Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Helyetted is háromig számol a Gmail

Dojcsák Dániel, 2008. október 08. 16:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Előfordulhat mindenkivel, hogy olyan e-mailt küld el, amit később megbán. Főleg késő este vagy egy borgőzös hajnalon, esetleg egy esős vasárnap születnek olyan levelek, melyet hosszasan fogalmazgattunk, de már a küldés gomb megnyomásakor kitörölnénk legszívesebben. A Google Gmail kísérleti funkciói között erre a problémára találunk egy vicces, de működőképes megoldást.

hirdetés
[HWSW] Előfordulhat mindenkivel, hogy olyan e-mailt küld el, amit később megbán. Főleg késő este vagy egy borgőzös hajnalon, esetleg egy esős vasárnap születnek olyan levelek, melyet hosszasan fogalmazgattunk, de már a "küldés" gomb megnyomásakor kitörölnénk legszívesebben. A Google Gmail kísérleti funkciói között erre a problémára találunk egy vicces, de működőképes megoldást.

A Gmail Labs funkciókat engedélyező felhasználóknak megjelenik egy zöld üvegcse formájú ikon a menüsorban, ahol a kísérletező kedvűek válogathatnak a hivatalosan még nem beépített, de a fejlesztők szerint ígéretes funkciók közül. A leghétköznapibb dolgoktól, mint a chatpartnerek kezelése vagy a levelek rendezése, címkézése, illetve a fejlettebb aláíráskezelés meghökkentő funkciók is kerültek be a vicces kedvű fejlesztőknek köszönhetően. Az egyik ilyen a "Gmail Break" nevű, amely véletlenszerű időközönként letiltja a Gmail-elérésünket, amíg lesz időnk kimenni friss levegőt szívni, pihenni kicsit és nem a munkára figyelni.


Néha problémás lehet

A hivatalos Google Blogon tegnapelőtt mutattak be egy nem épp hétköznapi kiegészítőt, a Mail Goggles-t. A "nem hétköznapi" jelzőt akár szó szerint is lehet érteni, hiszen ez a funkció késő esténként, illetve hétvégénként nem engedi, hogy egyszerűen küldjenek a felhasználók levelet -- különböző feladatokat, például matematikai példákat kell megoldani ahhoz, hogy levelet küldhessünk.

A beállítások között mindenki megadhatja, hogy mikor vannak a kritikus időszakok, ekkor a levelező ellenőrzi, hogy beszámítható-e a fiók tulaja, elkerülve ezzel a teljes céges hálózatra kiküldött depressziós leveleket vagy hirtelen kigondolt szerelmeslevelek továbbítását. A Labs funkciók közül ez, illetve több másik is viccesnek tűnik, viszont érdemes átnézni a jelenleg 24 darabos katalógust, melyek közül folyamatosan kerülnek majd ki a teljes értékű újítások is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.