Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 8. 09:14

Elhagyja a Sunt a MySQL egyik társalapítója és főmérnöke

Nem bírta a Sun Microsystemsbe olvadással járó kötelezettségeket David Axmark, a nyílt forrású adatbázist fejlesztő MySQL társalapítója és főmérnöke, ezért úgy döntött, elhagyja a vállalatot.

[HWSW] Nem bírta a Sun Microsystemsbe olvadással járó kötelezettségeket David Axmark, a nyílt forrású adatbázist fejlesztő MySQL társalapítója és főmérnöke, ezért úgy döntött, elhagyja a vállalatot.

"Átgondoltam a szerepemet a Sunnál és úgy döntöttem, egy kisebb szervezetben jobban érezném magam" -- írta felmondólevelében Axmark, akinek rendkívül fontos szerepe volt a MySQL fejlődésében, ugyanis főmérnökként nem csak a fejleszéseket irányította, hanem a MySQL vállalat informatikai vezetői tisztségét is betöltötte, emellett a közösséggel való kapcsolatokért is ő felelt. Axmarknak köszönhető az is, hogy a MySQL nyílt forrásúvá vált.

"Gyűlölöm azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartanom, és gyűlölöm őket megszegni is. Sokkal jobb lenne, ha kevésbé formálisan kellene a Sunnal és a MySQL-lel dolgoznom" -- írta Axmark, akinek végeredményben a Sun szervezetébe olvadás utáni megváltozott környezettel, a nagyvállalati léttel gyűlt meg a baja. A pletykák szerint egyébként a MySQL másik alapítója, Michael Widenius sem felhőtlenül boldog a Sunnál a helyzetével, és könnyen lehet, hogy hamarosan ő is el fogja hagyni a cég kötelékét.

A Sun Microsystems az év elején 1 milliárd dollárért vásárolta fel a MySQL-t, a világ vezető nyílt forráskódú adatbáziskezelő szoftvere mögött álló vállalatot. A svéd MySQL AB a világ második legnagyobb független, nyílt forrású termékekkel foglalkozó cége volt a Red Hat mögött. Világszerte weboldalak milliói futnak MySQL-en, olyan ismert site-ok egyes szolgáltatásai alapulnak a nyílt forrású adatbázison, mint a Facebook, a Google, a Yahoo, vagy a Youtube. A MySQL valódi ikonja a webes világnak, az ún. LAMP szoftverrendszer (Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl) egyik alapköve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról