hónapokkal ezelőtt felfedezett biztonsági rést javítottak, ezen túlmenően azonban nem tudni, mi került bele az új kódba.


A Trillian Astra átdolgozott felülete

A Trillian multiplatformos azonnali üzenetküldő alkalmazás fejlesztése több mint nyolc éve kezdődött, a szoftver 2002-től máig két változatban használható: a korlátozott Trillian Basic és a fizetős Trillian Pro közt leginkább a támogatott IM-rendszerek terén fedezhető fel különbség. Az ingyenes változat Windows Live Messenger, ICQ-, AIM-, Yahoo! Messenger- és IRC-klienseket integrál magába, a Trillian Pro ezeken túl egyebek mellett a Skype, Gtalk (Jabber), Novell GroupWise Messenger, Microsoft Exchange és Lotus Sametime rendszerekkel is kompatibilis.

A fejlesztő Cerulean Studios immár két éve dolgozik a Trillian soron következő, Astra néven ismert négyes verzióján, mely teljesen átdolgozott kezelőfelületet, gyorsabb működést és számos új webkettes funkciót (például teljes FaceBook widget-integráció) kínál majd az előző változatokhoz képest. Az új Trilliant Windows és Mac OS X rendszereken kívül iPhone-ra is elkészítik majd, arról azonban egyelőre továbbra sincs információ, hogy a jelenleg is csak publikus alfaváltozatban elérhető kliens végleges változata mikor jelenik meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.