:

Szerző: Bányai György

2008. október 30. 12:03

Leheletvékony eszközök készülhetnek a Samsung 0.05 milliméter vékony kijelzőjével

A Samsung SDI az FPD International kiállításon bemutatta az eddigi legvékonyabb kijelzőt, mely mindössze 0,05 milliméter vékony. A kijelző segítségével igen vékony termékek -- például okostelefonok, GPS-ek -- készülhetnek.

[HWSW] A Samsung SDI az FPD International kiállításon bemutatta az eddigi legvékonyabb kijelzőt, mely mindössze 0,05 milliméter vékony. A kijelző segítségével igen vékony termékek -- például okostelefonok, GPS-ek -- készülhetnek.

A Samsung négyhüvelykes kijelzője tovább vékonyíthatja a hordozható, megjelenítőt tartalmazó készülékek burkolatát, melyek esetében a nagy felbontásról továbbra sem kell lemondani. A panel 200 candela/négyzetméter fényes képét 480x272 képpont alkotja, pont annyi, amennyi a PlayStation Portable hordozható játékkonzol kissé nagyobb, 4,5 hüvelykes kijelzőjén is található.

A Samsung által közzétett adatok alapján az OLED technológiával készülő, vékonysága miatt lebegő kijelzőnek becézett megjelenítő színskálája száz százalékban fedi az Egyesült Államokban és Japánban használatos NTSC szabványt, továbbá ezen adatok között a kicsit hihetetlen 1:100000 kontrasztarány is szerepel. A panel nem hajlékony, alapja hétköznapi üveg hordozóréteg.


A Samsung az október 29-től október 31-ig a Japánban található Pacifico Yokohama Exhibition Hall-ban megrendezett FPD International 2008 kiállításon üzemkész állapotban mutatta be megjelenítőjét, ám nem árult el részleteket azzal kapcsolatban, hogy a lehelletvékony OLED kijelző mikor, és pontosan milyen készülékekben lesz viszontlátható a jövőben.

Ezen a rendezvényen az AU Optonics is kiállította újdonságait, igaz, kijelzője a Samsungénál kissé vastagabbra, de még mindig látványosan vékony, 0,56 milliméteresre sikeredett. Az AU Optronics az 1,9 hüvelykes panel mellett bemutatta az első ujjlenyomat azonosításra, valamint képbeolvasásra is alkalmas panelét, mely szintén messze áll még a sorozatgyártás által megkívánt készültségi szinttől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.